Firme Constanța Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Oil Terminal SA, convocată. Ce cuprinde ordinea de zi

 

 
  • Societatea Oil Terminal SA a fost înființată în anul 1992, iar obiectul de activitate este „Manipulări“.
 
Consiliul de Administraţie al societăţii Oil Terminal SA, cu sediul în Constanţa, având capitalul social subscris şi vărsat în cuantum de 299.717.713,2 lei, întrunit în şedinţa din data de 5 iulie 2023, convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor în data de 28 august 2023, ora 11.00, în sala de şedinţe de la sediul societăţii.
 
Convocarea a fost publicată în Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 3387 din data de 28 iulie 2023.
 
Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor este următoarea:
 
1. Aprobarea indicatorilor de performanţă financiari şi nefinanciari rezultaţi din Planul de Administrare al Societăţii Oil Terminal SA, care vor constitui anexa la contractul de mandat al administratorilor neexecutivi.
2. Aprobarea componentei variabile a remuneraţiei administratorilor neexecutivi ai societăţii.
3. Aprobarea formei şi conţinutului Actului Adiţional ce va fi încheiat cu administratorii neexecutivi ai societăţii.
4. Mandatarea reprezentantului statului în Adunarea Generală a Acţionarilor să semneze Actele Adiţionale la Contractul de Mandat.
5. Stabilirea limitelor remuneraţiilor pentru directorii cu contract de mandat.
6. Împuternicirea preşedintelui de şedinţă să semneze hotărârile adunării.
7. Împuternicirea directorului general al societăţii să semneze documentele necesare privind înregistrarea hotărârilor adunării generale a acţionarilor la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi pentru efectuarea formalităţilor privind publicarea acestor hotărâri.

8. Stabilirea datei de 15 septembrie 2023 ca dată de înregistrare şi a datei de 14 septembrie 2023 ca ex-date în conformitate cu prevederile legale.
În cazul în care, la data de 28 august 2023, nu sunt îndeplinite condiţiile de cvorum prevăzute de lege, următoarea Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor se va desfăşura în data de 29 august 2023, ora 11.00, în acelaşi loc şi cu aceeaşi ordine de zi.
 

Sunt îndreptăţiţi să participe la lucrările adunării toţi acţionarii înscrişi în registrul acţionarilor ţinut şi eliberat de către Depozitarul Central la sfârşitul zilei de 17 august 2023, zi stabilită ca dată de referinţă.
 
Numai persoanele care sunt acţionari la această dată au dreptul de a participa şi de a vota în cadrul adunării generale.
 
Procurile şi formularele de vot vor fi puse la dispoziţia acţionarilor atât în limba română, cât şi în limba engleză, pe adresa de web a societăţii, https://relatia.oil- terminal.com/agoa-2829-08-2023/, începând cu data de 28 iulie 2023, ora 18.00.
 
Toate materialele privind ordinea de zi, precum şi proiectele de hotărâre vor fi puse la dispoziţia acţionarilor, la cererea acestora, la sediul societăţii, atât în limba română, cât şi în limba engleză, sau se pot descărca de pe site-ul https://relatia.oil-terminal.com/agoa-2829-08-2023 începând cu data de 28.07.2023, ora 18.00.
 
Unul sau mai mulţi acţionari reprezentând, individual sau împreună, cel puţin 5% din capitalul social (denumiţi în continuare Iniţiatori) are/au dreptul:
 
  1. de a introduce noi puncte pe ordinea de zi a AGOA cu condiţia ca fiecare punct să fie însoţit de o justificare sau de un proiect de hotărâre propus spre adoptare de adunarea generală, solicitările urmând a fi primite la Registratura Societăţii Oil Terminal SA  prin orice formă de curierat în termen de cel mult 15 zile de la data publicării convocatorului, respectiv 11 august 2023, ora 11.00, în plic închis, cu menţiunea scrisă clar şi cu majuscule: PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR DIN DATA DE 28(29).08.2023, sau transmise prin e-mail, cu semnătură electronică extinsă încorporată, la adresa actionariat@oiI-terminal.com, menţionând la subiect:
PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR DIN DATA DE 28(29).08.2023;
 
b)      de a prezenta proiecte de hotărâre pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a adunării generale, solicitările urmând a fi primite la Registratura Societăţii Oil Terminal SA prin orice formă de curierat, în termen de cel mult 15 zile de la data publicării convocatorului, respectiv 11 august 2023, ora 11.00, în plic închis, cu menţiunea scrisă clar şi cu majuscule: PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR DIN DATA DE 28(29).08.2023, sau transmise prin e-mail, cu semnătură electronică extinsă încorporată, la adresa actionariat@oil-terminal.com, menţionând la subiect:
PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR DIN DATA DE 28(29).08.2023.
 
Acţionarii societăţii, indiferent de cota de participare la capitalul social, au dreptul de a adresa întrebări în scris privind punctele de pe ordinea de zi a AGOA, întrebările urmând a fi transmise şi înregistrate la Registratura Societăţii Oil Terminal SA din Constanţa, prin orice formă de curierat, în plic închis cu menţiunea scrisă clar şi cu majuscule: PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR DIN DATA DE 28(29).08.2023, sau transmise prin e-mail, cu semnătură electronică extinsă încorporată, la adresa actionariat@oil-terminal.com, menţionând la subiect: PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR DIN DATA DE 28(29).08.2023.
 
Răspunsurile la întrebările adresate vor fi publicate pe pagina de web a societăţii, la adresa http://relatia.oil- terminal.com/intrebari-frecvente/.
 
Pentru identificarea acţionarului persoană fizică sau, după caz, a reprezentantului legal al acţionarului persoană juridică sau entitate fără personalitate juridică ce adresează întrebări, care face propuneri pentru completarea ordinii de zi sau propune proiecte de hotărâri, aceştia vor anexa solicitării respective şi copii ale documentelor care să le ateste identitatea.
Acţionarii pot participa personal sau pot fi reprezentaţi în cadrul AGOA de către reprezentantul lor legal sau de un reprezentant desemnat căruia i s-a acordat o procură specială sau generală.
 
La şedinţa AGOA pot participa şi vota numai acţionarii înscrişi în Registrul Acţionarilor Societăţii consolidat de către Depozitarul Central - S.A. la data de referinţă 17 august 2023, personal sau prin reprezentanţi, în baza unei împuterniciri speciale sau generale, conform dispoziţiilor legale.
 
Procura specială şi procura generală vor fi disponibile începând cu data de 27 iulie 2023, ora 18.00, atât în limba română, cât şi în limba engleză, atât la sediul societăţii, cât şi în format electronic, pe pagina de web a societăţii: https://relatia.oil-terminal.com/agoa-2829-08-2023/.
 
Procura generală se acordă pentru o perioadă care nu va depăşi 3 ani, permiţând expres Reprezentantului de a vota în toate aspectele aflate în dezbaterea adunărilor generale ale acţionarilor Societăţii, inclusiv în ceea ce priveşte acte de dispoziţie, cu condiţia ca procura generală: (i) să fie acordată de către acţionar, în calitate de client, unui intermediar definit conform Legii nr. 24/2017 sau unui avocat şi (ii) în cuprinsul procurii generale să fie menţionată calitatea reprezentantului de intermediar sau avocat. Reprezentantul nu poate fi substituit de o altă persoană. Totuşi, în cazul în care reprezentantul este o persoană juridică, aceasta poate să îşi exercite mandatul primit prin intermediul oricărei persoane ce face parte din organul de administrare sau conducere sau unul dintre angajaţii săi. Dovada calităţii reprezentantului de intermediar sau avocat al acţionarului respectiv se va face prin declaraţie pe propria răspundere a Reprezentantului dată pe formularul publicat împreună cu materialele-suport ale AGOA pe website-ul Societăţii şi semnată de Reprezentant la intrarea în sala de şedinţă în faţa organizatorilor adunării. Acţionarii societăţii nu pot fi reprezentaţi în AGOA pe baza procurii generale de către o persoană care se află într-o situaţie de conflict de interese ce poate apărea în special în unul dintre următoarele cazuri:
 
a) este un acţionar majoritar al Societăţii sau o altă entitate, controlată de respectivul acţionar;
b) este un membru al unui organ de administrare, de conducere sau de supraveghere al Societăţii, al unui acţionar majoritar sau al unei entităţi controlate, conform celor prevăzute la lit. a);
c) este un angajat sau un auditor al Societăţii ori al unui acţionar majoritar sau al unei entităţi controlate, conform celor prevăzute la lit. a);
d) este soţul, ruda sau afinul până la gradul al patrulea inclusiv al uneia dintre persoanele fizice prevăzute la lit. a)-c).
 
Înainte de prima lor utilizare, procurile generale în copie cuprinzând menţiunea conformităţii cu originalul sub semnătura Reprezentantului însoţite de o copie a actului de identitate al acţionarului, în cazul persoanelor fizice, buletin/carte de identitate/paşaport, respectiv în cazul persoanelor juridice: buletin/carte de identitate a reprezentantului legal împreună cu certificat constatator eliberat de registrul comerţului, prezentat în original sau copie conformă cu originalul, sau orice alt document, în original sau copie conformă cu originalul, emis de către o autoritate competentă din statul în care acţionarul este înmatriculat legal, care atestă calitatea de reprezentant legal, vor fi depuse nu mai târziu de 26 august 2023.
 
Documentele care atestă calitatea de reprezentant legal al acţionarului persoană juridică vor fi emise cu cel mult 3 luni înainte de data publicării convocatorului AGOA. Procurile generale vor fi depuse la Registratura societăţii sau trimise prin orice formă de curierat cu confirmare de primire către Registratura societăţii, astfel încât să fie înregistrate ca fiind primite la Registratura societăţii nu mai târziu de 26 august 2023, ora 11.00, în plic închis, cu menţiunea scrisă în clar şi cu majuscule PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR DIN DATA DE 28(29).08.2023.
 
Procurile pot fi transmise şi prin e-mail cu semnătură electronică extinsă încorporată conform Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică nu mai târziu de 26 august 2023, ora 11.00, la adresa actionariat@oil- terminal.com, menţionând la subiect: PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR DIN DATA DE 28(29).08.2023.
 
Procurile speciale trebuie să conţină instrucţiuni specifice de vot pentru fiecare punct de pe ordinea de zi a AGOA (adică vot „pentru", „împotrivă" sau „abţinere"). Unui acţionar îi este permis să acorde o procură specială unuia sau mai multor reprezentanţi supleanţi care să îi asigure reprezentarea în adunarea generală. În cazul în care prin procură sunt desemnaţi mai mulţi reprezentanţi supleanţi, se va stabili şi ordinea în care aceştia îşi vor exercita mandatul, o asemenea procură fiind valabilă doar pentru AGOA din data de 28(29).08.2023.
 
Procurile speciale, în original, completate şi semnate de acţionar, fie în limba română, fie în limba engleză, împreună cu documentele care atestă identitatea, respectiv:
 
- În cazul acţionarilor persoanelor fizice: copia certificată pe propria răspundere a actului de identitate (Bl, CI, paşaport, legitimaţie de şedere),
- În cazul acţionarilor persoane juridice: buletin/carte de identitate a reprezentantului legal împreună cu certificat constatator eliberat de registrul comerţului, prezentat în original sau copie conformă cu originalul, sau orice alt document, în original sau copie conformă cu originalul, emis de către o autoritate competentă din statul în care acţionarul este înmatriculat legal, care atestă calitatea de reprezentant legal,
- Documentele care atestă calitatea de reprezentant legal al acţionarului persoană juridică vor fi emise cu cel mult 3 luni înainte de data publicării convocatorului AGOA,
 
Vor fi transmise către Registratura Societăţii nu mai târziu de 26 august 2023, ora 11.00, în plic închis, cu menţiunea scrisă în clar şi cu majuscule: PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR DIN 28(29).08.2023 sau transmise şi prin e-mail, cu semnătură electronică extinsă încorporată, nu mai târziu de 26 august 2023, ora 11.00, la adresa actionariat@oil-terminal.com, menţionând la subiect: PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR DIN DATA DE 28(29).08.2023.
 
Se acceptă o procură specială pentru participarea şi votarea în cadrul AGOA dată de un acţionar unei instituţii de credit care prestează servicii de custodie, fără a solicita alte documente suplimentare referitoare la respectivul acţionar, dacă procura specială este întocmită conform Regulamentului ASF nr. 5/2018, este semnată de respectivul acţionar şi este însoţită de o declaraţie pe propria răspundere dată de instituţia de credit care a primit împuternicirea de reprezentare prin procură specială, din care să reiasă că:
 
- instituţia de credit prestează servicii de custodie pentru respectivul acţionar;
- instrucţiunile din procura specială sunt identice cu instrucţiunile din cadrul mesajului SWIFT primit de instituţia de credit pentru a vota în numele respectivului acţionar;
- procura specială este semnată de acţionar. Procura specială şi declaraţia mai sus menţionate
trebuie depuse în original, semnate şi, după caz, ştampilate, fără îndeplinirea altor formalităţi în legătură cu forma acestor documente.
 
La data adunării generale, la intrarea în sala de şedinţă, acţionarii trebuie să prezinte pentru verificarea de către reprezentanţii societăţii originalul buletinului/cărţii de identitate.

În cazul în care un acţionar persoană juridică va participa la AGOA prin reprezentantul său legal, acesta din urmă trebuie să prezinte, pentru verificarea de către reprezentanţii societăţii, originalul buletinului/cărţii de identitate, împreună cu o dovadă a calităţii sale de reprezentant legal al acţionarului persoană juridică - certificatul constatator eliberat de registrul comerţului, prezentat în original sau copie conformă cu originalul, sau orice alt document, în original sau copie conformă cu originalul, emis de către o autoritate competentă din statul în care acţionarul este înmatriculat legal, care atestă calitatea de reprezentant legal, precum şi extrasul de cont din care rezultă calitatea de acţionar şi numărul de acţiuni deţinute emis de Depozitarul Central sau, după caz, de către participanţii definiţi în Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă şi Regulamentul nr. 5/2018, în cazul în care un acţionar este reprezentat de o instituţie de credit care prestează servicii de custodie.

Documentele care atestă calitatea de reprezentant legal al acţionarului persoană juridică vor fi emise cu cel mult 3 luni înainte de data publicării convocatorului AGOA.
 
Acţionarii vor preda reprezentanţilor societăţii originalul procurii speciale în cazul în care aceasta a fost transmisă prin e-mail cu semnătură electronică extinsă încorporată.
 
În cazul acţionarilor persoane juridice, calitatea de reprezentant legal se dovedeşte cu un certificat constatator eliberat de registrul comerţului, prezentat în original ori copie conformă cu originalul sau cu orice alt document, în original ori în copie conformă cu originalul, emis de către o autoritate competentă din statul în care acţionarul este înmatriculat legal, care atestă calitatea de reprezentant legal. Documentele care atestă calitatea de reprezentant legal al acţionarului persoană juridică vor fi emise cu cel mult 3 luni înainte de data publicării convocatorului adunării generale a acţionarilor.
 
Documentele care atestă calitatea de reprezentant legal întocmite într-o limbă străină, alta decât limba engleză, vor fi însoţite de o traducere realizată de un traducător autorizat în limba română sau în limba engleză. Emitentul nu va solicita legalizarea sau apostilarea documentelor care atestă calitatea de reprezentant legal al acţionarului.

Acţionarii Societăţii Oil Terminal SA înregistraţi la Data de referinţă în registrul acţionarilor eliberat de Depozitarul Central - S.A. au posibilitatea de a vota prin corespondenţă, înainte de AGOA, prin utilizarea formularului de vot prin corespondenţă, pus la dispoziţie, atât în limba română, cât şi în limba engleză, începând cu data de 28 iulie 2023, pe site-ul societăţii https://relatia.oil- terminal.com/agoa-2829-08-2023/ sau de la sediul societăţii, strada Caraiman nr. 2, Constanţa, de la Compartimentul Acţionariat-Comunicare şi va fi actualizat dacă se vor adăuga noi puncte pe ordinea de zi a AGOA.
 
Formularele de vot prin corespondenţă trebuie completate şi semnate de către acţionari persoane fizice şi însoţite de copia actului de identitate al acţionarului semnată conform cu originalul de către titularul actului de identitate/completate şi semnate de către reprezentantul legal al acţionarului persoană juridică, însoţite de documentul oficial care le atestă calitatea de reprezentant legal.

Formularele de vot prin corespondenţă însoţite de documentele legale vor fi transmise la registratura societăţii, prin orice formă de curierat, cu confirmare de primire, astfel încât să fie înregistrate ca fiind primite până la data de 26 august 2023, ora 11.00, în plic închis, cu menţiunea scrisă clar şi cu majuscule: PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR DIN DATA DE 28(29).08.2023 sau transmise prin e-mail, cu semnătură electronică extinsă încorporată, la adresa actionariat@oil-terminal.com, până la data de 26.08.2023, ora 11.00, menţionând la subiect: PENTRU ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR DIN DATA DE 28(29).08.2023.
 
Formularele de vot prin corespondenţă care nu sunt primite la registratura Oil Terminal sau prin e-mail până la data şi ora sus-menţionate nu pot fi luate în calcul pentru determinarea cvorumului şi majorităţii în AGOA.
 
Documentele care atestă calitatea de reprezentant legal întocmite într-o limbă străină, alta decât limba engleză, vor fi însoţite de o traducere realizată de un traducător autorizat în limba română sau în limba engleză. Emitentul nu va solicita legalizarea sau apostilarea documentelor care atestă calitatea de reprezentant legal al acţionarului.
 
Materialele privind ordinea de zi, precum şi proiectele de hotărâre vor fi puse la dispoziţia acţionarilor, la cererea acestora, la sediul societăţii, atât în limba română, cât şi în limba engleză, sau se pot descărca de pe site-ul https://relatia.oil-terminal.com/agoa-2829-08-2023/ începând cu data de 28.07.2023, ora 18.00.
 
Despre Oil Terminal SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată marți, 1 august 2023, societatea Oil Terminal SA a fost înființată în anul 1992, iar obiectul de activitate este „Manipulări“.
 
În Oil Terminal SA pachetul de acțiuni este deținut de Ministerul Energiei (87,7579%) și de Listă persoane fizice și juridice (12,24%).     .
 
Persoane autorizate: Aurelian Ovidiu Andrei (Giurgiu) – administrator, Sebastian Valentin Bodu (București) – administrator, Cristian Florin Gheorghe (București) – administrator, Ionuț Stelian Micu (Ilfov) – administrator, George Silvian Mișa (Constanța) – administrator, George Teșeleanu (Constanța) – administrator, Ramona Ungur (București) – administrator.    
 
În 2022, Oil Terminal SA a avut o cifră de afaceri de 302.678.978 lei, un profit de 11.604.223 lei, iar numărul mediu de salariați a fost 962.
 
Platforma termene.ro informează că Oil Terminal SA nu are contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Decizii publicate în Monitorul Oficial
Sorin Ciutureanu, mandat prelungit în fruntea Oil Terminal SA

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2024 al Oil Terminal SA a fost aprobat

04 Apr 2024 707

OIL Terminal SA investește în Portul Constanța. Compania va construi un rezervor în vecinătatea Danei 67

29 Mar 2024 566

OIL Terminal SA desființează mai multe imobile de pe strada Caraiman din Constanța

07 Mar 2024 878

OIL Terminal SA Constanța va moderniza un rezervor și instalația de încărcare păcură în cisterne

01 Mar 2024 575

Compania va dezmembra un teren de pe strada Caraiman Primăria Constanța, certificat de urbanism pentru OIL Terminal SA

25 Feb 2024 830

OIL Terminal SA va desființa două rezervoare de pe strada Caraiman din Constanța

11 Feb 2024 926

Acționarii Oil Terminal SA Constanța, convocați în adunare generală. Ce se află pe ordinea de zi?

27 Jan 2024 909

Primăria Constanța, autorizație de desființare pentru Oil Terminal SA

27 Nov 2023 1387

Firme Constanța Acționarii Oil Terminal SA, în AGOA. Decizii importante

29 Oct 2023 989

Oil Terminal Constanța Șase companii din țară și străinătate sunt interesate de construirea unui terminal de bitum

24 Oct 2023 1402

Oil Terminal Constanța și Iulius Real Estate SRL se asociază într-un amplu proiect imobiliar

18 Aug 2023 3862

Afaceri Constanța Cine va construi terminalul petrolier deținut de JT Oil Terminal Constanța?

15 Aug 2023 4133

Președintele CA al Oil Terminal SA, datorii la bugetul de stat (DOCUMENTE)

20 Jun 2023 2709

Afacere nouă pentru Jean Paul Tucan. Și-a făcut propriul Oil Terminal

03 May 2023 4605

Constanța Exercițiu de amploare la Oil Terminal! A fost simulată intervenția în cazul unui cutremur grav urmat de un incendiu violent (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2023 1425