Firme Constanța Crescendo LCL SRL se divide. Verton SRL, societate nou înființată, va prelua două active din stațiunea Mamaia. Iată cum arată capitalul social

foto: Pexels
 
  • Societatea Crescendo LCL SRL se divide conform Legii ocietăţilor nr. 31/1990, republicată cu modificările şi completările ulterioare.
  • Asociați firmei Crescendo LCL SRL sunt:  Lucian Cernat,  Elena Musu și  Doina Luminiţa Cernat. Din divizare va rezulta societatea Verton SRL.
  • La baza divizării s-au avut în vedere criterii care să nu creeze avantaje unei societăţi în detrimentul celeilalte.
  • Raţionamentul divizării a fost în scopul unei mai bune gestionări a obiectelor de activitate raportat la bunurile imobile gestionate.
 
În baza hotărârii nr. 1/14.11.2023 a adunării generale a asociaţilor societăţii Crescendo LCL SRL se propune o divizare ce urmează a se efectua cu desprinderea unei părţi din patrimoniul societăţii Crescendo LCL SRL, prin aport la societatea Verton SRL, care va lua fiinţă prin divizare.
 
Crescendo LCL SRL, firmă care se divide, îşi va păstra personalitatea juridică, datele de identificare şi o parte din patrimoniu.
 
Societatea care se divide este SC Crescendo LCL SRL, societate cu răspundere limitată având sediul social în Constanţa, strada Dobrogeanu Gherea nr. 24, având un capital social subscris şi vărsat de 25.617,20 lei, împărţit în 2.561 de părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei fiecare.
 
Asociați firmei sunt: Cernat Lucian, cu  25% din capitalul social, Musu Elena, cu 25% din capitalul socia și Cernat Doina Luminiţa, cu  50% din capitalul social.
 
Din divizare va rezulta societatea Verton SRL, cu sediul social în Constanţa, strada Sarmisegetuza nr. 34. Capitalul social va fi de 320 lei, divizat în 32 părţi sociale cu valoare nominală de 10 lei fiecare, cu aceeaşi structură a asociaţilor ca în societatea mamă.
 
Crescendo LCL SRL, societatea mamă rămasă după divizare, va fi societate cu răspundere limitată având sediul social în Constanţa, strada Dobrogeanu Gherea nr. 24. Capitalul social va fi de 25.617,20 lei divizat în 2.561 de părţi sociale cu valoare nominală de 10 lei fiecare cu trei asociaţi.
 
 

Fundamentarea economică a divizării

 
 

Justificarea măsurii divizării, astfel cum este propusă prin proiectul de faţă, constă în eficientizarea activităţii bazată pe separarea ramurilor de activitate: hoteluri şi alte facilitate de cazare (cod CAEN 5510) şi alimentaţie publică în restaurant (cod CAEN 5610).
 
Diferenţierea serviciilor ca structură şi formă de manifestare în legătură cu suportul lor material impun în momentul de faţă o restructurare a societăţii Crescendo LCL SRL, prin divizarea acesteia având ca efect separarea activelor care deservesc ramurile de activitate.

 
Astfel, societatea desprinsă prin divizare va avea ca obiect principal de activitate: societatea Crescendo LCL SRL va presta servicii de tip hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare (cod CAEN 5510), iar societatea Verton SRL va desfășura activităţi de alimentaţie publică în restaurante (cod CAEN 5610), iar ca obiecte secundare 5510 - Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, 4110 - Dezvoltare (promovare) imobiliară şi o strategie specifică de urmat pentru creşterea eficienţei lor în exploatare şi pentru dezvoltarea acestora.
 
De altfel, prin planul urbanistic de detaliu (PUD) - "Construire structură de primire turistică şi servicii de alimentaţie publică"- iniţiat de Societatea Crescendo LCL SRL şi aprobat de Consiliul Local al Primăriei Constanţa prin Hotărârea nr. 299/29.06.2022, se urmăreşte creşterea rentabilităţii, dar şi reacţii rapide la mişcările pieţei, precum acces adecvat la finanţare pentru dezvoltarea acestora.
 
Măsura divizării are la bază creşterea eficienţei activităţii, controlul accentuat asupra domeniului de activitate, descentralizarea serviciilor de management şi gestiune. Divizarea va permite societăţii beneficiare a divizării precum şi a societăţii divizate, mai mare flexibilitate în stabilirea strategiilor şi politicilor fiecare piaţă necesitând o abordare personalizată, de focalizare pe anumite segmente de piaţă şi clientele, atât în privinţa resurselor umane şi financiare, cât şi în privinţa promovării.
 
La baza divizării s-au avut în vedere criterii care să nu creeze avantaje unei societăţi în detrimentul celeilalte. Raţionamentul divizării a fost în scopul unei mai bune gestionări a obiectelor de activitate raportat la bunurile imobile gestionate.
 
 

Repartizarea activului net contabil

 
 
Activul net transferat prin divizare societăţii Verton SRL însumează 337.107,32 lei din care aport la capitalul social 320 lei.
Repartizarea valorică a terenurilor şi construcţiilor către societatea beneficiară de aport Verton SRL se va face pe baza elementelor de identificare după cum urmează: teren restaurant de 2.587 mp, situat în staţiunea Mamaia, Faleza Cazinou, în valoare de 284.156,08 lei; clădiri restaurant şi anexe, situate în staţiunea Mamaia, Faleza Cazinou, în valoare de 52.476,8 lei.
 
Societatea Crescendo LCL SRL rămâne cu aceeaşi structură a asociaţilor, conservându-şi personalitatea juridică. Administrarea Societăţii Crescendo LCL SRL rămasă după divizare va fi asigurată de asociaţii Cernat Lucian şi Cernat Doina Luminiţa. Capitalul social al societăţii-mamă după divizare va rămâne nemodificat de 25.617,20 lei, divizat în 2.561 părţi sociale a câte 10 lei fiecare parte socială.
 
Societatea Verton SRL se înfiinţează prin divizare cu o structură a asociaţilor identică cu structura societăţii care se divide, cu aceeaşi valoare nominală a părţii sociale cu a societăţii-mamă. Capitalul social al noii societăţi va fi de 320 lei, divizat în 32 părţi sociale a câte 10 lei fiecare parte socială.
 
Întreg personalul angajat la societatea mamă înainte de divizare, rămâne angajat al societăţii-mamă după divizare. Societatea Crescendo LCL SRL va menţine toate contractele în derulare anterior divizării.
 
De asemenea, se transferă total toate activele necorporale, autorizaţiile, avizele, permisele, omologările şi alte drepturi nepatrimoniale, în legătură sau necesare pentru continuarea de către Verton SRL a tuturor activităţilor curente şi viitoare legate de activul "Clădire restaurant". Face parte din această categorie de active necorporale "Planul urbanistic de detaliu - construire structură de primire turistică şi alimentaţie publică, restaurant Albatros, staţiunea Mamaia" conform Hotărâre de Consiliu Local al Municipiului Constanţa nr. 299 din data de 29.06.2022.
 
Cele două societăţi vor acţiona împreună în faţa autorităţilor sau entităţilor emitente pentru transferul agrementelor existente sau emiterea unor noi agremente pe numele societăţilor, în mod corespunzător.
 
Verton SRL va depune toate diligenţele necesare pentru obţinerea unor autorizaţii, avize, permise, omologări etc. noi, în nume propriu, în măsura în care nu se obţine acordul autorităţilor emitente pentru realizarea şi/sau recunoaşterea transferului vreunui asemenea act.
 
Toate contractele în curs vor rămâne la societatea mamă Crescendo LCL SRL, după divizare. Contractele în curs privind utilităţile, vor individualiza pe bază de citire contoare, consumul aferent activelor deţinute de cele două societăţi după divizare cu plata consumului înregistrat până la data divizării efective. Actul constitutiv al societăţii mamă va fi actualizat corespunzător. Actul constitutiv al societăţii beneficiare de aport se va aproba de către adunarea generală a acestei societăţi.
 

 
Despre Crescendo LCL SRL

 
 
Societatea Crescendo LCL SRL,- societatea mamă rămasă după divizare, este societate cu răspundere limitată având sediul social în Constanţa, strada Dobrogeanu Gherea nr. 24, cu un capital social subscris şi vărsat de 25.617,20 lei, împărţit în 2.561 de părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei fiecare.
 
Capitalul social este deținut de asociaţii: Cernat Lucian în cotă de 25%, Musu Elena în cotă de 35% şi Cernat Doina Luminiţa în cotă de 50%. Administrarea patrimoniului va fi asigurată de asociaţii Cernat Lucian şi Cernat Doina Luminiţa.
 
 

Despre Verton SRL

 
 
Societatea Verton SRL este societate cu răspundere limitată având sediul social în Constanţa, strada Sarmisegetuza nr. 34, care va lua fiinţă prin divizare. Capitalul social va fi de 320 lei depus la data constituirii, divizat în 32 părţi sociale cu valoare nominală de 10 lei fiecare, deţinute de asociaţii: Cernat Lucian, cu 25% din capitalul social, Musu Elena, cu 25% din capitalul social și Cernat Doina-Luminiţa, cu 50% din capitalul social. Participarea asociaţilor la profit şi pierdere se va face în proporţia de participare la capitalul social.
 
Administrarea patrimoniului va fi asigurată de asociata Musu Elena, pe o perioadă de 49 de ani cu puteri de reprezentare şi administrare.
 
Proiectul de divizare a fost încheiat pe data de 6.12.2023 și publicat în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 2018 din data de 23 aprilie 2024.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
 

Citește și:
 
Firme Constanța: Acţionarii Brise Grains SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi se află și aprobarea situaţiilor financiare anuale

Firme Constanța: Modificări importante în Vega Turism SA, controlată de Gabriel Comănescu
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.