Firme Constanța Electroconst General Project, cu sediul social în Ovidiu, nu mai este asociat în Ovidiu PV Regenerabile

  • Asociat unic în Electroconst General Project SRL este Elvira Stăncioiu.
 
În Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 4.998, din data de 9 noiembrie 2023, a fost publicată hotărârea din data de 11 octombrie 2023 a adunării generale a asociaților Ovidiu PV Regenerabile SRL, firmă care are sediul social în București.
 
Electroconst General Project SRL, cu sediul social în Ovidiu, judeţul Constanţa, prin administrator Dan-Gabriel Tănase („Electroconst“), şi Enpower Energy SRL, cu sediul social în Bucureşti, prin administrator Laurenţiu Udrescu („Enpower“), în calitate de asociaţi deţinând împreună 100% din capitalul social al societăţii Ovidiu PV Regenerabile SRL („Societatea“), şi Econergy International Limited, o societate cu răspundere limitată, constituită şi funcţionând în conformitate cu legile din Regatul Unit, având sediul în Londra, reprezentată prin Bogdan Asanache, în calitate de persoană împuternicită conform deciziei Econergy International Limited din data de 17.01.2022, denumită în continuare („Econergy“), participantă la adunare în calitate de viitor asociat unic al Societăţii şi invitat al Asociaţilor actuali ai Societăţii, au hotărât după cum urmează:
 
1. Se aprobă cesiunea de către Enpower către Econergy, a tuturor celor 111.894 de părţi sociale deţinute în cadrul Societăţii, numerotate de la 1 la 111.854 şi de la 219.361 la 219.400, cu o valoare nominală de 18 lei fiecare, şi o valoare nominală totală de 2.014.092 lei, reprezentând 51% din capitalul social al Societăţii, cu efect de la data prezentei hotărâri.
 
2. Se aprobă cesiunea de către Electroconst către Econergy, a tuturor celor 107.506 de părţi sociale deţinute în cadrul Societăţii, numerotate de la 111.855 la 219.360, cu o valoare nominală de 18 lei fiecare, şi o valoare nominală totală de 1.935.108 lei, reprezentând 49% din capitalul social al Societăţii, cu efect de la data prezentei hotărâri.
 
3. Asociaţii Societăţii renunţă prin prezenta expres la orice potenţiale drepturi de preempţiune rezultate din dreptul de proprietate asupra părţilor sociale vândute şi nu mai au şi nici nu vor avea nicio pretenţie, de nicio natură, faţă de Societate.
 
4. Ca urmare a transferurilor sus-menţionate, Econergy devine asociatul unic al Societăţii şi capitalul social al Societăţii este deţinut integral de către Econergy, care va participa în proporţie de 100% la profiturile şi pierderile Societăţii.
 
5. Se ia la cunoştinţă de demisia lui Laurenţiu Udrescu, cetăţean român, născut în municipiul Târgu Jiu, judeţul Gorj, domiciliat în Bucureşti, din poziţia de administrator al Societăţii, cu efect de la data prezentei hotărâri şi se aprobă descărcarea acestuia de gestiunea Societăţii realizată până la data demisiei.
 
6. Se aprobă numirea ca administratori ai Societăţii a lui Bogdan Asanache, cetăţean român, născut în Braşov, la data de 2.07.1981, cu domiciliul în comuna Corbeanca, judeţul Ilfov, cu efect de la data prezentei decizii, pentru o durată de 3 ani, şi a lui Yoav Shapira, cetăţean israelian, născut și domiciat în Israel, cu efect de la data prezentei decizii, pentru o durată de 3 ani.

 
7. Noii administratori ("Administratorii") îşi vor exercita mandatele astfel:
 

• în legătură cu Societatea, Administratorii sunt obligaţi să respecte limitele stabilite de lege, prin Actul Constitutiv şi prin deciziile Asociatului Unic. Administratorii vor avea următoarele atribuţii cu respectarea limitărilor dispuse în Actul Constitutiv:
a. să administreze şi să coordoneze activitatea Societăţii;
b. să supună aprobării Asociatului Unic situaţiile financiare anuale ale Societăţii şi bugetul de venituri şi cheltuieli necesar pentru desfăşurarea activităţii Societăţii;
c. să ducă la îndeplinire hotărârile adoptate de către Asociatul Unic cu respectarea prevederilor legale în vigoare;
d. să îndeplinească orice alte datorii care nu cad în atribuţiile Asociatului Unic şi să ducă la îndeplinire orice alte măsuri de fapt sau de drept în scopul desfăşurării obiectului de activitate al Societăţii.
 
• Administratorii se întrunesc în şedinţe în orice loc stabilit de către aceştia, în România sau în străinătate. Ori de cate ori consideră necesar sau la solicitarea lui Bogdan Asanache, Yoav Shapira îl convoacă pe Bogdan Asanache fie prin telefon, fax, e-mail sau scrisoare recomandată. Şedinţele Administratorilor pot fi ţinute prin conferinţă telefonică sau video sau prin corespondenţă (inclusiv corespondenţă electronică). Conţinutul proceselor-verbale întocmite în urma unor astfel de şedinţe ale Administratorilor ţinute prin conferinţă telefonică sau video se va confirma în scris de către Administratori.
 
• Pentru a fi valabile, deciziile Administratorilor vor fi aprobate cu unanimitate. În caz de paritate, votul lui Yoav Shapira va prevala.
 
• Administratorii au dreptul, în baza unei decizii adoptate în conformitate cu cele menţionate mai sus: (i) de reprezentare a Societăţii în fata oricăror persoane fizice sau juridice, inclusiv, dar fără a se limita, în faţa autorităţilor/entităţilor judiciare, administrative, financiare, bancare şi (ii) de a semna în numele Societăţii orice act în vederea ducerii la îndeplinire a obiectului de activitate al Societăţii, cu respectarea deciziilor adoptate de Asociatul Unic, a contractului de mandat (dacă se încheie), a Actului Constitutiv şi a legii aplicabile.
 
• Prin excepţie faţă de cele menţionate anterior, fiecare Administrator poate acţiona independent şi poate reprezenta Societatea individual, fără a fi necesară o decizie prealabilă a Administratorilor (i) în cazul angajamentelor care nu depăşesc 1.500 EUR sau al altor obligaţii nesubstanţiale care apar în cursul normal al activităţii Societăţii şi (ii) pentru efectuarea formalităţilor şi realizarea acţiunilor curente, inclusiv pentru realizarea înregistrărilor şi depunerilor la diferitele autorităţi competente, precum şi pentru reprezentarea Societăţii în fata acestor autorităţ.
 
• În relaţia cu banca, cei doi administratori vor avea drept de semnătură în legătură cu orice operaţiuni bancare sau pentru emiterea instrumentelor de plată, după cum urmează:

- administratorul Yoav Shapira va avea drept individual deplin de semnătură în fata băncii pentru orice sumă şi orice operaţiune, inclusiv facilităţi de credit (descoperire de cont, linii de credit, împrumuturi) şi facilitate de garantare;
- dreptul de semnătură în bancă va aparţine în mod individual administratorului Bogdan Asanache pentru operaţiunile care nu depăşesc suma maximă de 1.500 EUR (i.e., 7.422 lei) per tranzacţie; pentru operaţiunile care depăşesc suma de 1.500 EUR (i.e., 7.422 lei), administratorul Bogdan Asanache va avea drept de semnătură conjunct cu administratorul Yoav Shapira.
 
• Obligaţiile şi răspunderile administratorilor sunt reglementate de dispoziţiile referitoare la mandat şi de cele specifice prevăzute de legea română.
 
• Administratorii au dreptul de a subdelega parte din drepturile şi competenţele lor de administrare, inclusiv cele de reprezentare a Societăţii altor persoane, indiferent dacă respectivele persoane sunt salariaţi ai Societăţii sau terţe-persoane, după cum vor considera util şi oportun, cu respectarea prevederilor prezentului act constitutiv. Mandatul acordat este considerat a fi cu titlu gratuit, dacă nu este indicat altfel.
 
• Administratorii şi oricare altă persoană care are dreptul de a reprezenta Societatea vor putea semna valabil actele care angajează Societatea, în limitele prevăzute de lege, prezentul Act Constitutiv şi actul prin care dreptul de reprezentare le-a fost acordat. Administratorii şi persoanele împuternicite să-i înlocuiască pe Administratori sunt răspunzători în mod individual pentru prejudiciile rezultate din infracţiuni sau încălcări ale dispoziţiilor legale, precum şi în cazul nerespectării prevederilor Actului Constitutiv ori al încălcării obligaţiei de a-şi exercita mandatul cu prudenţa şi diligenţa unui bun administrator. În asemenea cazuri, Administratorii, precum şi substituiţii lor vor putea fi revocaţi de Asociatul Unic şi vor putea fi acţionaţi în instanţa pentru acţiunile lor.
 
8. Se aprobă schimbarea sediului social al Societăţii la o nouă adresă din municipiul Bucureşti.
 
9. Se aprobă revocarea dreptului de reprezentare şi semnătură a oricărei persoane care are, la data prezentei decizii, dreptul de semnătură în bancă, în legătură cu orice operaţiuni bancare, sau pentru emiterea oricăror instrumente de plată.
 
10. Se aprobă redactarea unui nou Act Constitutiv al Societăţii (conform anexei la prezenta) ce va înlocui actul constitutiv existent.
 
11. Prezenta hotărâre va putea fi adusă la îndeplinire prin întreprinderea tuturor formalităţilor necesare de către persoanele care au dreptul să reprezinte Societatea.
 
12. Împuternicirea lui Bogdan Asanache să îndeplinească toate formalităţile necesare în vederea implementării, prezentei hotărâri. Mandatul include, fără a se limita la: întocmirea, negocierea, semnarea, încheierea şi executarea, după cum consideră necesar în scopul ducerii la îndeplinire a mandatului acordat, a tuturor şi oricăror declaraţii (pe proprie răspundere) ale Econergy (în calitate de viitor asociat unic al Societăţii), contracte, acte, cereri, hotărâri, anexe sau acţiuni legale prevăzute de legea română, inclusiv pentru a semna noul Act Constitutiv ale Societăţii, orice acte adiţionale la Contractul de Dezvoltare precum şi orice documente, formulare, declaraţii, formalităţi şi acte ale Societăţii ce trebuie semnate/îndeplinite în faţa Registrului Comerţului competent, Notarului Public, precum şi în faţa oricăror entităţi publice sau private. Semnătura persoanei împuternicite de mai sus este opozabilă Societăţii şi este de natură a angaja Societatea în limitele prezentului mandat. Formalităţile de înregistrare a acestei hotărâri la Oficiul Registrului Comerţului pot fi delegate către o terţă parte.
 
13. Prezenta hotărâre a fost redactată şi semnată în versiune bilingvă, în limba română şi în limba engleză, în 4 (patru) exemplare originale, fiecare cu valoare de original.
 
14. În cazul unor discrepanţe între versiunea în limba română şi versiunea în limba engleză, va prevala versiunea în limba română.
 
15. Prezenta hotărâre a fost adoptată în data de 11 octombrie 2023.
 
Despre Electroconst General Project SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată joi, 16 noiembrie 2023, Electroconst General Project SRL a fost înființată în anul 2019, iar activitatea principală este „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale“.
 
Asociat unic în Electroconst General Project SRL este Elvira Stăncioiu, iar calitatea de administrator o are Dan – Gabriel Tănase. Elvira Stăncioiu este asociat unic și în Igienizare SRL. 
 
În 2022, Electroconst General Project SRL a avut o pierdere de 7.425 lei.
 
Platforma termene.ro informează și că Electroconst General Project SRL are 3 contracte câștigate - achiziții directe, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 15 noiembrie 2023).
 
Despre Ovidiu PV Regenerabile SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată joi, 16 noiembrie 2023, Ovidiu PV Regenerabile SRL a fost înființată în anul 2021, iar activitatea principală este „Producția de energie electrică“.
 
În 2022, Ovidiu PV Regenerabile SRL a avut o pierdere de 21.220 lei.
 
Platforma termene.ro informează și că Ovidiu PV Regenerabile SRL nu are contracte câștigate - achiziții directe și nici contracte câștigate - achiziții publice, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 15 noiembrie 2023).
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Un nou parc fotovoltaic ar urma să fie construit la Ovidiu, județul Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parc fotovoltaic la Ovidiu! Anunțul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța

25 Nov 2023 1229

Un nou parc fotovoltaic ar urma să fie construit la Ovidiu, județul Constanța

15 Sep 2023 1719

Parc fotovoltaic la Ovidiu. Cine sunt investitorii

19 Sep 2022 3462