Firme Constanța Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român SA actualizează contractul de împrumut pentru centrala în cogenerare de la Petromidia



Acționarii Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român SA au decis semnarea unui act adiționar pentru contractul de împrumut vizând construirea centralei termoelectrice în cogenerare de la Petromidia.
 
Decizia a fost luată de acționarii FIEKR SA în cadrul ședinței AGEA din 13 noiembrie 2023, fiind publicată în Monitorul Oficial al României Nr. 5767 din 28 decembrie 2023.
 
AGEA s-a desfășurat prin mijloace electronice de comunicare la distanță.
 
La discuții au participat cei doi acționari, respectiv compania KMG International N.V. (cu 80% din capital), din Țările de Jos, reprezentată prin Eugeniu-Moby Henke (împuternicit al directorului general) și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie SA (cu 20%), reprezentată prin Nicolae Bogdan Codruț Stănescu, președinte provizoriu al Directoratului.
 
Printre subiectele de pe ordinea de zi a ședinței s-a aflat aprobarea unui act adițional la contractul de credit încheiat de către Rompetrol Energy SA în scopul finanțării proiectului centrala de cogenerare / power plant.
 
Contractul inițial de împrumut, cu o valoare aproximativă de 83 de milioane de euro, a fost semnat în data de 9 mai 2022, pentru finanțarea proiectului derulat la nivelul Rompetrol Energy SA, respectiv centrala de cogenerare.
 
Modificările stabilite de acționari ce vor fi aduse contractului de împrumut includ și actualizarea datei de punere în funcțiune a proiectului, data de 31 iulie 2023 urmând a fi înlocuită cu data de 31 ianuarie 2024, precum și alte modificări.
 

De asemenea, în urma AGEA s-a decis actualizarea actului constitutiv al societății cu adresa noului sediu social al KMG International.
 
A fost aprobată încheierea actului adițional pentru modificarea contractului de împrumut, fiind desemnat Sorin Neculae pentru a negocia și semna actele de finanțare, reprezentând societatea.

 
Totodată, Sorin Neculae a fost desemnat și să ducă la îndeplinire deciziile din cadrul AGEA.
 
Despre Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 2 ianuarie 2024, Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român SA a fost înființată în 2018, are sediul în București, Piața Presei Libere, nr. 3-5 și se ocupă de activități ale holdingurilor.
 
Acționarul majoritar este KMG International, din Țările de Jos, partenerul său fiind Statul Român - Ministerul Energiei prin Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie SA.
 
Administratori ai FIEKR SA figurează Almat Zhamiyev, Arman Alimzhanov (administrator la KMG Rompetrol Services Center SRL), Sabigat Rakhmetov (administrator la Rominserv SRL și Midia Green Energy SA), cetățeni kazahi, și Cătălin Dumitru (administrator la Rompetrol Gas SRL), alături de Irina Mirela Ursu.
 
În 2022, FIEKR SA a declarat patru angajați, profit peste 220.000 de lei și cifra de afaceri 0.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român începe construcția noii centrale de cogenerare de la Petromidia
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.