Firme Constanța S-a înființat Histrios SRL, fondată de Mănăstirea Sfântul Ilie Istria. Cu ce se va ocupa societatea

Mănăstirea Sfântul Ilie Istria - Sursa foto: Facebook.com
  • Histrios SRL, fondată de Mănăstirea Sfântul Ilie Istria, este administrată de Ionuț Florinel Szabo și are durata de funcționare nelimitată.
  • Firma se ocupă de cultivarea legumelor și a pepenilor, a rădăcinoaselor și tuberculilor.
Mănăstirea Sfântul Ilie din comuna constănțeană Istria a înființat societatea Histrios, cu răspundere limitată.
 
Informația a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 2536 din 9 iunie 2023, unde se precizează că societatea va fi administrată de Ionuț Florinel Szabo, cel care este, totodată, și reprezentant asociat persoană juridică, adică reprezentantul mănăstirii în firmă.
 
Potrivit datelor oficiale, firma se ocupă de cultivarea legumelor și a pepenilor, a rădăcinoaselor și tuberculilor.
 
Histrios SRL are sediul social în comuna constănțeană Istria, strada Constanței nr. 2B și are durata de funcționare nelimitată.
 
Din istoricul Mănăstirii Histria
 
În istoricul Mănăstirii Istria, disponibil pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Tomisului, se arată că piatra de temelie a primului edificiu al noii Mănăstiri Histria a fost așezată în data de 20 iulie 2004, în ziua prăznuirii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul.
 
Slujba de sfinţire a locului a fost oficiată de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de un sobor de preoţi.
 
„Temeiul noului aşezământ s-a pus în memoria înaintaşilor, locuitori ai vechii cetăţi, şi a tuturor celor care s–au jertfit pentru dreapta credinţă. De aici, din centrul episcopal Histria, călugări misionari au aprins flacăra învăţăturilor creştine a căror lumină s-a răspândit în toată ţara. E drept, flacăra a pâlpâit în vremuri tulburi, dar întreţinută prin jertfă martirică ea nu s-a stins niciodată“, se arată în istoricul edificiului.
 

„Călcate odinioară de călugări, hrănite din seva adâncurilor, pământurile roditoare ale Histriei sunt acoperite acum de culturi agricole“, se arată în datele oficiale de la Arhiepiscopia Tomisului.
 
„Când s-a sfinţit locul viitoarei mănăstiri, toată valea era un lan de grâu, ce părea «poleit cu aur». Ca o prefigurare a viitoarelor recolte de înălţare spirituală a crdincioşilor, aurul lanului va deveni aura sfinţilor pictaţi în biserică. În demersul de întemeiere al noii mănăstiri, alături de părintele stareţ Ioil sunt  şi alţi patru vieţuitori, veniţi din lume, care au  format  o mică obşte monahală“, conform sursei citate.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Firme Constanța
Traditional Garage are doi asociați noi, care au devenit și administratori. Cine s-a retras din societate

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SC Histria Tour Mondial SRL declară pierdute certificatele de clasificare și fișele anexe

25 Apr 2024 204

Licitații publice CJC a suplimentat cu 10% contractul pentru documentațiile care vor sta la baza reabilitării sitului arheologic de la Cetatea Histria (DOCUMENTE)

10 Apr 2024 559

In memoriam Florian Anastasiu, arheologul prezent în județul Constanța, participant la săpăturile de la Histria și Capidava

08 Apr 2024 535

Termoficare Constanța anunță întreruperea apei calde și căldurii! Iată consumatorii vizați

19 Mar 2024 724

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Adrian Abrudan, șef compartiment la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (DOCUMENTE)

03 Mar 2024 888

Licitații Constanța Confort Urban SRL cumpără vopsea, diluant și microbile de 1,5 milioane de lei de la Histria Internațional SRL, deținută de familia Bosînceanu (DOCUMENT)

27 Feb 2024 772

UPDATE Accident rutier la ieșirea din Săcele, județul Constanța. Intervin pompierii

18 Feb 2024 1020

Alexandru Barnea, conducătorul cercetărilor arheologice de la Tropaeum Traiani și prezență constantă al altor situri din Dobrogea

16 Feb 2024 802

Constanța Cum arată autoturismul mistuit de flăcări în parcarea hotelului Histria din Stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2024 1232

Știri Constanța Incendiu în Mamaia! Un autoturism hibrid a luat foc în parcarea Hotelului Histria, locația lui George Bosânceanu (FOTO+VIDEO)

05 Feb 2024 2436

Baza Navală Constanța, investiție importantă în trancheți și echipamente pentru acostarea fregatelor. Ce firme au luat contractul (DOCUMENT)

17 Jan 2024 749

Constanța Drumul DJ226A Cetatea Histria-DN22/Tariverde. Istoric contracte și ce firme au beneficiat de peste 5 milioane de euro (VIDEO)

05 Dec 2023 1834

Știri Constanța LIVE VIDEO. CJ Constanța face precizări despre modernizarea infrastructurii de transport regională pe traseul DJ226A Cetatea Histria - DN 22/Tariverde (FOTO+VIDEO)

05 Dec 2023 1545

Personalități Constanța Nubar Hamparțumian, director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie și cercetător legat de cetatea Histria

03 Dec 2023 1178

Expozițiile Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, închise pentru vizitare în minivacanța 1 Decembrie

29 Nov 2023 717