Fostul militar din Constanța, aflat în custodia autorităților din Libia, eliberat. Anunțul MAE

MAE. Foto: Facebook/MAEMinisterul Afacerilor Externe (MAE) transmite că prin demersurile dispuse de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu pentru a obține eliberarea cetățeanului român reținut în custodia autorităților libiene, în cursul zilei de ieri cetățeanul român a fost pus în libertate și se află în siguranță.

„MAE precizează că demersurile menționate pentru soluționarea situației cetățeanului român și eliberarea acestuia s-au realizat în mod susținut și insistent pe mai multe paliere atât la nivel bilateral, prin dialogul repetat al Ambasadei României în Libia (relocată la Tunis) cu autoritățile libiene la diverse niveluri, cât și prin acțiuni întreprinse, la solicitarea MAE, de către misiunea EUBAM (EU Border Assistance Mission) din Libia și de către Delegația UE la Tripoli.
MAE folosește acest prilej pentru a adresa mulțumiri tuturor instituțiilor implicate pentru efortul depus și sprijinul acordat în vederea soluționării cu succes a cazului“ - au mai precizat reprezentanții MAE.


Potrivit unor surse neoficiale, bărbatul este fost militar din Constanţa, ieșit din sistem în 2018. De la ieşirea din MApN, este angajat la firme ce asigura securitatea în zone de conflict!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost militar din Constanţa, aflat în custodia autorităţilor din Libia. Anunţul MAE

15 Apr 2023 873

UPDATE. MAE a activat Celula de Criză! Român, răpit în Libia!

14 Jul 2018 2624

Aviaţia militară libiană a atacat petrolierul pentru că intrase într-o zonă de conflict - oficial

05 Jan 2015 2607