Frauda unui grup organizat din Mehedinți la Bacalaureatul de anul trecut! Procurorii au pus în aplicare nouă mandate

Foto cu rol ilustrativ.
  • Un grup organizat din Mehedinți a fraudat sesiunea august-septembrie 2022 a examenului de Bacalaureat.
  • Ieri, pe 26 iulie 2023, procurorii DIICOT au pus în aplicare nouă mandate pentru membrii grupului.
 
Ieri, la data de 26.07.2023, potrivit unei informări DIICOT, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și TerorismBiroul Teritorial Mehedinți împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți au pus în aplicare nouă mandate de percheziții domiciliare pe raza județului Mehedinți, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, perturbarea funcționării sistemelor informatice, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și omisiunea sesizării.
 
În cauză s-a reținut faptul că, în anul 2022, pe raza județului Mehedinți s-a constituit un grup infracțional organizat, în scopul fraudării examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022.
 
Astfel, pe parcursul celor trei zile de examinare, membrii grupului, în scopul obținerii unor beneficii patrimoniale, au pus la dispoziția mai multor candidați rezolvările subiectelor, au supravegheat modalitatea în care aceștia au redactat lucrările astfel încât să nu fie surprinși având asupra lor soluțiile, au intervenit asupra sistemului de supraveghere video și/sau au înlesnit aceste operațiuni.
 
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și TerorismBiroul Teritorial Mehedinți au fost conduși pentru audieri opt suspecți.
 
Ulterior, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și TerorismBiroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea unui inculpat și luarea măsurii controlului judiciar față de cinci inculpați, pentru o perioadă de 60 de zile.
 
Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului reținut.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, a mai adăugat sursa citată.
 

Citește și:
 
DIICOT Constanța, percheziții în Cluj! Cinci persoane, în arest
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.