Furtunile au făcut ravagii în România! Detalii de la Ministerul de Interne

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Arhiva ZIUA de Constanța
  • Datele furnizate de Ministerul Afacerilor Interne arată că zeci de județe au fost afectate în ultimele 24 de ore de furtuni.
 
În această dimineață, pe 31 august 2023, echipajele Poliției Române efectuează, la nivel național, 49 de percheziții domiciliare pentru combaterea faptelor ilegale din domeniile: combaterea criminalității organizate, investigații criminale, investigarea criminalității economice, ordine publică și arme, explozivi și substanțe periculoase.
 
Forțele de ordine ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile pentru prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, precum și pentru gestionarea situațiilor de urgență.
 
Personalul structurilor operative a intervenit la 5.143 de evenimente, 3.375 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.768 circumscrise situațiilor de urgență.
 
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 1.005 posibile infracțiuni. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 83 de persoane.
 
Totodată, polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 184 de autori de infracțiuni și au constatat 7.721 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproape 3,2 milioane de lei.
 
Tot în cursul zilei de ieri, au fost depistate 29 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.
 

„Polițiștii rutieri au acționat, la nivelul întregii țari, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În urma acțiunilor din teren, au fost retrase 264 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 530 de permise de conducere, dintre care 45 pentru consum de alcool și 16 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise“, informează sursa.

 
Pompierii au efectuat 156 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență fiind identificate 33 de obiective are funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Pompierii au aplicat 518 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 738.000 de lei.
 
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii au desfășurat 1.345 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 88 pentru stingerea de incendii și 118 pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice periculoase. Pe parcursul intervențiilor au fost salvate 13 persoane.

 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situații de urgență.
 

De asemenea, polițiștii au salvat o persoană aflată în situații critice, rătăcită sau disparută în medii ostile vieții.
 
În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.426 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
 
De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 141.768 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 119 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
 
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 28%.
 
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 34.685 de mijloace de transport și 140.012 persoane, dintre care 16.061 de cetățeni ucraineni.
 
În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 35 localități din 19 județe (Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Vaslui și Vrancea) și municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 22 case, 35 curți, nouă beciuri, un pasaj, de pe cinci străzi, precum și pentru îndepărtarea a 51 copaci și degajarea elementelor de construcție de la acoperișurile a 18 case, fiind afectate opt autoturisme.
 

„De asemenea, circulația rutieră a fost temporar blocată pe trei drumuri naționale (DN75/AB, DN2/BC și DN17C/BN) și pe un drum județean (DJ172B/BN) din cauza apei de pe carosabil și a unui copac căzut.
 
Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 37 localități din șase județe (Bacău, Iași, Bistrița-Năsăud, Neamț, Suceava și Vaslui), însumând un număr de aproximativ 13.520 consumatori finali nealimentați. S-a intervenit pentru remedierea situațiilor semnalate“, mai precizează MAI.


Citește și:

Zeci de migranți bengalezi descoperiți ascunși în cutii de carton la vama Nădlac

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România, asaltată de furtuni. Zeci de copaci au căzut în ultimele 24 de ore

30 Aug 2023 630

IGSU Vin furtunile peste România! Iată care sunt regiunile afectate

30 Aug 2023 834

Cod galben de vijelii la Constanța! Cât timp va fi în vigoare avertizarea

27 Jul 2023 2545

Iarna nu vrea să plece. Ninge la final de martie

29 Mar 2023 1160

30 de ani de la scufundarea navei Scăieni. Vasul plecase din Port Constanţa. Un om a murit şi alți nouă nu au fost găsiți

07 Dec 2021 1648