Garda de Mediu Constanța Dejecțiile lichide de la o fermă de porci din Sibioara au ajuns în mijlocul drumului. Firma, amendată



Societatea din judetul Vrancea care se ocupă cu creșterea porcilor a fost amendată cu 50.000 lei de Garda de Mediu Constanța.

Dejecțiile lichide de la ferma Sibioara, din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, au ajuns accidental pe drumul comunal DC 85, cât și în rigola de pe marginea drumului din satul Piatra.

Operatiunea de împrăștiere a dejecțiilor pe un teren agricol s-a realizat pe timpul nopții, neluându-se masuri de supraveghere a instalațiilor de către personalul fermei. Acțiunea a provocat scurgerea necontrolată a dejecțiilor lichide pe terenurile învecinate, precum și disconfort olfactiv.

Prin autorizația integrata de mediu se permite utilizarea dejectiilor ca fertilizant pe terenurile agricole, cu respectarea Studiului agrochimic si luarea tuturor masurilor de automonitorizare pentru prevenirea oricaror incidente care pot conduce la pericole de accidente cu impact asupra fatorilor de mediu. Societatea a incalcat prevederile OUG nr.195/2005 privind protectia mediului, fapta fiind sanctionata cu amenda cuprinsa intre 25.000 lei si 50.000 lei.

Pe parcursul controlului, operatorul a luat masuri de curatare a drumului comunal si a rigolei de preluare a apelor pluviale de pe marginea drumului.

Ce firmă deține ferma?


Conform surselor noastre, este vorba de societatea Degaro SRL.

Firma este fondată în anul 2002, iar în anul 2022 societatea a raportat 96 de salariați, cu o cifră de afaceri de peste 110 milioane lei și o pierdere de 1,2 milioane lei. Sediul social este în Golești, județul Vrancea, firma având puncte ed lucru în Mihail Kogălncieanu și Fântânele. Societatea este deținută în proporție de 53% de Premium Porc Feed SRL și de Premium Pork International A/S – 47%, cea din urmă având sediul în Danemarca. Lars Vesten Drescher este administrator.
 
Premium Porc Feed SRL funcționează din 2007, cu o cifră de afaceri pe 2022 de 131 milioane lei și un număr de 42 de salariați, profitul fiind de peste jumătate de milion de lei. Sediul social este tot în Golești, județul Vrancea. Asociați sunt Premium Pork International din Danemarca -99,99%, iar restul de procentaj se află în subordinea Premium Porc SRL. Lars Vesten Drescher este administrator.

 
Premium Porc SRL este fondată în anul 2006, cu o cifră de afaceri de 50 milioane lei, cât și un profit de 6,4 milioane lei. Firma a raportat pe 2022 un număr de 69 de salariați. Sediul social este în Golești, județul Vrancea. Asociat unic este Premium Pork International din Danemarca, iar Lars Vesten Drescher este administrator.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Focar de pestă porcină africană la o fermă cu peste 300 de porci

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fabrică de nutreţuri, inaugurată la Sibioara Ancuţa Belu - „Este o investiţie care înseamnă noi locuri de muncă şi o contribuţie la bugetul local“ (galerie foto)

24 Aug 2015 3507