Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța A doua zi de desfășurare a Neversea 2023, una fără evenimente negative

Sursa foto: GMJ ConstanțaA doua zi de desfășurare a festivalului Neversea 2023 a fost una fără evenimente negative. 

La fel ca în prima zi, principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță. Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente.Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică. 

Potrivit unui comunicat al Grupării Mobile de Jandarmi Constanța, specialiștii din cadrul Agenției Nationale Antidrog au realizat o serie de activități cu caracter preventiv, atât premergator începerii festivalului, cât și pe perioada de desfășurare a evenimentului, în urma cărora aproximativ  1445 persoane interesate au fost informate și consiliate cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise, reducerea consecințelor negative asociate consumului, modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgență, dar și despre noile modificări ale Codului Penal (Legea Anastasia).Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Constanța au contribuit prin mesajele dedicate, informând tinerii cu privire la fenomenul traficului de persoane și cele mai utilizate metode de recrutare a victimelor, oferind sfaturi pentru evitarea situațiilor periculoase si materiale preventive unui număr de 1035 persoane. 

Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanța au desfășurat activități pe linia prevenirii faptelor de corupție și popularizării call-centerului D.G.A., ocazie cu care au împărțit 100 de pliante cu caracter preventiv, atât funcționarilor M.A.I. cât și cetățenilor prezenți la eveniment.Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încercă să vândă substanțe interzise. Astfel, jandarmii și poliţiştii constănțeni au aplicat un număr de 29 sancțiuni contravenționale (28 amenzi în valoare totală de  20.610 lei și 1 avertisment), astfel: 

- 2 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, în valoare de 6.000 ron,
- 7 sancțiuni la regimul rutier, în valoare de 8.410 ron, 
- o sancțiune în valoare de 2.000 ron pentru nerespectarea prevederilor H.G. 643/ 2020 , privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea Regulamentului delegat(UE) 2019/945 al Comisiei din 12 martie 2019 privind sistemele de aeronave fără pilot la bord și operatorii de sisteme de aeronave fără pilot la bord din țări terțe și a Regulamentului de punrer în aplicare (UE) 2019/947 al Comisiei din 24 mai 2019 privind normele și procedurile de operare a aeronavelor fără pilot la bord.
- o sancțiune pentru nerespectarea normelor privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, în valoare de 500 ron ,
- 18 sancțiuni pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 3.700 lei.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 17 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere, *printre acestea numărându-se și persoane cu cetățenie străină*. 

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare, activitatea forțelor de ordine fiind concentrată și pe străzile, parcările, restaurate și barurile zona apropiată locului  de desfășurare a festivalului, astfel, 41 de persoane au fost testate cu etilometru, din care 2 cu rezultat pozitiv,  acestea fiind sancționate contravențional.

De asemenea, 14 persoane au fost testate cu drug-testul, toate testele fiind negative. 


 Structurile Ministerului Afacerilor Interne au continuat să acționeaze proactiv, desfășurând activități pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în gării și autogări care au legături directe cu municipiul Constanța. O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Dobrogea și Serviciului de Ambulanță Constanța au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:

- 30 traumatisme diverse (excoriții, contuzii, etc.);
 - alte 86 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, cădere de la același nivel, hipertensiune arterială etc.). 


O singură persoană a avut nevoie de investigații suplimentare și a fost transportată la spital.

 Mulțumim participanților care au ales să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil., a mai punctat sursa citată. 



Citește și: Distracţie fără limite la Neversea! Muzică, energie şi culoare în cea de-a doua seară de festival (FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Neversea caută peste 1.000 de voluntari pentru cea de-a șasea ediție de festival de la Constanța

18 Apr 2024 644

UNTOLD Universe caută designeri talentați pentru Fashion Village UNTOLD și Neversea

28 Mar 2024 623

Erika Isac vine la Massif, pe 17 martie, pe scena GOAT unde se va auzi și viralul manifest “Macarena”

08 Mar 2024 720

Neversea, nominalizat la cea mai importantă categorie, „Best Major Festival” în cadrul European Festival Awards

10 Nov 2023 766

MASSIF 2024 va avea loc în perioada 14-17 martie

01 Nov 2023 897

Vești bune pentru fanii Neversea! Organizatorii au anunțat perioada în care va avea loc festivalul de la Constanța în 2024 (VIDEO)

21 Sep 2023 1035

Beach Wrestling World Series Constanța 2023 Finală mondială între două luptătoare de la CSM Constanța! (GALERIE FOTO)

11 Sep 2023 1164

CSM Constanța, pe podium la Beach Wrestling World Championships U-17 (GALERIE FOTO)

09 Sep 2023 1308

Constanța Medalii pentru România la Campionatul Mondial de lupte pe plajă (GALERIE FOTO)

09 Sep 2023 1248

Lupte pe plajă La Constanța, a început Campionatul Mondial 2023. „Lupte strânse și adrenalină pe nisip“ (GALERIE FOTO)

08 Sep 2023 1313

Editorial Constanța animată, starea din timpul sezonului estival

18 Aug 2023 1147

Primele abonamente de festival pentru festivalul Neversea 2024, puse în vânzare

19 Jul 2023 1163

Festivalul Neversea, desfășurat în condiții de securitate maximă! Și echipajele Poliției Locale au fost prezente (FOTO)

11 Jul 2023 935

Festivalul Neversea s-a încheiat fără incidente grave! Ce spun reprezentanții ISU Dobrogea (VIDEO)

10 Jul 2023 1270

Festivalul Neversea a celebrat organizarea celei de-a cincea ediții! J Balvin -„Aici mă simt ca acasă, am sentimentul că sunt român și aș putea să locuiesc aici“

10 Jul 2023 1076