Guvernul a aprobat un Memorandum pentru construirea infrastructurii pentru molurile din Portul Constanța Sud!




La propunerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Guvernul a aprobat în ultima ședință,  Memorandumul cu privire la „Realizarea lucrărilor de infrastructură, căi de acces și utilități, în vederea dezvoltării de terminale specializate în Portul Constanța Sud – Molurile III S și IV S“.
 
Extinderea Portului Constanța prin crearea unor dane de mare adâncime/terminale specializate de operare, obiectiv inclus în Master Planul de Transport, determină creșterea investițiilor din zonă.
 
Lucrările aferente Molurilor III S şi IV S au fost prevăzute în cadrul investiției „Port Constanța Sud. Zona Liberă“.

Valoarea estimată totală a lucrărilor este de 1,12 miliarde euro.

 
Realizarea obiectivului de investiții va conduce, astfel, la creșterea capacității de transport maritim de mărfuri și, implicit, la creșterea volumului schimburilor comerciale.
 
Potrivit Studiului de Prefezabilitate intocmit de catre CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta, in anul 2019 valoarea estimata pe cele 2 obiective si caracteristicile tehnice se prezinta astfel:
  • Mol III S – 305,6 milioane euro; 45 ha platforma de operare, 11 ha zona logistica, 7 dane (adancime la dana -16,5 m)
  • Mol IV S – 815 milioane euro; 110 ha platforma operare, 25 ha zona logistica, 10 dane (dintre care 5 dane cu adancimea -16,5m si 5 dane cu adancimea de -19m).







 
Prin aprobarea Memorandumului, aceste lucrări vor fi declarate „obiectiv strategic de interes național“.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.