Henry Kissinger, figură marcantă a diplomaţiei americane, a încetat din viață. Fostul diplomat avea vârsta de 100 de ani



Sursa foto: Wikipedia

 
  • Henry Kissinger, figură marcantă a diplomaţiei americane, cu faţete uneori controversate, secretar de stat sub preşedinţii Richard Nixon şi Gerald Ford, a încetat din viaţă la vârsta de 100 de ani, a anunţat organizaţia sa miercuri, într-un comunicat de presă, transmite AFP, citată de Agerpres.

Un jucător cheie în diplomaţia mondială în perioada războiului rece, Henry Kissinger "a murit astăzi, în casa sa din Connecticut", conform sursei citate.

Evreu german născut pe 27 mai 1923 în Bavaria, un bărbat cu o voce gravă şi un puternic accent german, el a continuat să fie faimos şi o voce influentă timp de decenii după ce şi-a părăsit responsabilităţile în planul afacerilor internaţionale. Heinz Alfred Kissinger a fost naturalizat american la vârsta de 20 de ani. Fiu al unui profesor de şcoală, s-a alăturat contra-spionajului militar şi armatei americane, după care a urmat studii strălucitoare la Harvard, unde a şi predat.

Citește și
Doliu în lumea politicii! A murit Karel Schwarzenberg, una dntre figurile marcante ale politicii recente

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.