IGSU 19 persoane aflate în dificultate au fost salvate, iar alte peste 1000 au fost asistate medical de echipajele SMURD. Constanța, în topul solicitărilor


imagine cu rol ilustrativ
Ziua de ieri a fost solicitantă pentru echipajele operative din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Cluj Constanța și Mureș.

O pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.185 de cazuri din totalul de 1.428 de situații de urgență gestionate).

De asemenea, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 78 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 156 misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 9 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 3 persoane și-au pierdut viața în județele Argeș și Giurgiu., anunță IGSU. 


În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 19 persoane aflate în dificultate.


Oficial de la IGSU, despre intervenții 

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

-O intervenție care a necesitat o atenție sporită a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Giurgiu, pe raza localității Uzunu, DN 5, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier în care a fost implicat un autoturism. În urma evenimentului au rezultat șase victime, dintre care două în stop cardio-respirator. Colegii noștri au aplicat manevrele de resuscitare, însă fără rezultat. Pompierii militari au evaluat și asistat medical cei patru ocupanți ai autoturismului, ulterior aceștia au fost transportați la o unitate medicală pentru investigații suplimentare de specialitate.

-Un alt eveniment rutier, la care au fost solicitați să intervină pompierii militari din județul Argeș, a avut loc ieri, pe raza localității Dobrești. Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În urma evenimentului au rezultat două victime, încarcerate, dintre care una inconștientă, în stop cardio-respirator. Colegii noștri au extras persoanele din fiarele contorsionate ale mașinii, ulterior au aplicat manevrele de resuscitare, însă, fără răspuns favorabil. Echipajele de prim ajutor au asistat medical celălalt pasager, acesta fiind transportat la o unitate spitalicească.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 220 de pompieri salvatori cu 171 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.


În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A luat foc o locomotivă, la Capu Midia

27 Jan 2023 516

Retrospectiva săptămânii Șoferi răniți în urma unor accidente rutiere la Constanța. Un autoturism a fost proiectat pe calea ferată! (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Jan 2023 536

UPDATE Accident rutier la intrare în Tariverde! O mașină a căzut în canal

27 Jan 2023 616

Accident rutier în Portul Agigea. Trei victime. Implicate un autoturism și un camion cu numere de Republica Moldova (GALERIE FOTO)

26 Jan 2023 2273

UPDATE Alertă în localitatea Piatra, județul Constanța! Două persoane, prinse sub un mal de pământ. Victimele, decedate

26 Jan 2023 2160

Incendiu violent în localitatea Stejaru, județul Tulcea. Au intervenit pompierii ISU Delta (GALERIE FOTO)

26 Jan 2023 598

ISU HarghitaBuletin informativ - 25.01.2023

25 Jan 2023 311

Unde au intervenit pompierii constănțeni în minivacanţa de Ziua Unirii. 8 accidente rutiere pe raza județului Constanța

25 Jan 2023 545

Imagini de la fața locului UPDATE. Accident feroviar în zona Gării Agigea Nord! O mașină a fost acroșată de tren. Depășire periculoasă (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Jan 2023 3958

ISU Giurgiu Buletin informativ - 25.01.2023

25 Jan 2023 250

Un pompier și iubita lui, voluntar SMURD, salvatori eroi. "Încearcă să te liniștești, va fi bine!"

25 Jan 2023 2158

Accident rutier pe varianta Ovidiu. Este implicat și un microbuz. Un bărbat a ajuns la spital (FOTO+ VIDEO)

20 Jan 2023 4345

Retrospectiva săptămânii! Mai multe persoane implicate în accidente rutiere în județul Constanța. Printre victime, doi copii (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Jan 2023 976

UPDATE Două persoane rănite într-un accident rutier în localitatea Ștefan cel Mare, județul Constanța

20 Jan 2023 870

ISU HarghitaBuletin informativ - 20.01.2023

20 Jan 2023 376