IGSU Aproximativ 100 de incendii stinse de pompieri în ultimele 24 de ore. Unde au avut loc cele mai multe intervenții

Pompieri. foto: facebook/IGSUUltimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Mureș, Brașov, Iași, Bihor, Timiș și Arad.
 
Potrivit unui comunicat al IGSU, în cursul zilei de ieri, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 97 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 194 de misiuni pentru protecția comunităților.
 
De asemenea, o pondere de peste 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.314 cazuri din totalul de 1.612 situații de urgență gestionate).
 
Pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 7 persoane aflate în dificultate, iar echipajele de descarcerare au acționat în 7 situații pentru extragerea victimelor implicate în accidente rutiere.
 
❗O astfel de intervenție a avut loc ieri, în județul Iași, unde pompierii militari au acționat pentru gestionarea urmărilor impactului dintre un camion și un autoturism, pe raza localității Războieni. Ajunse la locul solicitării, echipajele de descarcerare și prim ajutor au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat două victime, dintre care una încarcerată, inconștientă. După acordarea asistenței medicale de urgență la locul intervenției, persoana inconștientă a fost declarată decedată.
 
❗Un incediu violent s-a produs, ieri seară, în gospodăria unei familii din localitatea Vieru, județul Giurgiu. Echipajele de stingere ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau la o anexă și la o bucătărie de vară, dar și la acoperișul locuinței. Pompierii militari au lichidat incendiul înlăturând pericolul de extindere al acestuia.
 

„De asemenea, în contextul fenomenelor meteorologice prognozate, pe parcursul zilei de ieri, echipajele de intervenție au acționat în sprijinul comunităților din șase județe (Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Harghita, Mureș, Neamț și Suceava) pentru înlăturarea efectelor înregistrate. Astfel, pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă și 2 curți, precum și pentru degajarea a 11 copaci, 4 stâlpi, a unui panou publicitar și a unor elemente de construcție căzute de la 5 imobile, fiind avariate 10 autoturisme.
În perioada de referință, la nivel național, a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind intensificările puternice de vânt, ce a vizat județul Cluj.
 
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play“ - au mai precizta reprezentanții IGSU.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedie la Tulcea! Bărbat ars de viu în incendiul ce a cuprins o magazie de pe strada Digului (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2024 523

ISU Dobrogea Doi pui de pisică, salvați de pompieri. Au rămas captivi în țevile de la subsolul unui bloc

16 May 2024 484

ISU Harghita Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

16 May 2024 226

ISU Argeș - Incendii

16 May 2024 212

Accident rutier în apropiere de localitatea Greci, județul Tulcea! (FOTO)

15 May 2024 658

ISU Argeș - Incendii

15 May 2024 242

IGSUBilanțul misiunilor

15 May 2024 237

ISU BihorDetașamentul 2 de Pompieri Oradea sărbătorește 30 de ani de la înființare

14 May 2024 228

Știri Constanța Cine este bărbatul care s-a aruncat de pe podul de la Agigea? (VIDEO)

14 May 2024 2416

ISU Dobrogea Proiect de modernizare pentru Sediul Detașamentului de Pompieri Constanța-Port și Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Intervenție, în dezbatere (GALERIE FOTO)

14 May 2024 318

Un bărbat de 37 de ani s-a aruncat de pe podul rutier Agigea. Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța (VIDEO)

14 May 2024 1533

UPDATE Pompierii, în alertă Incendiu în Constanța, pe bulevardul Tomis! (FOTO+VIDEO)

13 May 2024 1155

UPDATE Județul Constanța Desfășurare de forțe pentru stingerea unui incendiu în Corbu - O casă, în flăcări (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 May 2024 2720

O nouă generație de salvatori se alătură echipei ISU Constanța (FOTO)

09 May 2024 576

Știri Constanța Incendiu la o casă din localitatea Chirnogeni. Au intervenit pompierii

08 May 2024 641