IGSU Peste 1.300 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au fost cele mai multe intervenții

Pompieri. Foto: Facebook/IGSUZiua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii militari din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Prahova, Argeș, Mureș, Cluj și Bihor.

Potrivit IGSU, o pondere de aproape 85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.109 de cazuri din totalul de 1.321 de situații de urgență gestionate).

Totodată, pompierii salvatori au acționat, pentru localizarea și stingerea celor 27 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 172 misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 13 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme. În urma acestor evenimente, 3 persoane și-au pierdut viața în județele Constanța și Mureș.

În ultimele 24 de ore au fost transmise 8 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 7 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov (2), Gorj (1) și Harghita (2), Mureș (1), Suceava (1) și 1 mesaj privind dispariția de la domiciliu a două minore, transmis de IGSU, în județul Dolj.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗O intervenție complexă a avut loc noaptea trecută în județul Suceava, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incediu izbucnit la mai multe locuințe din localitatea Dragoșa. Primele echipaje de intervenție, ajunse la fața locului, au constatat că arderea se manifesta violent, cu flacără deschisă și fum dens. După mai multe ore de luptă continuă cu focul, pompierii militari au lichidat incendiul, împiedicând propagarea la locuințele și anexele din vecinătate, fără a fi înregistrate victime.

❗O altă misiune complexă, care a necesitat o atenție sporită din partea pompierilor mureșeni, a avut loc ieri, pe raza localității Acățari, DN 13. Colegii noștri au intervenit la un accident rutier produs între două autoturisme și un autotren. În urma impactului puternic au rezultat patru victime, dintre care două decedate. Echipajele de prim ajutor au asistat medical ceilalți doi pasageri, nefiind necesar transportul acestora la spital.

❗O altă intervenție care a presupus efort susținut din partea salvatorilor gălățeni a avut loc ieri, în localitatea Matca. Echipajele de prim ajutor și descarcerare au fost solicitate să intervină pentru gestionarea urmărilor unui eveniment rutier în care un autoturism a părăsit partea carosabilă, lovind gardul unei locuințe. Din cauza impactului puternic, au rezultat patru victime, dintre care una încarcerată. Colegii noștri au extras victima dintre fiarele contorsionate și au asistat și evaluat medical la fața locului toți ocupanții autoturismului. Toate persoanele au fost, ulterior, transportate la o unitate spitalicească pentru investigații medicale de specialitate.

„Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 224 de pompieri salvatori și 163 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă în Stațiunea Mamaia. Arde fațada unui bloc. Mai multe echipaje de pompieri, chemate în ajutor (FOTO + VIDEO)

29 Nov 2022 2385

ISU Prahova Buletin informativ - 29.11.2022

29 Nov 2022 233

Weekend solicitant pentru salvatorii din întreaga țară. Unde au intervenit

28 Nov 2022 378

UPDATE Pompierii, solicitați pe Aleea Mălinului din Constanța. De ce intervin

28 Nov 2022 1152

Pompieri răniți după ce autospeciala cu care se deplasau la o intervenție a fost implicată într-un accident rutier

27 Nov 2022 998

Un copil de 10 ani și un adult au ajuns la spital cu arsuri după un incendiu izbucnit în baraca în care locuiau

26 Nov 2022 687

Incendiu în localitatea Hârșova, județul Constanța

25 Nov 2022 2196

Intervenție de urgență în localitatea 23 August, județul Constanța. Pompierii, chemați în ajutor

25 Nov 2022 857

Gospodărie mistuită de flăcări în localitatea Rahmanu din județul Tulcea. Au intervenit pompierii

25 Nov 2022 379

UPDATE Incendiu la un service auto din Constanța. Mai multe mașini avariate. O mașină s-a făcut scrum! (GALERIE FOTO)

24 Nov 2022 1805

IGPR Infotrafic Circulație îngreunată pe A3

23 Nov 2022 312

ISU Giurgiu Comunicat de presă - 22.11.2022

22 Nov 2022 376

Pompierii militari au intervenit în peste 1.400 situații de urgență. Constanța a revenit în topul solicitărilor

22 Nov 2022 567

Intervenție de urgență a pompierilor! O biserică a fost cuprinsă de flăcări

22 Nov 2022 870

Pompierii, solicitați la un incendiu în Constanța

21 Nov 2022 637