IGSU Peste 4.300 de intervenții ale pompierilor, în acest weekend. Ce solicitări au fost în județul Constanța

Pompieri. Foto: facebook/IGSUÎn ultimele trei zile (03-05.06.2022), la nivel național, pompierii militari au gestionat 4.303 intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea a constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 3.642 solicitări. 

Potriuvit IGSU, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 167 incendii, precum și în alte 473 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, etc.

„Totodată, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 21 de accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, opt persoane și-au pierdut viața.

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate pompierii au salvat 32 persoane aflate în dificultate“ - au precizat reprezenții IGSU.


Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:

❗Intervenția care a avut loc pe parcursul serii de vineri, în județul Caraș-Severin, unde echipajele de stingere au fost solicitate pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Brebu. La sosirea pompierilor, flăcările se manifestau generalizat pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Concomitent cu operațiunea de stingere, salvatorii au acordat măsuri de prim ajutor la fața locului pentru trei persoane, iar una dintre acestea a necesitat transportul la spital. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a fi înregistrate și alte victime. 

❗Un eveniment rutier care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor nemțeni a avut loc sâmbătă după-amiază, în comuna Secuieni., când un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat de pe un pod. În urma incidentului rutier au rezultat patru victime, dintre care două încarcerate. Echipajele de descarcerare au extras cele două persoane, însă, din nefericire, o persoană a decedat. Echipajele de prim ajutor au acordat asistență medicală pentru celelalte trei victime, două necesitând transportul la o unitate spitalicească. 

❗ Un alt eveniment rutier soldat cu victime a avut loc pe parcursul zilei de duminică, în județul Constanța, pe DN 22 A, pe raza localalității Sibioara, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au acționat în urma unui accident rutier. Un autoturism a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un parapet. În urma incidentului rutier au rezultat trei victime. Din cauza impactului puternic și a leziunilor suferite, o persoană a fost găsită decedată. Colegii noștri au acordat măsuri de prim ajutor pentru celelalte două victime, iar ulterior au fost transportate la spital.

În afara acestor situații, pe parcursul zilei de duminică, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Salvatorii au intervenit în 3 localități din 2 județe ( Ilfov și Constanța) și municipiul București, unde echipajele de intervenție au acționat pentru evacuarea apei din 2 case, 3 subsoluri/beciuri și 1 curte. Concomitent cu aceste acțiuni, s-a intervenit și pentru degajarea a 21 de copaci rupți, fiind avariate 12 autoturisme și 1 acoperiș de bloc. Totodată, în municipiul Constanța, pompierii au acționat pentru deblocarea unui autoturism în care se aflau două persoane, blocat pe carosabil din cauza apei și a aluviunilor.

Monitorizarea permanentă a situației din teren și măsurile întreprinse pentru gestionarea promptă a solicitărilor primite din partea cetățenilor au făcut ca evenimentele să nu se soldeze cu victime.

„Pe lângă aceste situații, pompierii continuă acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.



În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

❗Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au precizat reprezentanții IGSU.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evenimente Constanța Vă place Fanfara Muzica Apelor? Haideți la concerte! Programul evenimentelor

18 Jul 2023 1309

Jandarmii tulceni vor fi prezenți la mai multe evenimente din această săptămână

07 Jul 2022 826