IGSU Pompierii militari au salvat 3 persoane aflate în dificultate în ultimele 24 de ore

Pompieri. Foto: Facebook/IGSUIeri, 14 februarie, salvatorii militari din întreaga țară au acționat în 1.483 misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.

Potrivit IGSU, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 62 de incendii, precum și în alte 191 de intervenții în sprijinul comunităților.

„În afara acestor situații, echipajele SMURD au acționat la 1.230 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 3 persoane aflate în dificultate.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, la nivel național, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, dintre care 1 mesaj pentru informarea populației privind producerea unui incendiu, cu degajări de fum, în municipiul Buzău, județul Buzău și 2 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Brașov și Sibiu“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.


❗ O misiune care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor a avut loc ieri, în municipiul Buzău, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la magazia unei societăți comerciale. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că arderea se manifesta generalizat, cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Din cauza degajărilor mari de fum, pentru protecția populației din proximitatea zonei de manifestare a incendiului, a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul RO- ALERT. Pompierii militari au stins flăcările, fără a fi înregistrate victime.

„De asemenea, în perioada de referință, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 192 pompieri salvatori și 166 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Incendiu la o casă din localitatea Chirnogeni. Au intervenit pompierii

08 May 2024 490

Județul Constanța Accident între un autoturism și un biciclist la ieșire din localitatea Săcele. O victimă a decedat

08 May 2024 674

Constanța Pericol de explozie în stațiunea Mamaia. Intervin salvatorii

06 May 2024 656

Îți dorești să lucrezi la Pompieri? ISU Dobrogea caută să ocupe prin încadrare directă 12 posturi de execuție

06 May 2024 849

Suceava Patru case de la Valea Moldovei afectate de un incendiu (GALERIE FOTO)

05 May 2024 645

UPDATE. Constanța Incendiu la un apartament din Mangalia. Intervin pompierii

05 May 2024 727

Tragedie! Biserică mistuită de flăcări în noaptea de Înviere! (GALERIE FOTO)

05 May 2024 876

Tragedie în Capitală în prima zi de Paște! O persoană a ars de vie într-un incendiu pornit de la o candelă

05 May 2024 757

Pompierii din Constanța sunt salvatori și cu ocazia Paștelui (Galerie FOTO)

04 May 2024 560

Sfaturi din partea pompierilor pentru a evita producerea unor tragedii de Sărbătorile Pascale

04 May 2024 533

Angajări la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”! Iată ce posturi sunt vacante

03 May 2024 1065

ISU BihorPeste 200 de pompieri bihoreni la datorie, în perioada minivacanței de 1 Mai și Paște

30 Apr 2024 300

ISU IalomițaStația de pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, la un accident rutier

29 Apr 2024 322

UPDATE Accident rutier cu persoana încarcerată în județul Tulcea. Un elicopter SMURD din județul Constanța intervine (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 1033

„Iepurașul pompier” la Constanța Concursuri, premii, super-eroi și multe surprize pentru cei mici (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 562