IGSU Sute de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD în ulimele 24 de ore. Județul Constanța, în topul județelor cu cele mai multe solicitări

Pompieri în misiune. Foto: Facebook/IGSUEchipajele operative ale IGSU au fost prezente la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.991 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (27.07.2022).

Potrivit IGSU, la nivel național, 1.571 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (340 cazuri), urmată de județele Constanța (89 cazuri), Cluj (68 cazuri), Timiș (66 cazuri) și Sibiu (61 cazuri).

În ultimele 24 de ore, echipajele operative au acționat pentru localizarea și stingerea celor 182 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 235 de misiuni pentru protecția comunităților.

„Peste 65% din totalul celor 182 incendii înregistrate la nivel național, ieri, s-au produs la arderi necontrolate (fond forestier, culturi de cereale păioase și vegetație), fiind afectate 488 ha de teren. 

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 2 persoane și-au pierdut viața în județele Covasna și Dolj“  - au mai precizat reprezentanții IGSU.


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗Intervenția salvatorilor covăsneni care au fost solicitați, ieri, să acționeze pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs pe DN 13E, pe raza localității Vâlcele. În urma impactului dintre două autoturisme au rezultat patru victime, dintre care o persoană inconștientă, în stop cardio-respirator. Colegii noștri au efectuat manevrele de resuscitare, însă fără rezultat. Pentru celelalte trei victime, echipajele de intervenție au acordat primul ajutor la locul solicitării, ulterior acestea fiind transportate la spital.


❗O misiune complexă a fost gestionată, ieri, de către pompierii militari din județul Mureș, în urma unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Iclandu Mare. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta la vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 500 mp și la o magazie, pe o suprafață de 200 mp, în care erau depozitate aproximativ 270 tone de cereale. În timpul operațiunii de stingere a fost găsită o persoană decedată. Incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate și alte victime.

❗Un alt eveniment rutier a avut loc ieri, în județul Dolj, pe raza municipiului Craiova. Echipajele de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate pentru a interveni în urma impactului între un autoturism și un autotren. Forțele de intervenție sosite la locul solicitării au constatat că în urma impactului au rezultat trei victime, dintre care una în stop cardio-respirator. Colegii noștri au efectat manevre de resuscitare, însă fără rezultat. Celalalte două victime au fost asistate medical la fața locului, ulterior fiind transportate la o unitate spitalicească pentru investigații medicale suplimentare.

„În perioada de referință, la nivel național au fost transmise 17 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 16 mesaje de avertizare privind prezența animalelor sălbatice, în județele Argeș (2), Bacău (1), Brașov (5), Covasna (2), Harghita (6); 1 mesaj privind avertizarea meteorologică imediată, ce a vizat județul Tulcea.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 344 de pompieri salvatori și 228 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGSU Peste 1.300 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au fost cele mai multe intervenții

29 Sep 2022 163

Tragedie în județul Dâmbovița! Un copil de 4 ani s-a înecat în piscină. Mama, găsită spânzurată

29 Sep 2022 300

UPDATE Locuință cuprinsă de flăcări în localitatea Siminoc, județul Constanța. Intervin mai multe echipaje de pompieri

27 Sep 2022 524

IGSU 1.472 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au avut loc cele mai multe intervenții

27 Sep 2022 348

Incendiu de amploare în județul Arad. Un cort în care erau depozitate ATV-uri, mistuit de flăcări

25 Sep 2022 420

Incendiu la ieșire din municipiul Constanța spre Ovidiu. Intervin pompierii

23 Sep 2022 823

Incendiu în municipiul Tulcea! Remorca unui autotren, afectată de flăcări (GALERIE FOTO)

23 Sep 2022 457

Incendiu violent la Babadag, județul Tulcea. Mai multe locuințe, cuprinse de flăcări. De la ce a pornit focul (GALERIE FOTO)

20 Sep 2022 708

Incendiu în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța. Intervin mai multe echipaje de pompieri (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Sep 2022 1112

IGSU Peste 4.000 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend. Unde au fost cele mai multe solicitări

19 Sep 2022 393

Intervenție de urgență a pompierilor ISU Constanța la Năvodari. Ce s-a întâmplat

19 Sep 2022 809

Intervenţie de urgenţă în judeţul Alba! Un bărbat şi fiul său de 13 ani au căzut cu ATV-ul într-o prăpastie

17 Sep 2022 557

25 de persoane aflate în dificultate, salvate de echipajele IGSU în ultimele 24 de ore. Unde au avut loc cele mai multe intervenții

15 Sep 2022 487

Județul Tulcea Incendiu la Niculițel. Două corpuri de clădiri dintr-o gospodărie, cuprinse de flăcări (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Sep 2022 1478

Ziua pompierilor, marcată anual la 13 septembrie

13 Sep 2022 503