Imagini din dronă Fântâna Dragonului din Constanța, un monument dat uitării (GALERIE FOTO + VIDEO)



Situată pe strada Făgetului nr. 140, Fântâna Dragonului este cea mai mare fântână arteziană în stil art – deco din Europa.
 
Cu toate acestea, monumentul a resimțit din plin trecerea timpului și acum se scaldă într-un peisaj dezolant, care reflectă că a fost dat uitării.
 
După cum se poate vedea în imaginile din galeria foto dar și din video, fântâna este nefuncțională (aflată în această stare de mai mulți ani), în preajma ei vegetația a fost lăsată să crească și grafitti-uri sar în ochi.
 
În antiteză, alături se află un loc de joacă pentru copii, mult mai cochet și îngrijit.
 
Fântâna Dragonului a fost proiectată de Ioan Pușchilă în anii `50, în stil art – deco, cu influențe chinezești.
 
Ea a fost realizată în aceeași perioadă cu Stadionul Farul. Ambele proiecte au fost schițate de Ioan Pușchilă, absolvent al Facultății de Arhitectură din București și deținut politic, bănuit de activitate legionară. Alături de alți deținuți, Ioan Pușchilă, a fost trimis la Constanța unde a contribuit activ la realizarea stadionului și a fântânii Dragonului, obiective ce au fost finalizate în 1953.
 
Citește și:
Constantin Joja, arhitect și deținut politic ce a pus umărul la restaurarea Cazinoului și la realizarea Fântânii Dragonului din Constanța

Fântâna Dragonului

Constanța Demolare stadion „Gheorghe Hagi“ - 3 august 2023. Imagini spectaculoase din dronă (GALERIE FOTO + VIDEO)

 


 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constantin Joja, arhitect și deținut politic ce a pus umărul la restaurarea Cazinoului și la realizarea Fântânii Dragonului din Constanța

08 Jul 2023 1622

Comorile Constanţei Fântâna Dragonului - „floarea de lotus“ şi misterele ei

07 Apr 2015 13774

Fântâna Dragonului

09 Jun 2014 3174