Imagini din tabăra de refugiați din zona vamei Siret (GALERIE FOTO)

  • Imagini din zona Vamei Siret, cu corturile încălzite, de așteptare, ce deservesc cetățenii ucraineni, care vor fi preluați ulterior și transportați la destinații, în mod organizat.
 
 

Imagini cu Punctul de Comandă Mobil, dar și din Tabăra Mobilă, instalată pe stadionul din orasul Siret, unde 140 de pompieri militari suceveni, împreună cu colegi de la ISU Neamț și ISU Bistrița-Năsăud, au lucrat în cursul zilei de astăzi, pentru operaționalizare.
 
 





Pentru furnizarea răspunsului eficient în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, a fost operaționalizată astăzi o tabără mobilă în orașul Siret din județul Suceava.


Unitatea mobilă, formată din 30 de corturi, este pregătită să asigure cazarea temporară a cetățenilor sosiți din zona de conflict. 
Totodată, la nivelul județului Suceava, în Vama Siret, cu sprijinul salvatorilor și a voluntarilor SMURD suceveni, a fost ridicat un cort încălzit care să deservească aceste persoane, prin oferirea de apă și alimente puse la dispoziție de reprezentanții societății civile. De asemenea, au fost operaționalizate și alte corturi de așteptare, de unde cetățenii vor fi preluați și transportați la destinații, în mod organizat. Nu în ultimul rând, la nivelul zonei de frontieră, a fost operaționalizat un Punct de Comandă Mobil. 






De asemenea, în scopul optimizării acțiunii de sprijin derulate în județul Suceava, IGSU a dispus dislocarea modulelor mobile din județele Bistrița-Năsăud și Neamț, astfel ca la nevoie acestea să poată fi instalate și să acopere nevoile existente la momentul respectiv.
 
În continuare, echipajele IGSU vor asigura suportul necesar autorităților locale implicate în gestionarea acestei situații, prin punerea la dispoziție a rezervei de personal și a mijloacelor tehnice necesare, conform competențelor.

Pompierii salvatori sunt și rămân la datorie și vor gestiona cu promptitudine orice solicitare de sprijin, conform atribuțiilor specifice zonei de competență și responsabilitate.
 


Durata necesară ridicării sistemului de corturi este de aproximativ opt ore, iar spațiul necesar amplasării este de 1.800 – 2.500 mp. 

Completul poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiecare tabără fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit, europubele și plase pentru asigurarea/ dirijarea circuitului persoanelor, precum și o bucătărie rulantă.

IGSU are în dotare 39 tabere mobile pentru sinistrați, cu o capacitate de 201 locuri/tabără. La nevoie acestea pot fi dislocate din alte județe către zonele care necesită suplimentarea unor astfel de unități.

Mai multe imagini în galeria foto.

Foto ISU Suceava
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Momente emoționante în Tabăra Mobilă de la Siret. O fetiță din Ucraina a avut parte de o petrecere surpriză în ziua în care a împlinit 7 ani (VIDEO)

04 Mar 2022 1163

IGSU O tabără mobilă de la ISUJ Olt va ajunge la Constanța în sprijinul refugiaților din Ucraina

03 Mar 2022 1398

Tabără de refugiați în Siret, județul Suceava. Unitatea este formată din 30 de corturi (GALERIE FOTO)

26 Feb 2022 2110

Bulgaria Incidente violente în principala tabără pentru refugiați

25 Nov 2016 2271

A doua tabără pentru refugiaţi, amenajată la Moraviţa

21 Sep 2015 2102