Imagini impresionante surprinse în Mamaia! Cum arată plaja după furtuna de la sfârșitul lunii trecute(GALERIE FOTO+VIDEO)

Efectele codului roșu ce a vizat Dobrogea la sfârșitul lunii noiembrie se pot vedea și acum, chiar dacă au trecut mai bine de două săptămâni de la furtuna ce a măturat județele Constanța și Tulcea. 

Pe plaja din Stațiunea Mamaia, în zonele Rex și Pasarelă marea s-a retras iar nisipul a creat adevărate dune. 

Potrivit specialiștilor ABADL, furtunile marine mai puternice, în special cele din sezonul rece, aduc nisipul de pe plaja uscată și îl antrenează în zona submersă. Fenomenul se numește „cliffing”, este natural și se întâmplă atât pe plajele vechi, cât și pe cele noi.

De aceea, pe o porțiune din plaja nou creată în Mamaia, asistăm și astăzi la manifestarea acestui fenomen (anunțat din ianuarie de colegii de la Apele Romane Dobrogea-Litoral), caracterizat prin formarea pe linia țărmului a unei zone asemănătoare unei mici faleze. Intervenția din timpul lucrărilor de eroziune costieră din zona Mamaia Nord a creat un dezechilibru care se va corecta natural prin acțiunea valurilor asupra plajei.PrIn urmare, este vorba despre un inconvenient temporar. În următorii ani, fenomenul se va diminua în intensitate, iar manifestarea acestuia va fi una nesemnificativă“ anunțau specialiștii Apelor Române la începutul acestui an atunci când plaja din Mamaia s-a confruntat cu un fenomen similar. 



 

Citește și: 

Plaja Rex din Mamaia a fost nivelată (FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ABADL Fenomenul cunoscut sub denumirea de cliffing, manifestat în zona Mamaia la linia țărmului, este unul normal (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 852

Imagini spectaculoase surprinse pe plaja din zona Rex din Stațiunea Mamaia (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1724

Plaja Rex din Mamaia a fost nivelată (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2023 1560

Imagini spectaculoase surprinse pe plaja Rex din Mamaia! „Marea îşi ia înapoi ce i-a fost luat” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Jan 2023 32649