În Botoșani Bărbat trimis în judecată pentru mită și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe



Sursa foto: Facebook
 
  • Conducătorul auto în vârstă de 24 de ani le-a promis la doi angajați ai MAI suma de 100 de euro cu titlu de mită, iar apoi a dublat suma în scopul de a-i determina pe cei doi polițiști să nu întocmească dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului
 
 Potrivit MAI, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au finalizat cercetările într-un dosar penal în care, la data de 04.10.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a emis rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, sub măsura controlului judiciar, a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
La data de 03.09.2023, ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către un echipaj de poliție din cadrul IPJ Botoșani despre faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza localității Joldești, comuna Vorona, județul Botoșani, au depistat și oprit un conducător auto pentru faptul că a depășit viteza de deplasare pentru acel sector de drum, respectiv a fost surprins circulând cu viteza de 110 km/h în localitate. Fiind testat cu aparatul etilotest, acestuia i s-a stabilit o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, precizează sursa menționată.
 

„Conducătorul auto în vârstă de 24 de ani le-a promis celor doi angajați ai MAI suma de 100 de euro cu titlu de mită, iar apoi a dublat suma în scopul de a-i determina pe cei doi polițiști să nu întocmească dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. În timp ce era condus la unitatea spitalicească pentru recoltarea de probe biologice, conducătorul auto a oferit efectiv suma de 500 de euro celor doi agenți de poliție”, declară polițiștii.

 
Agenții de poliție au filmat întreaga situație cu body-cam-ul din dotare, au refuzat categoric propunerea conducătorului auto și au sesizat lucrătorii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, care au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, mai adaugă sursa citată.

Citește și
Au apărut primele imagini cu accidentul în care a fost implicat medicul acuzat de DNA
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Cum vei petrece 1 Iunie împreună cu copilul tău?

26 May 2024 92

Sondaj de opinie Mulțumiți de organizarea Zilelor Constanței? Răspunsul participanților la sondaj

26 May 2024 92

Cumpărări directe Constanța ASF Asociația Puzzle Cultural, contract cu Primăria Seimeni pentru Ziua Copilului (DOCUMENTE)

26 May 2024 88

Generația de Aur, meciul de adio. Elis Iordache, din Constanța, a fost crainicul evenimentului! „Mulțumesc, România, pentru că am trăit emoțiile cu tine!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 May 2024 158

O firmă din Constanța va amplasa un sistem fotovoltaic pe acoperișul unui depozit

26 May 2024 94

Tribunalul Constanța, așteptat să se pronunțe azi în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă!

26 May 2024 84

Firme Constanța Termocentrale Constanța SRL. Claudiu - Ionuţ Creţu - Sârbu, preşedinte al Consiliului de Administraţie. Care e componența CA

26 May 2024 86

Ședință CJ Constanța Arhiepiscopia Tomisului primește o clădire, în folosință gratuită, pe strada Nicolae Titulescu nr. 17. La ce o va folosi?

26 May 2024 99

Constanța Un proiect al obiectivului de reamenajare a parcului din Poarta 6 este în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

26 May 2024 94

Consilierii județeni vor vota pentru rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2024 al Muzeului de Artă Constanța (DOCUMENT)

26 May 2024 78

Bărbat prins la braconaj, în Dunăreni, județul Constanța. S-a ales cu dosar penal (FOTO)

26 May 2024 168

Originar din Techirghiol, județul Constanța In memoriam Jean Constantin, un nume sacru al actoriei autohtone

26 May 2024 306

Razie în municipiul Constanța. Constatări

26 May 2024 222

Afaceri Constanța Asociatul unic JT Oil Terminal Constanța decide schimbarea denumirii societății

26 May 2024 405

Firme Constanța Tomis Mamaia SRL închide bufetul de pe plajă, din stațiunea Mamaia

26 May 2024 322