În memoria regretatului sportiv Primarul Tulcei propune ca stadionul municipiului să poarte numele ,,Delta Tulcea - Gheorghe Iamandi”


Gheorghe Iamandi Sursa foto: Facebook/ Primăria municipiului Tulcea


 
  • Primăria Municipiului Tulcea deplânge trecerea în neființă a unuia dintre cei mai iubiți sportivi tulceni, Gheorghe IAMANDI și transmite un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Un mare iubitor al orașului nostru, a fost component al clubului Delta Tulcea, în calitate de jucător și antrenor”.


În luna aprilie a acestui an ar fi împlinit 67 de ani.

„În aceeași lună se împlinesc 40 de ani de când Gheorghe IAMANDI ajungea în semifinala Cupei Campionilor Europeni, alături de Dinamo București. În acea dublă manșă, pe 11 aprilie 1984, Iamandi a jucat pe legendarul stadion Anfield Road, împotriva lui Liverpool FC, marele club englez câștigând trofeul în acel an”, mai arată primăria în continuare.

„Astăzi a plecat dintre noi Gică Iamandi. Un caracter puternic, un luptător, un fotbalist ce a umplut de bucurie sufletele a mii de tulceni, ultimul și cel mai mare reprezentant al epocii romantice a fotbalului tulcean.
Bucureștean fiind, s-a îndrăgostit iremediabil de Tulcea, care l-a adoptat și l-a iubit fără nici o îndoială. A lăsat în urma lui amintiri frumoase, generații întregi încă mai visează și își amintesc cu nostalgie de reușitele lui și stadioanele arhipline. Va rămâne mereu în inimile noastre. Condoleanțe întregii familii!”, transmite și FC Delta Tulcea.


Ștefan Ilie, primarul Municipiului Tulcea, va propune în memoria lui Iamandi ca stadionul municipiului să-i poarte numele.

„Pentru meritele sale sportive și pentru calitățile umane excepționale, voi propune Consiliului Local ca stadionul municipiului să poarte numele ,,𝗗𝗘𝗟𝗧𝗔 𝗧𝗨𝗟𝗖𝗘𝗔 - 𝗚𝗛𝗘𝗢𝗥𝗚𝗛𝗘 𝗜𝗔𝗠𝗔𝗡𝗗𝗜"”, a spus Ștefan Ilie, primarul Municipiului Tulcea.

 
Citește și
A murit Gheorghe Iamandi. A fost jucător și la Delta Tulcea, echipă pe care apoi a și antrenat-o

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul local al municipiului Tulcea convocat astăzi, 28 februarie, în şedinţă ordinară

28 Feb 2024 606