În Techirghiol Baclavale, tocăniță de vită și alte delicii la Festivalul „chifteluțelor si al pastramei” - „Bucuriile toamnei"(GALERIE FOTO)

  • Festivalul „chifteluțelor si al pastramei” - "Bucuriile toamnei" se desfășoară la Techirghiol, județul Constanța.
  • Evenimentul este organizat de Uniuniunea Democrată Turcă din România (UDTR) în parteneriat cu Primăria Techirghiol
 
În acest weekend, piața centrală din Techirghiol este gazda unui festival plin de culoare și savoare orientală. Festivalul „Bucuriile toamnei" este organizat de UDTR, cu sprijinul Primăriei Techirghiol, anul acesta aflându-se la cea de-a doua ediție.

„Favoritele” culinare ale evenimentului sunt câteva produse și rețete binecunoscute în Dobrogea. Este coadă mare la pastramă, tocăniță de vită, mămăliguță dar si la produsele tradiționale turcești. Bucătărese turcoaice pregătesc coca și amestecul de carne un fața cumpărătorilor. S-a format coadă, desigur, și la delicioasele baclavale.

De la eveniment nu lipsesc producători din alte zone ale țării cu produse pentru toamnă.

Pentru acest festival au venit producători din Voinești, Dâmbovița, cu fructe de sezon, Râmnicu Sărat, Buzău, cu legume și fructe de sezon, Sighetul Marmației cu produse afumate specifice din carne dar și cu murături pentru iarnă, de la Bran, Brașov, cu brânzeturi de capră și oaie, de la Ceamurlia de Sus, Tulcea, cu brânzeturi, de la Vrancea și Murfatlar cu must și vin, și de la Bucuresti cu gratarele și ceaunele pregătite pentru prepararea pastramei, a micilor și a altor specialități din carne.

Citește și
Week-end plin de experiențe culinare la Constanța! Food Truck Festival revine în Parcul Teatrului „Oleg Danovski”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.