În urma solicitărilor multiple din partea constănțenilor Serviciul Gestionare Animale Abandonate își reia activitatea

Serviciul Gestionare Animale Abandonate își reia activitatea de capturare în municipiul Constanța începând din data de 18.05.2020 în urma solicitărilor multiple venite din partea constănțenilor.

Programul cu publicul rămâne închis, iar adopțiile și revendicările se vor desfășura în același mod ca și în perioada stării de urgență.

Astfel, persoanele care văd pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța sau pe pagina de facebook a municipalității câinii pe care vor să-i adopte pot veni să-i ridice de la sediul din strada Vârful cu dor nr. 5. Adopția se face cu respectarea unor condiții stricte.

• După ce au văzut animalul abandonat pe care îl doresc pe site-ul instituției pot trimite poza câinelui pe adresa de email: animale.abandonate@primaria-constanta.ro.

• După ce primesc confirmare din partea angajaților Serviciului Gestionare Animale Abandonate că acel câine este disponibil pentru adopție doritorii pot trimite prin email documentele justificative necesare pentru adopție reprezentând: actul de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor, cartea de identitate și dovada deținerii resurselor financiare necesare pentru îngrijirea animalului.

• Angajații SGAA vor trimite tot prin email formularele necesare adopției pentru a fi completate, scanate (fotografiate) și trimise pe același email.

• Persoanele interesate vor fi chemate pentru a ridica animalul.

Persoanele care ajung la sediu trebuie să știe că nu vor avea acces în incinta Bazei de supraveghere a câinilor fără stăpân, însă pentru a putea adopta un patruped vor avea parte de tot sprijinul angajaților Serviciului. De asemenea, la preluarea câinilor trebuie să fie respectate normele de distanțare socială, să fie purtate măști și mănuși.

Îi rugăm pe cei care solicită adopția unui câine să lase în email și un număr de telefon pentru a fi contactate. Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.

Reamintim că solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.


Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001, precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial. 


Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un număr tot mai mare de locuitori ai Constanței se implică în campania „Adoptă un cățel" (Galerie FOTO)

16 Apr 2024 551

Primăria Constanța Campania „Adoptă un cățel, salvează o viață” continuă

25 Mar 2024 791

Știri Constanța O nouă poveste cu final fericit la Adăpostul public de animale abandonate din Constanța! (FOTO)

13 Mar 2024 637

Primăria Constanța Campania „Adoptă un cățel" – Salvează o viață din Adăpostul Public de Animale Abandonate continuă. O cățelușă deja adoptată (FOTO)

14 Feb 2024 533

Campania „Adoptă un cățel" – Salvează o viață din Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța continuă

13 Feb 2024 635

La Adăpostul public pentru Animale Abandonate din Constanța Peste 350 de căței încă așteaptă o familie

01 Feb 2024 887

Știri Constanța O nouă viață pentru un cățel adoptat din Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța! (FOTO)

30 Jan 2024 653

Primăria Constanța Doi căței de la Adăpostul public de animale și-au găsit familii

23 Jan 2024 640

Primăria Constanța Prima adopție din Adăpostul Public de Animale Abandonate în 2024. „Corsa” și-a găsit o casă!

17 Jan 2024 855

Primăria Constanța 293 de câini au fost adoptați în anul 2023! Mai multe adopții de căței, mai multe vieți salvate

16 Jan 2024 667

Primăria Constanța O poveste de adopție cu final fericit, la Adăpostul Public de Animale Abandonate

27 Nov 2023 778

Primăria Constanța Campania „Adoptă un cățel” continuă

28 Sep 2023 911

Știri Constanța ​O nouă adopție la Adăpostul public de animale abandonate!

01 Sep 2023 844

Primăria Constanța plătește peste 1 milion de lei pentru servicii veterinare la baza de supraveghere a animalelor fără stăpân din Constanța

25 Mar 2023 1236

Microcipați câinii! Ar putea fi o soluție salvatoare! Ce trebuie să știe constănțenii

06 Feb 2023 964