Insule ecologice digitalizate pentru o mai bună colectare selectivă a deșeurilor în municipiul Constanța

Foto: Primăria Constanța14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor sunt deja funcționale în oraș încă de anul trecut. Ecoinsulele amplasate funcționează pe baza unei cartele GSM, ceea ce împiedică depozitarea deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate. Fiecare cetățean ar trebui să fie conștient de necesitatea colectării separate și de utilizarea corectă a acestor dispozitive.

Potrivit Primăriei Constanța, insulele ecologice dispun de containere pentru colectarea deșeurilor pentru toate fracțiile: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem de monitorizare și raportare.

„Printre avantajele acestor dispozitive se numără eliminarea în mare proporţie a mirosurilor neplăcute, a vandalizării și a aspectului inestetic pe care actualele platforme îl au. Platformele de colectare selectivă a deșeurilor reprezintă soluția ideală pentru problema gunoiului din comunități, mai ales în zonele turistice și în centrul orașelor.

Primăria Constanța continuă modernizarea sistemului de colectare a deșeurilor. Până la sfârșitul acestui an, încă 275 de eco-insule vor completa infrastructura necesară pentru colectarea separată a deșeurilor. Procedura de achiziție este în desfășurare și este derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Citește și: 

Primăria Constanța a dat peste 300 de avertismente asociațiilor de proprietari și gospodăriilor individuale pentru necolectarea selectivă a gunoiului!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție! Urmează amenzile Primăria Constanța a dat peste 300 de avertismente asociațiilor de proprietari și gospodăriilor individuale pentru necolectarea selectivă a gunoiului!

22 Oct 2023 2779

Precizări importante ale Polaris M Holding despre colectarea separată a deșeurilor

06 Sep 2023 1702

Primăria Nicolae Bălcescu, județul Constanța intenționează să constuiască un centru de colectare deșeuri

31 Jul 2023 1407

Achiziție publică marca Primăria Constanța. Coșuri de gunoi pentru selectare selectivă. Unde vor fi amplasate

28 Oct 2021 1924

Constanța. Continuă amplasarea containerelor galbene pentru deșeuri reciclabile

10 Jun 2020 1862

Primăria Constanța achiziționează 300 de module supraterane destinate colectării selective a deșeurilor

12 Nov 2019 2011

Constanţa colectează deşeuri selectiv (galerie foto)

26 Sep 2019 1840

O firmă din Prahova, două contracte de la începutul anului cu Primăria Constanţa. Tot ea montează şi platformele pentru colectare selectivă (document)

11 Apr 2019 2347

Constanța. Platformele de colectare din oraș vor fi împărțite pe două secțiuni. De ce a fost luată această decizie (galerie foto)

05 Feb 2019 1873

Alexandru Mazăre, interesat de protecţia mediului Vrea politici îmbunătăţite pentru firmele de salubrizare?!

21 Oct 2015 1909