Întâlnire conducere DNA cu șefii Parchetului Național Financiar din Franța

foto: DNAÎn cursul zilei de 20.11.2023, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a avut o întâlnire de lucru cu procurorul-șef al Parchetului Național Financiar din Franța,  Jean-François Bohnert.

Jean-François Bohnert a fost însoțit de  Philippe Jaegle, procuror adjunct al  Parchetului Național Financiar, Pierre de Monte, magistratul de legătură francez pentru România și Republica Moldova și Ioana Chiurlea, asistenta magistratului de legătură. Din partea Direcției Naționale Anticorupție, la întâlnire au mai participat Tatiana Toader, procuror-șef adjunct, Paul Dumitriu, procuror-șef adjunct, Cosmin Daniel Hălălău, procuror-șef al Serviciului de Cooperare Internațională și Programe si Anca Jurma, procuror-șef al Biroului de Legătură cu Instituții Similare din Alte State.
      

„Ambele parchete, român și francez, au un rol determinant în sistemele juridice naționale în ceea ce privește combaterea corupției la nivel înalt, desfășurând anchete și susținând acțiunea penală în fața instanțelor judecătorești și în cauze complexe care aduc atingere finanțelor publice.
      
În contextul în care dimensiunea transnațională a anchetelor de corupție presupune întărirea cooperării judiciare între autoritățile naționale specializate și stabilirea unor abordări coordonate între acestea, procurorii șefi ai celor două parchete specializate au încheiat un nou acord de cooperare, ca o continuare și dezvoltare a colaborării începute în cadrul primului acord semnat în anul 2017. Acest acord facilitează obținerea într-un timp cât mai scurt a probelor necesare soluționării cauzelor penale,  din alte jurisdicții, identificarea rapidă, indisponibilizarea și confiscarea produsului infracțional, prin depășirea barierelor transfrontaliere“ - conform DNA.

      
Întâlnirea a reprezentat un prilej de schimb de idei și de experiență între membri celor două delegații, privind prioritățile instituționale, provocările specifice în activitatea de investigare a corupției desfășurate de fiecare parchet și mecanismele identificate de fiecare parte pentru surmontarea lor.
      
Nu în ultimul rând, cei doi procurori șefi au subliniat importanța combaterii corupției funcționarului străin în tranzacțiile internaționale și a experienței dobândite în cadrul Grupului de Lucru Anti-mită din cadrul OECD, cu atât mai mult cu cât România se află în prezent în proces de aderare la această organizație. 

Citește și: 

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, achitat în dosarul DNA Constanța (DOCUMENT)
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Andrei Baciu a demisionat de la șefia Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

11 Dec 2023 448

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, la un workshop Interinstituțional în Republica Moldova

11 Dec 2023 393

Surse DNA Constanța îl trimite în judecată pe Cristian Antohi, fostul administrator al Tehnorex International SA

10 Dec 2023 765

Ioana Mihăilă, urmărită penal în dosarul vaccinurilor anti-Covid 19. Oficial de la DNA despre acuzațiile aduse fostului ministru

08 Dec 2023 511

Fostul ministru, Ioana Mihăilă la DNA „Mi s-a comunicat calitatea de suspect pentru contractul de vaccinuri Pfizer semnat în mai 2021“

08 Dec 2023 439

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă, la DNA în dosarul vaccinurilor anti-Covid 19

08 Dec 2023 432

Oficial de la DNA Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, urmărit penal în dosarul vaccinurilor anti-Covid 19

08 Dec 2023 424

Două angajate din cadrul Primăriei Constanța au încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA

08 Dec 2023 11102

DNA Inspectori din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală cercetați pentru fapte de corupție

08 Dec 2023 558

Surse Percheziții DNA sediul Direcţiei Generale Antifraudă din Capitală

07 Dec 2023 688

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 8881

Curtea de Apel București, anunț în dosarul lui Constantin Dina, fostul director DSP Constanța, trimis în judecată de DNA

06 Dec 2023 973

DNA Fostul director al Administraţiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucureşti,Cristian Plută, trimis în judecată!

06 Dec 2023 502

Oficial de la DNA Fostul premier, Florin Cîțu, urmărit penal în cazul achiziției de vaccinuri anti-Covid 19

06 Dec 2023 493

Deputatul USR Stelian Ion îi solicită ministrului Justiţiei, să ţină cont de avizele CSM atunci când va trimite propunerile pentru conducerile DNA, DIICOT şi Parchetul General

06 Dec 2023 519