Actualitate

Investiții de peste 80 de milioane de lei RAJA SA va reabilita și moderniza stația de epurare din municipiul Onești (galerie foto)

  • Valoarea contractului „Reabilitare și modernizarea stației de epurare din municipiul Onești“ se ridică la 80.128.971 de lei.
  • Semnarea contractului a avut loc ieri, în prezența directorului general Felix Stroe și a primarului Nicolae Gnatiuc.
  • Investițiile în noua stație de epurare includ reactoare biologice, stație de dezinfectare cu UV, rezervor de stocare biogaz, dar și altele.
Investiții în Onești! Compania de apă RAJA SA va implementa în perioada viitoare contractul de lucrări privind „Reabilitarea și modernizarea stației de epurare din municipiul Onești“, a cărui valoare se ridică la 80.128.971 de lei.
Semnarea contractului a avut loc ieri, la onești, în prezența lui Felix Stroe, directorul general al RAJA SA, dar și a lui Nicolae Gnatiuc, primarul municipiului Onești. De asemenea, la eveniment au mai participat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, dar și Ion Preda, director Dezvoltare și finanțări externe în cadrul RAJA SA. Totodată, printre cei prezenți s-au mai aflat Liviu Soldan, din partea OCSA Construcții și Infrastructură SRL, dar și Cătălin Bălan, director MFR - AM.
Obiectivul general al contractului este asigurarea implementării corespunzătoare a Proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în Municipiul Onești în perioada 2014 - 2020“.

Stația existentă, construită în 1948


De menționat că stația de epurare din localitate a fost construită în perioada 1948 – 1953, ulterior fiind supusă unor lucrări de modernizare în 1976.
Totuși, în prezent, stația existentă deține o tehnologie învechită, ce necesită ample lucrări de reabilitare și retehnologizare.
Potrivit datelor oficiale, în cadrul contractului vor fi efectuate o serie de investiții, după cum urmează: cămin deversor intrare, bazin de retenție, stație de preluare vidanje, hala de pretratare mecanică, decantoare primare, cameră de amestec și distribuție pentru reactoarele biologice, reactoare biologice, dar și stație de dezinfectare cu UV.

„Se vor respecta toți indicatorii de mediu impuși“


Vor fi realizate, de asemenea, cămine de măsurare debit, o stație de pompare spumă și grăsimi, stație de pompare nămol primar, o hală de îngroșare și deshidratare nămol, rezervor de fermentare anaerobă a nămolului, rezervor de stocare biogaz, depozit de nămol deshidratat, precum și închidere depozit de nămol.
Prin noul contract semnat ieri, a cărui valoare se ridică, așa cum am menționat anterior, la 80.128.971 lei,  RAJA S.A.va construi o stație de epurare cu o capacitate de 41.500 de locuitori echivalenți, conform ultimelor tehnologii în materie. Stația va beneficia inclusiv de treaptă de tratare terțiară cu dezinfectare UV a efluentului.
„Prin realizarea acestei investiții, se vor respecta toți indicatorii de mediu impuși de legislația europeană și națională, contribuind semnificativ la îmbunătățirea și protecția mediului și a sănătății populației aflate în aria Proiectului“, au precizat reprezentanții companiei de apă RAJA SA.

Citește și:

RAJA SA Constanța:
Semnarea Contractului de lucrări „Reabilitarea și modernizarea stației de epurare din municipiul Onești“ (galerie foto + video)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Luni, va fi oprită furnizarea apei potabile pe trei străzi din Mangalia. În ce interval orar

14 Aug 2020 374

A fost inaugurată rețeaua de gaze naturale la Limanu (galerie foto)

14 Aug 2020 581

Întrerupere programată Abonații din Negru Vodă și Cotu Văii, fără apă potabilă

14 Aug 2020 318

RAJA Lucrări de remediere a unui branșament, în zona Gării din Constanța. Traficul va fi îngreunat

14 Aug 2020 372

Atenție șoferi! Trafic îngreunat pe strada București din Constanța!

14 Aug 2020 323

Avarie RAJA în stațiunea Mamaia

13 Aug 2020 304

Avarie RAJA. Unde este și cât va dura remedierea. Cine este afectat

12 Aug 2020 479

Județul Constanța Consumatorii din Mihail Kogălniceanu, fără apă potabilă

10 Aug 2020 823

Trafic auto blocat pe tronsoane de pe străzile Trandafirului și Poporului din Constanța

07 Aug 2020 490

Trafic îngreunat pe bulevardul Mamaia. Vezi motivul şi cât durează

06 Aug 2020 487

Județul Constanța Consumatorii din localitățile Culmea și Oituz, dar și agenți economici din Mihail Kogălniceanu și Lumina, fără apă potabilă

04 Aug 2020 633

RADET Constanţa. Se oprește apa caldă. Ce punct termic este vizat

31 Jul 2020 676

Avarie RAJA Trafic îngreunat pe bdulevardul Tomis din Constanța!

30 Jul 2020 406

Avarie RAJA! Presiune scăzută la apă în Lumina, Corbu și Năvodari

27 Jul 2020 411

Trafic restricționat din cauza unei avarii RAJA

27 Jul 2020 381