Ioana Bîrjan și-a lansat romanul de debut la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța (FOTO + VIDEO)



Ieri, 7 mai 2023, în Foyerul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, scriitoarea originară din orașul de pe litoral și-a lansat cartea „Vârsta iubirii”.
 
Aceasta a reprezentat romanul ei de debut.
 
„Vârsta iubirii” a apărut la editura „HeyDay Books”.
 
Evenimentul a început la ora 18:00.
 
În foyer au fost prezente, pe lângă autoare, Iulia Gângă – una dintre fondatorii editurii „HeyDay Books” și Iulia Pană – de asemenea scriitoare de renume.
 
Cuvântul de deschidere i-a aparținut Iuliei Gângă:
 
„Bună seara! Recunosc că sunt foarte emoționată având în vedere că ați venit într-un număr atât de mare. Facem parte dintr-o editură tânără, înființată în urmă cu trei ani, care se autofinanțează. Scopul a fost de a promova tinerii scriitori debutanți. Facem totul din pasiune, din dorința de a descoperi tineri precum Ioana. Ne bucurăm mereu când cineva își îndeplinește visul”, a spus Iulia Gângă.
 
În prezidiu s-a aflat și Iulia Pană, la rândul ei autoare, ce a avut de declarat următoarele:
 
„În această seară am primit cu bucurie invitația. Sunt bucuroasă că descopăr în orașul meu o scriitoare tânără, Constanța ducând lipsă de astfel de scriitori. Regretul meu este că nu am avut timpul necesar de a citi romanul pe îndelete. Scrierea unui roman de 400 de pagini reprezintă o muncă enormă. Cartea Ioanei ne plimbă în New York, în Istanbul, în multe orașe. Este o carte care dă de gândit tinerilor din ziua de azi”.
 

Ioana Bîrjan, autoarea romanului „Vârsta iubirii” a spus:
 
„Vă mulțumesc că sunteți alături de mine într-un număr atât de mare. Ideea romanului s-a născut în urma unui vis. Am început să-l scriu în 2016. În urmă cu doi ani, am vrut să-l trimit la o editură, dar nu a întrunit numărul necesar de pagini. Documentarea a durat foarte mult. Ca idee, am avut nevoie de 4-5 ore de citit ca să scriu două pagini. Am scris zilnic la acest roman. Mi-am dedicat ultima vacanță de vară acestei cărți.”
 
La lansarea romanului au fost prezenți Mona Momescu, lect. univ. dr. la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Ovidius” Constanța și profesoara Ioanei și colegii de facultate a autoarei.

 
Despre Ioana Bîrjan
 
„A finalizat Liceul Teoretic ,,Decebal’’, secţia filologie şi deşi a urmat cursurile facultăţii de drept din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, nu dorește o carieră juridică, motiv pentru care încercă să-și urmez visul artistic, în prezent fiind studentă în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii Ovidius din Constanţa”, se arată pe site-ul Teatrului „Oleg Danovski”.
 
A participat la diverse concursuri literare, cum ar fi Simpozionul Internaţional Copilărie, Vis, Bucurie, din anul 2012, unde a obţinut premiul I; Concursul Judeţean de Creaţie Literară şi Plastică Decebal Dixit, din anul 2015, premiul al II-lea.

 
Potrivit Teatrului „Oleg Danovski”, scriitoarea mai are în pregătire alte creații literare și traducerea unei piese de teatru.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.