Iohannis Întreaga lume a remarcat generozitatea şi ospitalitatea românilor

Klaus Iohannis, foto: Administrația Prezidențială
  • Relocarea unor companii în România, pe fondul contextului actual complicat, poate reprezenta o oportunitate care să îi încurajeze pe românii care vor să revină în ţară, afirmă preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj adresat duminică, de Ziua Românilor de Pretutindeni.

"Ca în fiecare ultimă duminică a lunii mai, celebrăm astăzi Ziua Românilor de Pretutindeni, o sărbătoare dedicată în primul rând celor care se află dincolo de hotare, dar care poartă în suflet dragostea de ţara natală. Indiferent unde ne aflăm astăzi, este un bun prilej să reflectăm la tot ce ne leagă unii de alţii şi pe fiecare dintre noi de România. Ne unesc o identitate puternică şi apartenenţa la un neam care, de-a lungul veacurilor, a răzbit cu demnitate peste toate vitregiile istoriei. Evoc astăzi caracterul nostru dârz, pentru că vremurile sunt iarăşi dificile, nu doar în Europa, ci în întreaga lume. După o pandemie devastatoare, în apropierea graniţelor României s-a declanşat un război care părea imposibil de conceput în epoca noastră. Ca întotdeauna însă, în clipele de cumpănă, românii au ştiut să se ridice la înălţimea momentului, să dea un exemplu de solidaritate lumii întregi şi să arate cine suntem cu adevărat", arată şeful statul în mesaj.

El subliniază că "efortul umanitar al României şi implicarea fără precedent a cetăţenilor noştri în criza refugiaţilor ucraineni au fost apreciate de întreaga lume, care a remarcat generozitatea şi ospitalitatea românilor".

"Eficienţa cu care instituţiile statului şi organizaţiile neguvernamentale au răspuns acestei drame umanitare a fost dublată şi de sprijinul semnificativ al românilor din străinătate, care s-au mobilizat în mod exemplar cu ajutoare şi convoaie umanitare pentru ucraineni. Vă mulţumesc, aşadar, tuturor pentru implicare", transmite preşedintele.

Klaus Iohannis consideră că relocarea unor companii în România, pe fondul contextului actual complicat, poate reprezenta o oportunitate care să îi încurajeze pe cei care vor să revină în ţară.

"Ştiu că, în pofida situaţiei internaţionale tensionate, mulţi dintre dumneavoastră se gândesc să revină în România, încurajaţi de potenţialul de creştere pe care îl are ţara noastră. O economie dinamică generează continuu oportunităţi de afaceri, investiţii productive şi locuri de muncă mai bine plătite. Relocarea unor companii în România, pe fondul contextului actual complicat, poate reprezenta o oportunitate care să-i încurajeze pe cei care vor să revină în România. În acest sens, sunt extrem de importante acţiunile Guvernului de susţinere, prin programe dedicate, a românilor care doresc să se întoarcă în ţară. Doar împreună, români de aici şi de acolo, putem să construim România puternică şi prosperă pe care ne-o dorim. La mulţi ani, dragi români de pretutindeni" - este mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.

Sursa AGERPRES
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședinţă CSAT Sprijin NATO pentru securitatea României. Focus pe Zona Dunării și Mării Negre

21 Feb 2024 410

Ședință CSAT. Pe ordinea de zi, situația de securitate în regiunea Mării Negre

21 Feb 2024 322

Situația de securitate în regiunea Mării Negre, pe ordinea de zi a ședinței CSAT. Ce subiecte vor mai fi analizate

20 Feb 2024 550

Magistratul Corina Suzana Artene se pensionează! Președintele a semnat decretul

20 Feb 2024 349

Președintele Klaus Iohannis - „Sunt profund întristat de vestea că Aleksei Navalnîi a murit“

16 Feb 2024 590

Dan Puric și-a anunțat candidatura la prezidențiale din partea AUR

13 Feb 2024 1158

CSAT este convocat în ședință. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

12 Feb 2024 406

Președintele României, Klaus Iohannis „Apartenența deplină a României la Spațiul Schengen cât mai curând va întări considerabil Uniunea”

07 Feb 2024 380

Președintele României - „Eu nu sunt împotriva unor comasări de alegeri“

07 Feb 2024 401

Președintele Klaus Iohannis despre posibilitatea ocupării unei funcții în UE - „Nu cred că este momentul să fac speculații“

07 Feb 2024 435

Preşedintele Klaus Iohannis „Îi dorim regelui Charles recuperare completă”

06 Feb 2024 363

Fost ambasador, numit consilier prezidențial! Decretul, semnat de președintele României

05 Feb 2024 504

Președintele României, Klaus Iohannis Absorbția și utilizarea integrală a fondurilor europene - instrumentul cheie al modernizării şi dezvoltării României în aceşti ani

01 Feb 2024 692

Președintele Klaus Iohannis „Ar fi o soluție ca anumite alegeri să fie comasate“

01 Feb 2024 531

Patru judecători ies le pensie, după ce președintele a semnat decretele! LISTA

29 Jan 2024 554