IPJ Constanța Polițiștii se pregătesc pentru minivacanță cu măsuri suplimentare. Care sunt acestea


Sursa foto: IPJ Constanța

 
  • Având în vedere minivacanța prilejuită de sărbătorirea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a dispus măsuri suplimentare în vederea asigurării climatului de ordine și siguranță publică.

Astfel, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie a.c., peste 180 de polițiști, în principal din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind aproximativ 100 de autospeciale, vor acționa, zilnic, în județul Constanța, potrivit IPJ Constanța.

„Dispozitivele de ordine şi siguranţă publică vor fi amplasate în funcție de evoluția situației operative, cu precădere în locurile aglomerate, în proximitatea lăcașurilor de cult, dar și în zonele turistice și de agrement. De asemenea, se va asigura intervenția la apelurile semnalate prin SNUAU 112”, precizează polițiștii constănțeni.

 
Concomitent, polițiștii rutieri vor acționa atât pentru fluidizarea traficului, dar și pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, iar aparatele de măsurare a vitezei vor fi folosite la capacitate maximă.
 
Totodată, polițiștii din cadrul structurilor de investigații criminale vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență și a infracționalității stradale, în zonele de desfășurare a manifestărilor specifice acestei perioade, în scopul de a asigura siguranța cetățenilor.

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice vor efectua verificări la unitățile de alimentație publică și de cazare. Împreună cu organele abilitate, vor desfășura acțiuni de verificare a depozitării, transportului și comercializării de produse alimentare, pentru prevenirea faptelor care ar putea afecta sănătatea populației”, asigură IPJ Constanța.


Nu în ultimul rând, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase vor fi prezenți în teren pentru a preveni și combate faptele specifice, cu precădere pentru a verifica legalitatea operațiunilor de deținere și comercializare a articolelor pirotehnice.


Citește și

Minivacanța de Sf. Andrei și 1 Decembrie. Măsuri luate de autoritățile în județul Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Razie a polițiștilor în municipiul Constanța. A curs cu amenzi și alte sancțiuni

02 Mar 2024 614

Dosare penale întocmite de polițiști în Constanța pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor (Galerie FOTO)

02 Mar 2024 632

Controale ale polițiștilor rutieri în municipiul Constanța. S-au întocmit dosare penale

02 Mar 2024 758

Contravenții rutiere în județul Constanța Permise de conducere suspendate, cele mai multe fiind pentru depășirea vitezei legale (Galerie FOTO+VIDEO)

02 Mar 2024 1005

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța. S-a lăsat cu sancțiuni de peste 100.000 de lei

02 Mar 2024 734

Șofer depistat în Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cu substanțe interzise. S-a ales cu dosar penal

02 Mar 2024 474

Suspecți de trafic de droguri reținuți la Constanța! Substanțele interzise aduse în țară din Spania prin intermediul unei firme de curierat (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 Mar 2024 728

Știri Constanța Un tânăr de 17 ani a ajuns în Centrul de Detenție Brăila - Tichilești pentru infracțiuni grave

01 Mar 2024 525

Acțiune a polițiștilor rutieri din Constanța. Iată ce au constatat (FOTO)

01 Mar 2024 476

O femeie și un bărbat acuză angajați ai Poliției Locale de purtare abuzivă. Oficial de la IPJ Constanța

01 Mar 2024 548

Surpriză în traficul din Constanța! Polițiștii rutieri au surprins femeile de 1 Martie (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 472

Taximetrist prins în Constanța cu droguri în mașină

01 Mar 2024 484

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța. Au fost aplicate amenzi

29 Feb 2024 589

Femeie accidentată la Constanța de un șofer drogat!

29 Feb 2024 845

Județul Constanța Percheziții la Medgidia la persoane suspectate de furtul unor componente ale unor locomotive (GALERIE FOTO)

29 Feb 2024 485