IPJ Sibiu Controale înăsprite! Șoferi prinși la volan drogați

Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Facebook-DGPMB
  • Un conducător auto a fost reținut și, ulterior, arestat preventiv, după ce ar fi săvârșit mai multe infracțiuni la regimul rutier.

Sfârșitul săptămânii, în perioada 25 - 27 august, polițiștii sibieni au continuat acțiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii nerespectării normelor rutiere pe drumurile publice. Au fost constatate 30 de infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 37 de permise de conducere, au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat 640 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 168.000 de lei.

Un conducător auto a fost reținut și, ulterior, arestat preventiv, după ce ar fi săvârșit mai multe infracțiuni la regimul rutier. Este vorba despre un sibian în vârstă de 55 de ani, oprit de către polițiștii rutieri pe DN 7, în cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 10,30, ocazie cu care s-a constatat că bărbatul conducea având acest drept suspendat și cu o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, autoturismul condus este neînmatriculat.

Față de persoana în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore și, ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Avrig a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

„Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului Rutier Sibiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere având acest drept suspendat, conducere sub influența alcoolului și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Le reamintim șoferilor care consumă alcool sau substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan, dar și celor care conduc fără a deține acest drept că vor fi condamnați la închisoare cu executare dacă sunt găsiți vinovați de producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane“, spune IPJ Sibiu. 

 
Vineri, 25 august 2023, în jurul orei 00,30, în municipiul Sibiu, pe Calea Șurii Mari, în timp ce conducea un ansamblu rutier, destinat transportului de material lemnos, dinspre DN 14 spre strada Lungă, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Gura Râului, a pătruns pe contrasens și a acroșat un autoturism condus regulamentar din sens opus de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Șura Mare.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului care a produs tamponarea a indicat un rezultat de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Biroului Rutier Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot vineri, 25 august 2023, în jurul orei 06,30, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus pe strada Revoluției, pe un sector de drum cu acces interzis.

La volan a fost identificat un sibian în vârstă de 27 de ani, în urma verificărilor efectuate rezultând faptul că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.


În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Sâmbătă,  26 august 2023, în jurul orei 01,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Valea Aurie de către un sibian în vârstă de 31 de ani.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la metamfetamină, sibianul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 26 august 2023, în jurul orei 03,00, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Sibiului de către un tânăr în vârstă de 19 ani, din Mihăileni.

Testarea celui aflat la volan cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la amfetamină, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, polițiștii rutieri medieșeni au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Sâmbătă, 26 august 2023, în jurul orei 16,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Henri Coandă de către un sibian în vârstă de 45 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii sibieni au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

„La data de 27 august a.c., în jurul orei 05,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit un autoturism condus pe Bulevardul Mihai Viteazu de către un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Avrig.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la metamfetamină, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.
În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive“, spune IPJ Sibiu. 


Duminică, 27 august 2023, în jurul orei 04,30, în Miercurea Sibiului, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1 de către un localnic în vârstă de 58 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
La nivelul  Poliției Orașului Miercurea Sibiului  s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Duminică, 27 august 2023, în jurul orei 08,00, în Cisnădie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Târgului de către un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Ocna Sibiului.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul  Poliției Orașului Cisnădie  s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot duminică, 27 august 2023, în jurul orei 17,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Henri Coandă de către un localnic în vârstă de 23 de ani.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la cannabis, tânărul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.
În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

„La data de 27 august 2023, în jurul orei 21,30, în Rășinari, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106A de către un localnic în vârstă de 65 de ani.
Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul  Secției de Poliție Rurală Șelimbăr s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului“, se arată în comunicatul IPJ Sibiu. 

Citește și:

IGSU: Weekend dificil pentru pompieri, mii de intervenții gestionate în ultimele trei zile

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.