ITM Constanța Concursul național „Știu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândește de pe băncile școlii” (FOTO)

Sursă foto: ITM Constanța
 
  •  Proiectul „Valențe culturale ale securității şi sănătății în muncă” a fost demarat de Inspecția Muncii cu scopul formării în rândul tinerilor din liceele tehnologice a unei culturi de prevenire a accidentelor de muncă şi îmbolnăvirilor profesionale, transmite un comunicat din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța.

Proiectul „Valențe culturale ale securității şi sănătății în muncă” a fost demarat de Inspecția Muncii cu scopul formării în rândul tinerilor din liceele tehnologice a unei culturi de prevenire a accidentelor de muncă şi îmbolnăvirilor profesionale, transmite un comunicat din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța.
 
Concursul național „Știu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândește de pe băncile școlii” se organizează în scopul promovării în rândul tineretului a disciplinei Securitate şi sănătate în muncă, în colaborare cu specialiști din cadrul Inspecției Muncii, Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, Inspectoratelor Școlare Județene, Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași şi Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.
 
Statisticile actuale din Uniunea Europeană arată că tinerii lucrători au o rată de accidentare mai mare decât alte categorii de lucrători, din diferite cauze: lipsa de informare, lipsa de experiență, lipsa de cunoștințe în domeniul securității şi sănătății în muncă etc.
 
Centrele de învățământ pot contribui decisiv la scăderea ratei de accidentare a tinerilor lucrători, prin informarea şi educarea tinerilor în ceea ce privește securitatea şi sănătatea în muncă în cadrul unei discipline cu același nume.
 
Principalul obiectiv al concursului „Știu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândește de pe băncile școlii”, îl reprezintă încurajarea şi atragerea elevilor din învățământul liceal și profesional în activități de studiere a disciplinei „Securitate şi sănătate în muncă” și formarea unei culturi de prevenire în rândul acestora.
 
La nivelul județului Constanta, concursul „Știu şi aplic - Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândește de pe băncile școlii”, organizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a fost găzduit în data de 30.03.2024 de Liceul Agricol Poarta Alba din Județul Constanța.
 
La această primă etapă a concursului, au participat, 67 de elevi din cei 76 înscriși.
 

Au avut loc două probe: o probă teoretică susținută online împreună cu organizatorii din Iași și alți participanți din alte județe din țară și o proba practică privind noțiuni în domeniul securității și sănătății în muncă pe meserii care a constat în identificarea unor riscuri și a echipamentului de protecție adecvat, pornind de la un caz concret dat.
 
La finele acestei prime etape, trei echipe din rândul elevilor constănțeni participanți s-au calificat pentru a participa la etapa națională a competiției, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași, care se va desfășura în perioada 17-19 mai 2024, a încheiat sursa citată.Citește și:
De unde cumpără Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța servicii poștale? (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ITM Constanța De la 1 iulie 2024, salariul de bază minim brut se stabilește la 3.700 lei

12 Jun 2024 583

Amenzi de peste 520.000 de lei aplicate de inspectorii ITM Constanța în luna mai 2024

07 Jun 2024 469

IJJ Constanța, Casa de Pensii Constanța, DGASPC Constanța și ITM Constanța, pe lista instituțiilor fără energie electrică astăzi, 5 iunie

05 Jun 2024 802

ITM Constanța Amenzi în valoare de peste 897.000 lei pentru nereguli în controalele din luna aprilie

17 May 2024 445

ITM Constanța Victimele accidentelor de muncă, onorate de Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă

26 Apr 2024 463

ITM Constanța Amenzi de peste 100.000 de lei! Vezi ce nereguli au găsit inspectorii

24 Apr 2024 554

De unde cumpără Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța servicii poștale? (DOCUMENT)

30 Mar 2024 562

Știri Constanța Controale ale inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța. Constatări

27 Mar 2024 614

Decizie de ultimă oră în dosarul dintre Carmen Răducu și ITM Constanța. Iată ce au decis magistrații constănțeni

22 Mar 2024 1040

ITM Constanța Controale în domeniul de demontare/dezasamblare a mașinilor şi echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor. Constatări

15 Mar 2024 608

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța Amenzi în valoare de peste 200.000 lei pentru nereguli în controalele din luna februarie

13 Mar 2024 549

ITM Constanța. Control la operatorii de articole pirotehnice!

21 Feb 2024 613

ITM Constanța “Campanie Națională de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici şi mijlocii”. Obiectivele campaniei

20 Feb 2024 685

Amenzi de sute de mii de lei aplicate de inspectorii ITM Constanța în controalele din luna decembrie 2023

09 Jan 2024 853

Comercializarea articolelor pirotehnice, în atenția inspectorilor ITM Constanța. Ce nereguli au fost constatate

05 Jan 2024 702