Joacă în zăpadă în Parcul Natural Bucegi. Cum au fost surprinși doi cerbi (VIDEO)

Foto: Facebook/ Romsilva Credit video: Traian Popescu, Parcul Natural BucegiDoi tinerei cornuți își testează puterile, în joacă, într-un clip video din Parcul Natural Bucegi.

Potrivit reprezentanților Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, cerbii, care se bucură și de prima zăpadă de anul acesta, au fost surprinși de o cameră de monitorizare a faunei sălbatice instalată în teren de Traian Popescu, Ranger la Romsilva - Administrația Parcului Natural Bucegi

„Cerbul, animal erbivor întâlnit în zonele de munte și de deal, este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie“ - au transmis reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva.


Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Credit video: Traian Popescu, Parcul Natural Bucegi

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.