Județul Constanța Echipele RAJA au acționat în zonele afectate de aversele torențiale și vijelii. La Cap Aurora, situație mai deosebită


• Angajații RAJA au răspuns prompt la toate sesizările primite, în vederea repunerii în funcțiune a sistemelor operate.

În cursul zilei de ieri, 7 iulie 2020, în județul Constanța, în special în zona de litoral, s-au înregistrat averse torențiale și vijelii, ce au condus la acumularea unor cantități însemnate de apă pe unele străzi, depășind în anumite zone debitele de preluare ale rețelei pluviale și de canalizare.

Prin urmare, echipele de intervenție RAJA au răspuns prompt la toate sesizările primite, în vederea repunerii în funcțiune a sistemelor operate.
Dotați cu wome, vidanje și motopompe de mare putere, angajații RAJA au acționat, atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții, în toate zonele afectate din zona litoralului și din județ.  

O situație mai deosebită a survenit în localitatea Cap Aurora din sudul litoralului, pentru care Administrația Națională de Meteorologie a emis în data de 07 iulie 2020 o avertizare de cod roșu.

Aici, precipitațiile abundente au înregistrat și 40 - 50 l/mp, într-o perioadă foarte scurtă de timp. Astfel, cantitatea de apă acumulată în zona falezei din stațiune, a fost atât de mare, încât căminul pentru colectarea apelor pluviale a devenit suprasolicitat, iar nivelul apei a crecut deasupra aşa-numitului nivel de reflux.

Totodată, șuvoaiele puternice au spălat străzile din localitate de diverse materiale, nisip, pietriș, pământ, resturi vegetale și lemnoase, preluate de la nivelul tramei stradale, obturând astfel rețeaua de colectare a apelor meteorice. Ca urmare a blocării colectorului pluvial, aceste deșeuri au fost împrăștiate de apa deversată către zona de plajă, în cota cea mai joasă a stațiunii.

Menționăm că nu este vorba despre rețeaua de canalizate menajă ci despre sistemul de colectare a apelor pluviale, apa refulată fiind apă de ploaie combinată cu deșeurile rezultate în urma spălării tramei stradale, se arată într-un comunicat al RAJA SA.


Încă din cursul acestei dimineți, două echipe de intervenție din cadrul RAJA S.A. s-au deplasat la fața locului, pentru golirea și deblocarea colectorului pluvial de aluviunile aduse de șuvoaiele de apă.

Totodată, dorim să scoatem în evidență faptul că, sistemul stradal de colectare și evacuare a apelor meteorice, dar și cel de canalizare, este proiectat conform reglementărilor tehnice în vigoare, pentru preluarea cantităților de apă calculate conform unor date standardizate, pentru ploi de intensitate, durată și frecvență medii. În niciun alt stat, la proiectarea sistemului nu sunt luate în calcul precipitațiile ce pot ajunge la un nivel de vârf, se mai menționează în comunicat. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA SA Investiții în infrastructura de apă și apă uzată. Trafic îngreunat în mai multe zone din Constanța din cauza lucrărilor

24 Feb 2021 517

IPJ Constanta ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI 21 februarie 2021

21 Feb 2021 445

RAJA Constanța oprește apa rece pe o zonă mare a municipiului Constanța. Vezi dacă vei fi afectat

07 Feb 2021 3582

Autoprima Serv a câștigat contractul de reabilitare a rețelelor de distribuție a apei pentru Techirghiol și Biruința

05 Feb 2021 2018

RAJA SA supraetajează sediul central de pe strada Călărași din Constanța

05 Feb 2021 1104

Constanța Mai mulți abonați, fără apă caldă și căldură

20 Jan 2021 1601

​ Cine i-a înlocuit pe Stroe Felix și Ramona Petcu în CA-ul RAJA? Foști directori de la Port în conducerea companiei de apă

19 Jan 2021 8438

Mai mulți abonați din Constanța, fără apă caldă

21 Dec 2020 1547

Mai multe zone din Constanța rămân astăzi fără apă

09 Dec 2020 1419

Avarie RAJA Trafic restricționat pe strada Ion Lahovari din Constanța

24 Nov 2020 741

#alegeriparlamentare2020 Felix Stroe, candidat PSD pentru Senatul României - „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

16 Nov 2020 1566

Avarie RAJA Constanţa. Unde a fost constatată defecţiunea

07 Nov 2020 1371

RAJA Constanța. Chirilă și Ciutureanu, propuși administratori provizorii neexecutivi

29 Oct 2020 2110

UPDATE Anunț RAJA. Unele zone ale municipiului Constanța rămân fără apă

26 Oct 2020 1225

Constanța Avarie la intersecția străzii Ciprian Porumbescu cu bulevardul Mamaia. Apa, oprită, iar traficul restricționat

24 Oct 2020 1093