Actualitate

Județul Constanța Echipele RAJA au acționat în zonele afectate de aversele torențiale și vijelii. La Cap Aurora, situație mai deosebită


• Angajații RAJA au răspuns prompt la toate sesizările primite, în vederea repunerii în funcțiune a sistemelor operate.

În cursul zilei de ieri, 7 iulie 2020, în județul Constanța, în special în zona de litoral, s-au înregistrat averse torențiale și vijelii, ce au condus la acumularea unor cantități însemnate de apă pe unele străzi, depășind în anumite zone debitele de preluare ale rețelei pluviale și de canalizare.

Prin urmare, echipele de intervenție RAJA au răspuns prompt la toate sesizările primite, în vederea repunerii în funcțiune a sistemelor operate.
Dotați cu wome, vidanje și motopompe de mare putere, angajații RAJA au acționat, atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții, în toate zonele afectate din zona litoralului și din județ.  

O situație mai deosebită a survenit în localitatea Cap Aurora din sudul litoralului, pentru care Administrația Națională de Meteorologie a emis în data de 07 iulie 2020 o avertizare de cod roșu.

Aici, precipitațiile abundente au înregistrat și 40 - 50 l/mp, într-o perioadă foarte scurtă de timp. Astfel, cantitatea de apă acumulată în zona falezei din stațiune, a fost atât de mare, încât căminul pentru colectarea apelor pluviale a devenit suprasolicitat, iar nivelul apei a crecut deasupra aşa-numitului nivel de reflux.

Totodată, șuvoaiele puternice au spălat străzile din localitate de diverse materiale, nisip, pietriș, pământ, resturi vegetale și lemnoase, preluate de la nivelul tramei stradale, obturând astfel rețeaua de colectare a apelor meteorice. Ca urmare a blocării colectorului pluvial, aceste deșeuri au fost împrăștiate de apa deversată către zona de plajă, în cota cea mai joasă a stațiunii.

Menționăm că nu este vorba despre rețeaua de canalizate menajă ci despre sistemul de colectare a apelor pluviale, apa refulată fiind apă de ploaie combinată cu deșeurile rezultate în urma spălării tramei stradale, se arată într-un comunicat al RAJA SA.


Încă din cursul acestei dimineți, două echipe de intervenție din cadrul RAJA S.A. s-au deplasat la fața locului, pentru golirea și deblocarea colectorului pluvial de aluviunile aduse de șuvoaiele de apă.

Totodată, dorim să scoatem în evidență faptul că, sistemul stradal de colectare și evacuare a apelor meteorice, dar și cel de canalizare, este proiectat conform reglementărilor tehnice în vigoare, pentru preluarea cantităților de apă calculate conform unor date standardizate, pentru ploi de intensitate, durată și frecvență medii. În niciun alt stat, la proiectarea sistemului nu sunt luate în calcul precipitațiile ce pot ajunge la un nivel de vârf, se mai menționează în comunicat. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Luni, va fi oprită furnizarea apei potabile pe trei străzi din Mangalia. În ce interval orar

14 Aug 2020 394

Avarie RAJA în stațiunea Mamaia

13 Aug 2020 305

Trafic auto blocat pe tronsoane de pe străzile Trandafirului și Poporului din Constanța

07 Aug 2020 491

Avarie RAJA Trafic îngreunat pe bdulevardul Tomis din Constanța!

30 Jul 2020 406

​Avarie RAJA Trafic îngreunat pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanța!

23 Jul 2020 437

Pregătiri de Cod galben, la Constanța Au fost curățate și decolmatate gurile de scurgere

20 Jul 2020 804

RAJA face precizări importante! Sunt vizate zonele Mamaia, Mamaia Nord și Mamaia Sat!

09 Jul 2020 583

Abonați, fără apă potabilă din cauza unui hidrant avariat

09 Jul 2020 595

Primăria Municipiului Constanța și echipele RAJA, pregătite pentru furtuna din Constanța

07 Jul 2020 503

Trafic îngreunat pe un tronson al străzii Ion Rațiu din Constanța

02 Jul 2020 673

Avarie! Se oprește apa caldă. Ce puncte termice sunt vizate

29 Jun 2020 1311

Constanța Trafic îngreunat pe o secțiune a bulevardului Tomis, din pricina unei avarii

29 Jun 2020 703

Constanța Mai mulți consumatori, fără apă caldă

28 Jun 2020 1304

RAJA SA Constanța Semnarea Contractului de lucrări „Reabilitarea și modernizarea stației de epurare din municipiul Onești“ (galerie foto + video)

26 Jun 2020 1041

RADET anunță lipsa apei calde. Ce punct termic este vizat

23 Jun 2020 1215