Klaus Iohannis „Nu accept sub nicio formă ca România să rămână fără apărare antirachetă și fără apărare antiaeriană“

Foto: Administrația PrezidențialăPreședintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 22 mai 2024, declarații de presă la finalul vizitei în Parcul Național Piatra Craiului, cu prilejul Zilei Internaționale a Biodiversității și în marja Zilei Europene a Parcurilor Naționale.

În cadrul evenimentului preșeidntele a fost întrebat cum comentează varianta cedării unei baterii Patriot către Ucraina, în ce condiții ar trebui făcută această cedare și ce ar urma să primească România la schimb. 

„Nu comentez această chestiune și nu cred că are ce căuta în spațiul public general. Este o chestiune care trebuie discutată cu specialiștii din Armată, care în final trebuie decisă în CSAT și comunicat rezultatul. Nu cred că o dezbatere publică largă este de dorit pe o astfel de speță foarte specializată și care, sigur, trebuie dusă într-o zonă unde, din păcate, avem un conflict armat“ - a precizat Klaus Iohannis.


Șeful statului a fost întrebat când va convoca ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării în care să se discute și chestiunea sistemelor Patriot.

„Imediat după ce experții clarifică chestiunile. Nu este simplu, să nu ne imaginăm că vorbim aici de, nu știu, o remorcă cu trei aparate. Este foarte complicat, sunt contracte care s-au făcut între furnizor și beneficiar, sunt instalații foarte sofisticate, și aceste lucruri trebuie foarte bine clarificate. Nemaivorbind de faptul că eu nu accept sub nicio formă ca România să rămână fără apărare antirachetă și fără apărare antiaeriană. Despre asta vorbim. Deci, în măsura în care în final se cedează ceva, trebuie România să primească altceva, altfel nu se va face nimic. Nu există un orizont de timp, fiindcă aceste discuții sunt purtate de cei din Ministerul Apărării și durează un timp“ - a adăugat șeful statului.


Citește și: 

Președintele Iohannis„România nu va trimite combatanți în Ucraina“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Ziua Eroilor „Pot apărea oricând pericole la adresa securităţii zonei noastre”

13 Jun 2024 344

Este oficial! Instituţiile de cultură au posibilitatea să păstreze 50% din veniturile pe care le obţin prin închirierea spaţiilor

12 Jun 2024 362

"Ziua Părinţilor de Îngeri" va fi marcată pe 15 octombrie! Părinţii vor beneficia de consiliere psihologică gratuită

12 Jun 2024 384

Președintele Klaus Iohannis „ Zona Mării Negre este vitală pentru securitatea întregului spaţiu euroatlantic”

11 Jun 2024 573

Președintele Klaus Iohannis va convoca CSAT pentru a decide cedarea către Ucraina a unui sistem Patriot

11 Jun 2024 492

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa în Republica Letonă, la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9)

10 Jun 2024 377

Judecătorul Florin Cosmin Bobei, de la Judecătoria Medgidia, numit procuror la Parchetul Judecătoriei Buftea! Președintele a semnat decretul

07 Jun 2024 563

Mesajul președintelui Klaus Iohannis către toți românii!

05 Jun 2024 610

Monica Marina Drumea, șeful Parchetului Judecătoriei Hârșova, la pensie! Președintele a semnat decretul. Cine preia funcția de conducere

05 Jun 2024 477

Președintele Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Învățătorului „Să onorăm, cu recunoștință, munca asiduă și devotamentul celor care îndrumă primii pași pe calea cunoașterii”

05 Jun 2024 391

Președintele Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului

05 Jun 2024 424

Proiectul de lege prin care fugarii sunt obligați să-și plătească cheltuielile de aducere în țară a fost promulgat de Președintele României

03 Jun 2024 489

Condiţiile de eliberare a paşaportului simplu temporar, revizuite! Legea, promulgată de președintele României (DOCUMENT)

03 Jun 2024 445

Solicitanţii de azil pot rămâne în România până la finalizarea procedurii. Iohannis a promulgat legea

29 May 2024 395

Klaus Iohannis„Ziua Românilor de Pretutindeni, prilej de reafirmare a angajamentului faţă de unitate şi solidaritate“

26 May 2024 444