Liceul tehnologic „Emil Racoviță” din Techirghiol, județul Constanța, beneficiar a peste 2.000.000 lei din fonduri europene (FOTO)

Sursa foto: ISJ Constanța



 
  • UAT Techirghiol este beneficiarului proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, finanțat prin PNRR, Componenta C15: Educație, cu o valoare de 1,2 milioane lei, potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța.
 
Prin acest proiect a fost utilat laboratorul de gastronomie cu aparatură modernă, profesională la cele mai înalte standarde, ceea ce permite elevilor din învățământul profesional o pregătire de calitate în specialitatea de bucătar; de asemenea, a fost dotată sala de sport a liceului, cu echipamente pentru toate disciplinele sportive, potrivit ISJ Constanța.
 
În acest context, absolvenții de învățământ tehnologic ori profesional au beneficiat de un start extraordinar în carieră.
 
Așa cum este exemplul lui Mihai Dragomir, unul dintre foștii elevi ai liceului din Techirghiol (calificarea Tehnician în gastronomie) a beneficiat de stagiile de pregătire la agenții economici care i–au oferit posibilitatea să învețe, să aplice, să exerseze.
 

„Prin confirmarea din partea unui prestigios juriu, fiind câștigătorul sezonului la emisiunea „Chefi la cuțite”, a devenit un exemplu pentru elevii liceului, un exemplu de urmat”, precizează ISJ Constanța.
 

 
Instituția este preocupată și de bunăstarea elevilor de gimnaziu. Astfel, liceul este în al doilea an de proiect PNRAS (Planul Național de Reducere a Abandonului Școlar) cu o valoare de 870.000 lei. Au fost achiziționate table inteligente, softuri educaționale, imprimante, laptopuri, platformă educațională, mobilier pentru insule de lectură, cărți și jocuri educative, conform sursei citate
.

„Drumul ales cu responsabilitate asigură calea spre succes oricărui elev la finalul clasei a VIII-a! Este unul din liceele care se laudă cu elevi talentați, care au urmat un profil tehnologic și profesional, au muncit, au făcut față provocărilor, dar care au reușit să dobândească calificări relevante pentru piața muncii. La aceste reușite o contribuție importantă o au și investițiile prin PNRR, care oferă oportunități pentru dezvoltarea sistemului de educație din România, și, implicit, pentru județul Constanța, prin investiții în infrastructură, în realizarea de clase inteligente, organizarea de ateliere de consiliere pentru elevi și părinți. Toate acestea duc la îmbunătățirea accesului la educație, dezvoltarea inovării și cercetării în educație și sprijinirea învățământului constănțean! Felicitări tuturor celor pentru care educația este o prioritate și înțeleg că a investi, azi, în copiii noștri înseamnă un viitor asigurat, mâine, pentru generațiile următoare.”, a declarat Inspector Școlar General, prof. Sorin MIHAI.

 
 
 

 
Citește și
 
 70 de elevi din Constanța s-au întrecut pentru trofeul „Prietenii Pompierilor” (FOTO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Târgul proiectelor europene”, conferință organizată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța

16 Jun 2024 417

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă formarea Ambasadorilor SAVE

15 Jun 2024 1061

ISJ Constanța A treia sesiune de formare a Ambasadorilor SAVE la Constanța (GALERIE FOTO)

10 Jun 2024 543

Cumpărări directe IȘJ Constanța a bătut palma cu RIK SRL, firmă controlată de soțul unei angajate din Primăria Constanța (DOCUMENT)

07 Jun 2024 896

Prima etapă pentru înscrierea la clasa pregătitoare s-a terminat. În județul Constanța mai sunt 898 de locuri libere pentru etapa 2. Iată școlile! (DOCUMENT)

31 May 2024 939

Universitatea Ovidius din Constanța Elevii constănțeni cu rezultate deosebite la biologie, premiați la Facultatea de Științe al Naturii și Științe Agricole

30 May 2024 561

70 de elevi din Constanța s-au întrecut pentru trofeul „Prietenii Pompierilor” (FOTO)

23 May 2024 1157

În premieră națională Ambasadorii SAVE au început formarea la Constanța (GALERIE FOTO)

22 May 2024 624

Elevii constănțeni au fost premiați la concursul județean de sudură (GALERIE FOTO)

18 May 2024 580

Elevii din Constanța sunt așteptați la Târgul Ofertelor Educaționale 2024

17 May 2024 1032

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Elevii constănțeni au participat la prima ediție a Concursului județean de chimie „Sorin Roșca”

17 May 2024 583

ISJ Constanța a semnat alte 19 de contracte cu școlile beneficiare ale Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Iată care sunt acestea

15 May 2024 1001

ISJ Constanța a aprobat numărul gradaţiilor de merit 210 de profesori și personal didactic auxiliar vor primi salarii cu 25 la sută mai mari

14 May 2024 19093

Opt instituții din județul Constanța au primit titlul de ȘCOALĂ ETWINNING - eTwinning School Label!

14 May 2024 1794

ISJ Constanța, la judecată cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

09 May 2024 603