Liderul PSD, Marcel Ciolacu „PSD îi va proteja atât pe români, cât și companiile care produc în România pentru a rezista șocurilor produse de criza energetică!“

Marcel Ciolacu. Foto: Facebook/Marcel CiolacuPreședintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat printr-un mesaj postat pe pagina sa de facebook că PSD îi va proteja atât pe români, cât și companiile care produc în România pentru a rezista șocurilor produse de criza energetică!

„În urma insistenței noastre, Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte care să apere populația și economia pe timpul iernii și să pună capăt lăcomiei noilor băieți deștepți din energie. PSD a insistat ca cetățenii să plătească în continuare, în această iarnă, prețuri plafonate la energie și gaze. La fel școlile, spitalele, căminele de copii și de bătrâni și alte instituții publice cu un rol social major.
Așa cum au anunțat, astăzi, colegii mei Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, IMM-urile și firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporție de 85%. Este singura soluție pentru a ne putea susține economia, locurile de muncă și necesarul de hrană al țării!
Totodată, PSD se bate ca în noua ordonanță de urgență toți actorii din energie – producători, traderi, distribuitori, furnizori să plătească o contribuție de solidaritate, calculată ca procent din ceea ce depășește prețul de referință, plus o marjă decentă de profit“ - a precizta Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai menționat că este esențial să înțelegem că energia este principala sursă a inflației și că situația de criză nu se va rezolva în câteva luni.

„De aceea, pe lângă aceste decizi urgente, avem nevoie și de o soluție pe un termen mai lung, iar PSD va lupta în continuare pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani.
Mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, va prezenta în detaliu măsurile noastre sociale pentru a susține salariații și pensionarii țării. Fiindcă aceasta a fost și rămâne principala preocupare a PSD: să cautăm cele mai bune soluții de #Sprijin pentru România!“ - a precizat liderul PSD. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Taxa pe bogăție Marcel Ciolacu- "În România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor"

19 Jan 2023 745

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu omologul din Republica Coreea

23 Dec 2022 878

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă Încurajăm investițiile sud-coreene în producerea energiei verzi și tehnologiilor digitale

23 Dec 2022 747

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu omologul său din Republica Coreea, Han Duck-soo

21 Dec 2022 557

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, în vizită de lucru în România

19 Dec 2022 557

Şedinţă comună pentru adoptarea declaraţiei privind egalitatea de gen. Când este programată să înceapă

12 Dec 2022 590

Marcel Ciolacu „Eu am o obligaţie ca lider al PSD să am grijă de cei cu venituri, de exemplu, sub 4.000 de lei“

09 Nov 2022 703

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, la Constanța „80% din energia produsă de România trebuie sa intre in zona de reglementare“ (VIDEO)

01 Nov 2022 821

LIVE VIDEO+TEXT Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu, în vizită oficială în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Nov 2022 2104

Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării, a depus jurământul de învestitură în funcţie - VIDEO

31 Oct 2022 718

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Toate pensiile trebuie mărite, e un lucru corect, dar soluţia finală trebuie să o luăm în coaliţie“

22 Oct 2022 963

Marcel Ciolacu „Prezența PSD la guvernare reprezintă o garanție că seniorii României nu vor fi uitați“

01 Oct 2022 705

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu președintele Parlamentului Regatului Danemarcei

27 Sep 2022 790

UPDATE Conducerea PSD participă la Școala Politică de Vară a TSD de la Costinești. Ce au declarat Marcel Ciolacu și Gabriela Firea?

09 Sep 2022 1695

Ciolacu, la început de an școlar #RomâniaEducată trebuie să funcţioneze pentru toţi, nu doar pentru elitele privilegiate

05 Sep 2022 765