LIVE Cazinoul, fără schele, după doi ani! Ministrul Cseke Attila, la Constanţa. Primele imagini (GALERIE FOTO +VIDEO)

 Astăzi, 19 august 2022, Cazinoul din Constanța le pregătește constănțenilor, dar și tuturor celor ce iubesc acest monument și abia așteaptă să îl vadă renăscut o surpriză de proporții!


Fastuosul monument se va dezveli pentru o zi publicului, dezgolit de schele, pentru ca toți să poată vedea - și admira - progresele lucrărilor întreprinse până acum și rezultatele orelor de muncă asiduă și dedicată pentru renașterea bătrânului monument.

La evenimentul privind dezvelirea Cazinoului este așteptat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții SA, dar și alte oficialități centrale și locale.
Cazinoul din Constanța
Decorațiuni ce par scoase din cuferele pline cu giuvaiere din poveștile cu prinți și prințese, realizate după mulaje ce redau cu fidelitate prețiosul arhitecturii de la început de secol XX îmbracă acum Cazinoul din Constanța, în vădit contrast cu starea avansată de degradare a elementelor de decor din momentul în care au început lucrările.
 Cazinoul din Constanța
Din spumă fină, de culoarea laptelui, dar și a mării învolburate par a fi făcute acum elementele de decor, însă puțini sunt cei care știu că aspectul lor prețios de acum ascunde în inima sa materiale de înaltă calitate, menite să reziste mediului salin și vânturilor puternice ce învăluie Cazinoul în timpul sezonului rece, dar și în restul anului.
 
Rășină epoxidică, fibră de sticlă, precum și materiale tratate cu substanțe speciale, ce nu erau disponibile cu o sută de ani înainte, la inaugurarea Cazinoului, îi vor asigura acum o maiestuozitate durabilă, ce nu va ceda prea curând în fața intemperiilor.

Deasemenea, ministrul Cseke Attila a postat pe pagina lui de Facebook imagini cu Cazinoul din Constanța, pe care vi le prezentăm mai jos. 

Cazinoul din Constanța, foto: Facebook/ Cseke Atilla Cazinoul din Constanța, foto: Facebook/ Cseke Atilla


Demontarea schelei paravan a început încă de dimineață, de la 7.30. Fațadele vor fi dezvelite în prezența ministrului și a oficialilor.
Cazinoul din Constanța

În aceste momete, ministrul Cseke Attila a ajuns la Cazino, iar ing Petre Badea,director general Aedificia Carpaţi, antreprenorul general al lucrărilor, alături de ing. Marius Stan, managerul de proiect, îl informează despre stadiul lucrărilor.

ministrul Cseke Attila
De asemenea, este prezent și Vergil Chițac, primarul Constanței, dar și Manuela Pătrăscoiu, directorul CNI.

Primarul Vergil Chițac  


Sunt prezenţi prefectul Silviu Coșa, președintele CJC Mihai Lupu, viceprimarul Ionuț Rusu, senatorul Septimiu Bourceanu, dar și alte autorități centrale și locale.

senatorul Septimiu Bourceanu și ministrul Cseke Atilla


Vizita continuă în interiorul Cazinoului, unde sunt admirate alte elemente de decor pregătite să împodobească monumentul. 

interiorul Cazinoului
La eveniment a sosit și Mircea Banias.Specialiștii care se ocupă de lucrari îi explică exact ministrului constatările făcute pe parcursul acestora și gradul de afectare a structurii.  Stadiul lucrărilor este îmbucurător, 57% grad de execuție, spune ministrul Ceseke Atilla, prezent la Constanța. 

Termen final este sfârșitul lunii martie 2023, dar se va prelungi.,mai adaugă ministrul 


 

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.   
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patronul de la „Casa Românească” din Mamaia a depus documentația la APM Constanța pentru un proiect imobiliar

16 Mar 2023 774

Editorial Cazinoul din Constanța trebuie restaurat! Vocile deținuților politici care i-au trecut pragul trebuie făcute auzite

13 Mar 2023 944

Eveniment pentru comemorarea victimelor regimului comunist din România, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

08 Mar 2023 612

„Iubite prieten ce vei găsi aceste rânduri, Dumnezeu să te binecuvânteze“. Mesaj descoperit în zidurile Cazinoului din Constanța (GALERIE FOTO)

07 Mar 2023 1173

Au fost ridicate băncile de odihnă de pe Faleza Cazino din Constanța! Mobilierul urban, în curs de recondiționare (FOTO)

28 Feb 2023 1621

Sfaturi pentru alegerea celui mai bun cazinou online din România

06 Feb 2023 493

Editorial Cazinoul din Constanța, cu toată viteza înainte spre renaștere!

21 Jan 2023 2028

Bogdan Huțucă „Cazinoul va fi o perlă strălucitoare pe faleza Constanței”

20 Jan 2023 1160

Imagini ce intră în istorie Spectaculoasă transformare a Cazinoului din Constanța! Migăloasa muncă a constructorilor, comprimată în cinci minute de vizionare (VIDEO+FOTO)

19 Jan 2023 6406

Trei ani de când Cazinoul din Constanța a reînceput să respire viață (FOTO+VIDEO)

15 Jan 2023 1888

Vreme frumoasă pe litoral, în prima zi din noul an. Constănțenii au ieșit la plimbare pe Faleza Cazinoului (FOTO+VIDEO)

01 Jan 2023 1299

Vremea frumoasă a scos constănţenii la plimbare pe faleza Cazinoului în a doua zi de Crăciun (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Dec 2022 1257

Cazinoul din Constanța, „dascălul“ blând și dedicat! (FOTO)

17 Dec 2022 3393

Strategii pentru păcănele

16 Dec 2022 952

Care este șansa ta de câștig la ruletă ?

12 Dec 2022 845