Fotoreportaj Surpriza de la Cazino Constanța!

  • Cazinoul din Constanța le pregătește astăzi o surpriză tuturor celor ce vin să-l admire, chiar și din exerior. Se va „dezgoli“ de schelele ce-l învăluie încă din 2020, pentru a-și arăta splendoarea renăscută.
  • La evenimentul privind dezvelirea Cazinoului este așteptat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții SA, dar și alte oficialități centrale și locale.
  • Din spumă fină, de culoarea laptelui, dar și a mării învolburate par a fi făcute acum elementele de decor, însă puțini sunt cei care știu că aspectul lor prețios de acum ascunde în inima sa materiale de înaltă calitate, menite să reziste mediului salin și vânturilor puternice ce învăluie Cazinoul în timpul sezonului rece, dar și în restul anului.
  • De proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare, consolidare și restaurare a Cazinoului din Constanța se ocupă asocierea Aedificia Carpați SA (lider de asociere) & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL.
  • În Galeria Foto a articiolului puteți vedea mai multe imagini cu modul în care arată, în prezent, elementele de decor exterior ale Cazinoului din Constanța.
 
Astăzi, 19 august 2022, Cazinoul din Constanța le pregătește constănțenilor, dar și tuturor celor ce iubesc acest monument și abia așteaptă să îl vadă renăscut o surpriză de proporții!


 
Fastuosul monument se va dezveli pentru o zi publicului, dezgolit de schele, pentru ca toți să poată vedea - și admira - progresele lucrărilor întreprinse până acum și rezultatele orelor de muncă asiduă și dedicată pentru renașterea bătrânului monument.


 
La evenimentul privind dezvelirea Cazinoului este așteptat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții SA, dar și alte oficialități centrale și locale.



Decorațiuni ce par scoase din cuferele pline cu giuvaiere din poveștile cu prinți și prințese, realizate după mulaje ce redau cu fidelitate prețiosul arhitecturii de la început de secol XX îmbracă acum Cazinoul din Constanța, în vădit contrast cu starea avansată de degradare a elementelor de decor din momentul în care au început lucrările.
 
Din spumă fină, de culoarea laptelui, dar și a mării învolburate par a fi făcute acum elementele de decor, însă puțini sunt cei care știu că aspectul lor prețios de acum ascunde în inima sa materiale de înaltă calitate, menite să reziste mediului salin și vânturilor puternice ce învăluie Cazinoul în timpul sezonului rece, dar și în restul anului.

 
Rășină epoxidică, fibră de sticlă, precum și materiale tratate cu substanțe speciale, ce nu erau disponibile cu o sută de ani înainte, la inaugurarea Cazinoului, îi vor asigura acum o maiestuozitate durabilă, ce nu va ceda prea curând în fața intemperiilor.


 
Multă muncă rămâne însă de făcut, mai ales în ce privește structura monumentului, grav afectată în toți anii în care fastuosul Cazino a fost abandonat.
 
Astăzi, pentru o zi, Cazinoul se va lăsa admirat și iubit, cu promisiunea că va renaște frumos ca la începuturi, mai trainic și mai bine pregătit să înfrunte marea, având însă nevoie să-i fie și structura consolidată.
 
De proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare, consolidare și restaurare a Cazinoului din Constanța se ocupă asocierea Aedificia Carpați SA (lider de asociere) & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL.
 
În Galeria Foto a articiolului puteți vedea mai multe imagini cu modul în care arată, în prezent, elementele de decor exterior ale Cazinoului din Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Oficial
Ministrul Dezvoltării vine mâine la Cazinoul din Constanța! Ce spune Prefectura Constanța

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cazinoul, Comandamentul Marinei de pe faleza Constanța și MINAC, iluminate deja arhitectural (Galerie FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 462

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 376

PUD-ul inițiat de loan Obreja pentru un imobil edificat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în atenția consilierilor locali din Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 331

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 591

Firme Constanța Jump Vibe SRL are un punct de lucru nou

22 Apr 2024 534

Licitații publice Paza bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța vor fi asigurate și anul acesta de firmele fostului polițist și detectiv particular, Brotac (DOCUMENT)

20 Apr 2024 929

Primăria Constanța „Ovidio Running” a ajuns la a treia ediție. Iată ce restricții de circulație vor fi

19 Apr 2024 436

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 3707

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 544

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1777

Fotoreportaj Constanța Faleza Cazino, plină de oameni într-o zi înnorată de duminică (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 704

Sfaturi și tactici pentru începători la cazino

03 Apr 2024 357

Licitații Constanța O firmă din Sibiu va asigura consultanța în procedura de selecție a companiei care va realiza conceptul artistic și alte amenajări în interiorul Cazinoului (DOCUMENT)

02 Apr 2024 624

Ce sunt turneele de sloturi online?

01 Apr 2024 309

Soarele a scos din case constănțenii pe faleza de la Cazino (VIDEO)

31 Mar 2024 577