UPDATE. LIVE VIDEO-TEXT USR Constanța - „Vom cere ministrului Sănătății să prezinte raportul care a pus spitalul de la Constanța pe lista neagră”!Astăzi, 22 septembrie 2023, la ora 12.00, la sediul USR Constanța va avea loc o conferință de presă în care vor fi abordate mai multe subiecte de interes public.

Vor participa președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion, senatorul USR, Remus Negoi și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu.

Conferința este programată pentru vineri, 22 septembrie, ora 12:00 la sediul USR Constanța din bulevardul Mamaia nr. 13, etaj 2.

UPDATE:

Primul vorbește Remus Negoi despre masurile de austeritate pe care Guvernul își va asuma răspunderea săptămâna viitoare în fața Parlamentului.

Remus Negoi, proaspăt membru în Comisia de Finanțe a Senatului critică faptul că Guvernul vrea sa mărească taxele și impozitele prin pachetul de măsuri fiscale.

„În Parlament nu vom avea dreptul sa depunem amendamente la aceasta ticăloșie și vom asista la implementarea acestei ordonanțe care vor aduce mari probleme pentru microintreprinderi. Efectul negativ va fi asupra tuturor românilor", spune Negoi.

„Tva-ul va crește inclusiv pentru produsele tradițional românești. Sperăm că această asumare a răspunderii să se vadă în revolta românilor”, mai adaugă senatorul constănțean.

UPDATE 2:

Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion vorbește despre spitalul mama și copilul și despre protestul pe care l-a făcut împreună cu mai mulți colegi parlamentari la sediul Ministerului Sănătății.

USR va contesta la Curtea Constituțională ordonanța privind măsurile fiscal-bugetara.

Citește aici: Deputatul Stelian Ion a fost amendat la protestul de la Ministerul Sănătății. Va contesta contravenția! (VIDEO)

„După mulți ani urma să se construiască un spital de Pediatrie la Constanța. Un lucru extraordinar. Cu toate acestea, ministrul Sănătății a tăiat acest spital de la finanțare prin PNNR. Ceea ce ne-a mâhnit peste măsură, pentru ca nu s-a dat nicio explicație coerenta. Am fost la Minister și am solicitat o audienta la ministru dar ne-a fost refuzat dialogul", afirma Stelian Ion.

USR a depus și o moțiune simpla împotriva ministrului Rafila care însă nu a fost adoptata în Parlament.


Stelian Ion mai spune ca schimbarea sursei de finanțare pentru acest proiect va conduce la prelungirea acestei lucrări pana la calendele grecești.
 

„PSD și PNL își bat joc de constănțeni și ne critica pe noi că vorbim despre acest proiect pentru care nu se bate nimeni cu excepția noastră. Am văzut ce susține și președintele Consiliului Județean și anume ca spitalul se va face pentru că așa i-a promis Ciolacu", mai afirmă liderul USR Constanța.

UPDATE 3.

Despre acest proiect vorbește și vicepreședinte CJC, Petre Enciu.

„Avem indicii foarte clare ca evaluarea făcută de Ministerul Sănătății a fost una pur politica. Nici până astăzi, Consiliului Județean nu a primit nimic oficial în legătură cu acest proiect. De aceea am făcut o analiza a tuturor proiectelor aflate în același stadiu cu proiectul spitalului de la Constanța. Din cele 27 de proiecte am analizat 15 proiecte care se afla în același stadiu cu proiectul nostru, adică la faza desemnării constructorului", spune Enciu.

Doar 7 proiecte la nivel național sunt mai avansate decât proiectul de la Constanța, ceea ce ne arata clar că lista neagra a proiectelor din sănătate finanțate prin PNRR a fost una negociata politic, mai spune vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

„În perioada următoare, prin intermediul colegilor parlamentari îl vom interpela pe ministrul Sănătății și îi vom cere să prezinte raportul care a pus spitalul de la Constanța pe lista neagră”, a mai spus Enciu.

Citește și:
ZIUE LIVE: Deputatul Stelian Ion, precizări despre Spitalul Mama și Copilul din Constanța (VIDEO)


Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila a fost respinsă

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

USR Constanța „Primarul Chițac a vrut să majoreze taxa de salubrizare pentru 2024, însă am reușit să împiedicăm acest lucru“

30 Nov 2023 505

LIVE VIDEO+TEXT USR Constanța aduce în prim-plan problemele locale în cadrul unei conferințe de presă (FOTO)

28 Nov 2023 714

USR PSD și PNL au suspendat finanțarea construcției stadionului "Gheorghe Hagi" din Constanța

27 Nov 2023 3857

O lege inițiată de USR a redat recent curțile școlilor comunităților locale. Nu și în Constanța!

24 Nov 2023 607

#Dobrogea145 Stelian-Cristian Ion, deputat USR de Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

19 Nov 2023 1100

Cu sula-n coaste, Primăria Constanța a publicat calculul taxei de salubrizare de 17 lei/lună Primarul nu mai vrea să acorde subvenție. USR nu susține această mărire și va depune amendament! (DOCUMENT)

19 Nov 2023 2894

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la sediul USR Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Nov 2023 585

O cosmetizare a incompetenței Stelian Ion, președinte USR - „Constanța își păstrează titlul de orașul cu cele mai scumpe luminițe de Crăciun"!

06 Nov 2023 718

A început etapa de votare a proiectelor validate în procesul de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța!“

05 Nov 2023 527

Consilierii USR au sesizat Prefectura cu privire la nelegalitatea HCL Constanța prin care în luna septembrie au fost repartizate locuințe aflate în patrimoniul AFI SRL (DOCUMENTE)

01 Nov 2023 1192

Primăria cheltuie 4 milioane de lei anual pentru întreținere Deputatul Stelian Ion- „Parcul Tăbăcărie e o pârloagă"!

29 Oct 2023 730

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la sediul USR Constanța! Mai multe subiecte de interes public, abordate (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Oct 2023 845

LIVE VIDEO+TEXT) USR Constanța despre legea pensiilor - „ Este o lege absolut odioasă, o escrocherie politică”

19 Oct 2023 896

Lansarea candidaților USR pentru europarlamentare are loc vineri la Consiliul ALDE Europe, organizat la București

18 Oct 2023 597

Ministrul Sănătății refuză să-l primească în audiență pe președintele USR Constanța! Anunțul lui Stelian Ion

21 Sep 2023 732