ZIUE LIVE Deputatul Stelian Ion, precizări despre Spitalul Mama și Copilul din Constanța (VIDEO)

 Șase proiecte de investiții în sănătate sunt în întârziere, potrivit Ministerului Sănătății și Guvernului României.

Printre ele și 
Departamentul Sănătatea mamei și copilului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța, proiect în valoare de 142 milioane euro care nu va mai fi finanțat prin PNRR.

Alături de alte cinci proiecte, spitalul de Pediatrie de la Constanța urmează să fie finanțat printr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiții (BEI), ceea ce presupune semnarea unui act adițional între Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Constanța dar și o negociere pe proiect cu BEI. Termenul pe care Consiliul Județean Constanța și l-a asumat pentru începerea lucrărilor este aprilie 2024.

Acesta este unul dintre subiectele pe care le vom aborda în cadrul discuției cu invitatul ZIUA LIVE, președintele USR Constanța, Stelian Ion, care alături de mai mulți colegi parlamentari au protestat ad-hoc la ministerul Sănătății 
pentru a cere demisia lui Alexandru Rafila și ca Guvernul PSD-PNL să nu renunțe la banii europeni pentru spitale.
 
Un alt subiect pe care îl vom aborda este situația politică atât pe plan local cât și la nivel național.

Ce face „alternativa” la Coaliția PSD-PNL?

Din tribune, observăm că partidele de dreapta se zbat să facă alianță, dar nu le prea iese.
În altă ordine de idei, tot la ZIUA LIVE vrem să aflăm dacă există orașe în România, unde nici primarul și nici constructorii nu și-au bătut joc de banii contribuabililor. Constanța pare un pariu pierdut din acest punct de vedere.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

În debutul interviului ZIUA LIVE, Stelian Ion vorbește despre spital.

De ce sunt nemulțumiți parlamentarii de mine și nu de Rafila?

Subordonații domnului Predoiu ne-au amendat pentru că nu este bine să-l supărăm pe Rafila.

Stelian Ion este revoltat deoarece s-au luat bani de la sănătate. 

Domnul Rafila a tăiat din pix, cu acceptul lui Ciolacu. Îl protejează, fără să îl dea afară.

Stelian Ion nu înțelege atitudinea șefilor PNL și PSD Constanța. 

Noi avem vicepreședintele CJC care se ocupă de proiecte.  Au fost momente dificle depășite, însă s-a mers înainte cu proiectul.
 


E o bătaie de joc față de constănțeni. Nu înțeleg cu șefii PSD și PNL Constanța tac.

Deputatul vorbște și despre atitudinea președintelui CJC. 

Dacă este să se piarda o parte din bani europeni, acei oameni trădează cauza națională și își bat joc de o țară intreagă. Este inaceptabil ca la nivel de lideri, în primul rând locali, nu se ia atitudine.
 
Președintele CJC e total decuplat de subiect. Este absent. Trebuia să meargă la Rafila și să-l convingă să șteargă Constanța de pe lista neagră.

De ce nu s-a luptat președintele CJC pentru cauza Constanței?- întrebare publică lansată de Stelian Ion 

Este foarte posibil ca în loc sa îl ai în 2023, să îl ai în 2030. Nu contează câțiva ani în care mamele și copii din Constanța ar fi putut să se bucure de un spital. Nu contează că din incompetență ai ratat niște fonduri europene. Te duci să te împrumuți. Cine o să dea banii înapoi? Nu cumva noi și copiii noștri?


 
De ce nu s-a luptat președintele CJC pentru cauza Constanței? Lansez această întrebare public, a mai precizat Stelian Ion. 

Dacă se va dovedi că acest proiect are lacune?

Dacă se ascund hârtii, vom vedea cine le-a ascuns și cine va răspunde. Atâta vreme cât Ministerul Sănătății nu au venit cu acele argumente, nu au venit cu notificări. Nu ar fi trebuie să vină cu înstiințări?- a mai spus Stelian Ion la ZIUA LIVE. 

Stelian Ion reacționează la acuza faptului ca foloseste electoratul, adusă lui. 

Orice aș face și orice n-aș face, ceilalți vor spune că folosesc electoral. Și dacă stau, tot astea vor pune, a punctat deputatul.

 Ce șanse mai sunt să fie întoarsă decizia despre spital? 

Nu se mișcă lucrurile dacă nu pui presiune. Prin diferite modalități. Am tras un semnal de alarmă. Am făcut cerere de audiență la ministru. Eu sper ca ministrul sănătății să-și dea demisia, a mai punctat Stelian. 

 Stelian Ion vorbește în cadrul interviului și despre testarea antidrog în școli.
Ar fi bine să se facă testări și prin Parlament. Am bănuieli. Nu mi se pare o idee bună, asta cu testarea în școli. Ei trebuie să se ia la trântă cu traficanții mari. Eu ceream fonduri, i-am ajutat cu tot ce am putut. Avem legislație, nu asta e problema. Trebuie să începem cu traficanții.
Deputatul vorbește și despre poziția părinților în această cauză. 
Și alcoolul face revagii. Nu au fost pedepsiți traficantii. Calea nu e să îi dai cap tanarului. E un lanț cauzal intreg.

Adulții din jurul tanarului nu au facut ce trebuia să facă. Este și vina părinților. Atâta vreme cât sunt tone de droguri și avem trafic, nu e normal să începem cu traficul de droguri? Dependența e o afecțiune.  Părinții trebuie să fie atenți la copii lor, să îi asculte...să fie atenți! Această testare în școli mi se pare exgerată. 

Deputatul vorbște și despre Europarlamentare. 

La Europarlamentare, colegii sunt liberi să candideze. Nu am calendarul stabilit. Urmează să facem și anunțuri în sensul asta. Nu este bătut în cuie. Vom reveni cu anunțuri în perioada următoare.

Stelian Ion vorbște și despe incidentul cu țeava de gaze spartă pe strada Ștefan cel Mare. 

Au fost multe termene pentru lucrările de pe Ștefan cel Mare. Mie mi se pare urât... e de proastă calitate.

O să ne bucurăm că nu mai înghițim praf, dar oraș frumos nu vom avea prea curând. Constănțenii vor altceva, eu simt asta, a mai punctat Stelian Ion.

Citește și:

Deputatul Stelian Ion a fost amendat la protestul de la Ministerul Sănătății. Va contesta contravenția! (VIDEO)



Interviul integral poate fi urmărit, aici 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 484

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 756

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 729

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 496

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 691

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1023

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 498

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 517

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 601

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 583

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 650

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 783

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 547

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 700

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 853