ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)




Stelian Ion, deputat USR și candidat la Primăria Constanța din partea alianței USR-PMP și Forța Dreptei a vorbit la ZIUA LIVE despre stratregia cu care speră să câștige primăria dar și despre cum își va maximiza șansele în fața contracandidaților de la PNL și PSD care se vor ciocni discret în campania electorală.

De asemenea, am discutat cu Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Constanța și despre îngrijorarea acestuia în legătură cu plecarea fără întoarcere a  tinerilor din Constanța, din cauza lipsei oricărei perspective.
 
Cine este Stelian Ion

Fost ministru al Justiției în Guvernul Câțu, Stelian Ion a candidat pentru Primăria Constanţa şi în 2020, clasându-se pe locul al doilea.

Potrivit datelor de la Autoritatea Electorală Permanentă, Vergil Chiţac (PNL) a obţinut 27.571 de voturi, iar locul al doilea i-a revenit candidatului Alianţei USR-PLUS la acea vreme, Stelian Ion, cu 23.528 de voturi.
 
Stelian Ion este deputat de Constanţa din anul 2016 şi pentru câteva luni a ocupat funcţia de ministru al Justiţiei.
 
 Cu ce gânduri ați depus oficial candidatura pentru funcția de primar al Constanței?


„Am vorbit despre speranțețe constănțenilor, am vorbit cu mii de oameni în oraș și mi-au spus mulți că sunt dezamăgiți, în ciuda șantierelor din municipiu, ei încă speră, ei își doresc schimbarea aceasta de foarte mult timp. Că tot am vorbit de șantiere, proiectele acestea trebuiau corectate și apoi duse mai departe. Nu trebuie să fii inginer ca să-ți dai seama că nu este nevoie să decopertezi tot orașul ca să stai cu șantierele deschise aproape 3 ani de zile. Chițac mizează că oamenii vor trece cu vederea oate aceste aspecte”

„Avem partea aceasta de șantiere, trebuie coordonate lucrările, avem nevoie de trotuare, parcuri, dar trebuie să mai investim în sănătatea și cultura acestui oraș. Or, strategia acestui primar nu a vizat asta, mai ales că este profesor, trebuia să aibă viziune pentru învățământ. Trebuie să ne gândim și la grădinițe, școli, cu terenuri de sport. Copiii se joacă printre mașini, e un lucru atât de mic, dar pentru ei este foarte important. Și mai trebuie ceva: să asigurăm un mediu concurențial, egal, de respect pentru oamenii de afaceri. De la cel mai mic întreprinzător din bazarul de pe Eliberării , pe care am de gând să-l reconstruiesc, este un lucru foarte bun ce fac oamenii acolo. Nu au renovat, nu aveau nici toalete acolo, lucruri pe care adminsitrația locală trebuia să le facă. Trebuie deschidere pentru mediul de afaceri, de la cel mai mic nivel până la mare. Nu vrem să facem experimente, aplăcăm rețete cu care au avut succes și alții”


Este cea mai bună echipă cea cu care vine Dreapta Unită în Consiliul Local?

„A contat pentru noi experiența acumulată, eu spun că este cea mai bună echipă pe care am avut-o. Îi știți pe unii dintre ei, din Consiliul local, în urma negocierilor purtate, și Forța Dreptei și PMP au propus oameni pentru Consiliu, iar eu sunt mulțumit de această echipă. Lista o deschide Sorin Bădoiu, care este și activist civic, unde a avut poziții foarte clare vizavi de mutilarea acelui cartier, sunt oameni cu deschidere cu care ai ce vorbi. Alt coleg al meu de pe listă este Florin Cocargeanu, care a avut o contribuție majoră în deblocarea unor proiecte”


Alianța dintre PSD-PNL nu a funcționat din primele zile de după alegeri, din cauza „nepotrivirii de caracter”!


„Din prima zi s-a văzut reaua credință, Chițac a arătat acest lucru din primele momente că nu dorește o colaborare.. Există multă cenușă de pus în cap pentru liderii PNL care numai liberali nu mai sunt și s-au pus la remorca intereselor PSD-ului”

De ce ar trebui să voteze oamenii Stelian Ion și de unde ați mai putea strânge voturi?

„Electoratul adevărat de dreapta ar trebui să se îndrepte către noi, pentru că am arătat consecvență față de principiile liberale, am încurajat mediu privat, am luptat pentru libertatea individuală, sunt chestiuni care ar trebui să conteze mai mult decât etiicheta pe care  o poartă cineva. Dacă doar îți spui că ești liberal, nu înseamnă că și ești liberal. Uitați-vă către oferta PNL, ei nu sunt liberali, ci oamenii care au luotat pentru ideile liberale îîi găsiți la PMP, la USR și atunci e clar că asta e opțiunea. Eu mizez pe electoratul matur, care se gândește la tânăra generație, pe părinți, pe mămici, chiar și pe bunici, pe nehotărâți, care nu s-au uitat foarte atent, dar odată ce se apropie în momentul votului, acești oameni se vor uita în jur și vor trebui să aleagă.

Apoi din 2020 șansele noastre au crescut foarte mult, dacă mulți au votat pentru Chițac, acum chestiunea s-a lămurit, oanenii au văzut că au fost înșelați. sunt și iepurași care au fost aruncați în luptă, pentru a deruta electoratul dar care n-au nicio șansă, iar constănțenii ar trebui să fie atenți, votul să fie unul care să conteze, să nu-l irosească.”


Alianța Dreptei este pe locul 4 în sondajele de la nivel național. Ce spuneți despre acest lucru?

„Nu este chiar așa, sunt și alte sondaje.. Tendința PNL-ului este de scădere, iar la Constanța s-au făcut sondaje și au ieșit prost, undeva în urma noastră. Nu cred în manipulările din sondajele acestea”

Cei intervievați în aceste sondaje de opinie, vor ca primarul să creeze noi locuri de muncă și să rezolve problemele legate de trafic

„Câți investittori mari a adus Vergil Chițac? Important e să facem ca măcar tinerii care sunt acum să nu mai plece, și să aducem investitori mari, sunt anumite zone din Constanța care pot fi valorificate. Trebuia cadastrat, în acest sens, tot municipiul”

Din punct de vedere al justiției, am fost duși înapoi cu mulți ani, iar efectele se vor atenua în timp îndelungat”

Șansele oricărui candidat ca să ajungă primar depind mult de susținerea mediului privat. Cum vă poziționați în relația cu mediul de afaceri?

„Ne poziționăm corect. Vom avea ușile deschise pentru micul comerciant până la marii jucători. Nu a existat implicare din partea actualului primar, Le-a mai făcut jocul unora sau altora, care erau în găștile lui, dar mediul de afaceri nu înseamnă doar cunoștințe sau prieteni. Oamenii vor viteză în administrare, vor să nu dea șpăgi. Mulți s-au plâns de lucrurile acestea. Mereu mă întâlnesc cu oameni de genul acesta și simt că mă sprijină.”

„Avem bogăția unor comunități în zonă, armene, grecești, cu care am putea face multe lucruri, târguri sau alte chestiuni. Avem întotdeauna ușa deschisă către toate comunitățile, indiferent de alegerile lor politice, nu sunt răzbunător, cum am văzut la alții.Trebuie să înceteze vânătoarea aceasta de vrăjitoare”

De ce nu candidați și la Consiliul Local? 

„Am locuința aici, dorm aici, lucrez aici. Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată. Am văzut că nu faci multe lucruri dacă nu iei Primăria, asta este cel mai important. Mai rămânea să candidez și la Consiliul Județean, chiar nu vreau să monopolizez, am și alți colegi care își pot face treaba de pe pozițiile lor. Avem oameni extraordinari ”

Constanța este destul de săracă, în zonele de casă. Ce planuri aveți pentru aceste zone din municipiu?

„Noi vorbim de marile proiecte, de care s-a ales praful, sub administrarea lui Chițac. În schimb, sunt multe străzi în cartiere marginașe, care nu sunt asfaltate, nu sunt luminate, umbă câini vagabonzi , ce trebuie adunați și sterilizați. Iar curțile școlilor trebuie deschise și amenajate terenuri de sport. 

O altă problemă este cea a locurilor de parcare, orașul a devenit sufocat. Am identiificat terenuri unde putem amenaja parcări supraterane, pe schelet metalic  care sunt un pic mai ieftine. O singură astfel de parcare dacă făcea domnul Chițac poate era mai credibil acum. Trebuie să existe un echilibru, lângă piața km 4-5, le-a promis locuitorilor că face parcare supraetajată, dar n-a făcut nimic. Dar parcare supraetajată nu poate fi făcută în toate cazurile.”


Ce se va întâmpla cu regulamentul locurilor de parcare care îî nemulțumește pe mulți dintre constănțeni?

„O parte din acest regulament a fost  modificat. În ce privește parcările și traficul, Constanța nu are un studiu serios de trafic, la nivelul întregului municipiu, chestiunea este obligatorie, pentru că toată această ramificație stradală are o unitate, nu il poți face pe bucățele. Avem nevoie neapărat de acel studiu și apoi să analizăm ce se poate face

Pe de altă parte, trebuie să eliminăm acele taxe de parcare în unele zone, iar în altele - centrale, poate chiar să le mărim pentru a evita supraaglomerația și să putem păstra curățenia”

Interviul integral poate fi urmărit aici:






Citește și
Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion susține că numele său și al altor colegi din USR Constanța apare în listele de susținători ai partidului Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 567

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 891

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 836

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 569

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 820

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1113

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 543

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 573

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 664

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 617

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 691

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 835

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 581

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 734

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 908