LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

Alianța Dreapta Unită (ADU) organizează o conferință de presă în cadrul căreia vor susține declarații președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban și președintele filialei Forța Dreptei Constanța, Bogdan Bola, alături de candidatul ADU la Primăria Constanța, vicepreședintele USR, Stelian Ion. 

„Sunt prezent astăzi în județul Constanța pentru a fi alături de colegii mei de la Forța Dreptei în cadrul Conferinței Județene. Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al municipiului Constanța. Sunt convins că Stelian Ion care este candidatul Alianței Dreapta Unita va fi susținut de orice constănțean de dreapta.

Am o profundă dezamăgire văzând cum arată Constanța după 4 ani și îmi cer scuze constănțenilor că în 2020 l-am susținut pe Chitac care nu are nici capacitatea și nici voința sa fie primar", a precizat  președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban. 


De asemenea, despre Stelian Ion, Ludovic Orban a revenit și a susținut că dacă mai dura în 2020 campania electorala încă o săptămână, Stelian Ion ar fi câștigat primăria Constanța. 

"Îl susțin pe Stelian și pentru mandatul pe care l-a avut ca ministru al Justiției, deși a fost la supus la presiuni inclusiv din partea lui Klaus Iohannis. A fost dispus sa își piardă mandatul tocmai pentru ca a respectat programul de guvernare. Mie, președintele Iohannis cu doua luni jumătate înainte să se întâmple îmi ceruse sa îl schimb pe Stelian Ion de la Ministerul Justiției, fără să îmi motiveze de ce. Eu nu am fost de acord, iar ulterior a fost demis, după cum deja se știe...

Am reușit aproape peste tot sa încheiem listele pentru alegeri în cadrul Alianței Dreapta Unită care este o alternativa reală la mizeria care se întâmplă astăzi

Actuala coaliție nu mai dă nici două cepe degerate pe care își doresc sau au nevoie cetățenii. Avem nevoie de reforme profunde. Mă adresez tuturor cu gândire și expertiză liberală, soluția pentru Constanța este Stelian Ion pe care personal îl susțin și am încredere ca va face ce trebuie“ - a mai precizat Ludovic Orban.

„Este un moment al adevărului,  momentul în care constănțenii pot face schimbarea. Am apreciat faptul că în ciuda tuturor presiunilor făcute asupra colegilor sau președintelui Orban, au mers pe principii, au ținut la liberalism și nu au făcut compromisuri. În afară de partidele din Alianță, nu mai există un partid cu viziune de dreapta care să conteze. PNL s-a lipit de PSD. PNL nu mai sprijină mediul privat, oamenii de afaceri, din care tara asta trăiește. Au pus controale, taxe, biruri, sugrumă economia. La Constanța, primarul actual a avut o șansă istorică să schimbe lucrurile. Nu a făcut-o și a ales să sprijine interesele prietenilor săi din PSD.

Este prea mult. Constănțenilor le-a ajuns. În momentul în care spune despre mine că sunt mincinos pentru că eu susțin că si-a trădat electoratul, nu a făcut decât să îi jignească pe toți constănțenii care gândesc la fel ca mine. Acest mod de a face politica trebuie sa inceteze.“ - a menționat candidatul ADU la Primăria Constanța, vicepreședintele USR, Stelian Ion. 

Stelian Ion a mai adăugat că s-a întâlnit cu niște tineri remarcabili care sunt nemulțumiți de faptul că primarul nu face nimic pentru aceștia, deși proiectele de bugetare participativa ar fi permis acest lucru. 

Deputatul Bogdan Bola spune la rândul său că îl susține pe Stelian Ion. 

„Trebuie să ne concentrăm pe ce putem schimba în bine, în educație, în infrastructură,  regenerare urbană, nu pe ce nu a făcut Chițac timp de 3 ani și jumătate. Alături de colegii mei, de Stelian Ion vrem să oferim constănțenilor un oraș care să arate așa cum trebuie​“ - a adăugat Bogdan Bola. 

Întrebat de ce l-a desemnat pe Vergil Chițac candidat în 2020, Ludovic Orban a menționat că uniforma albă pe care o purta a prezentat încredere. 

„Dar anii au trecut și nu a confirmat încrederea. Îl putem bate dacă vom fi foarte serioși, foarte prezenți, realiști și reformele pe care le garantam sa le ducem la bun sfârșit“ - a mai menționat Ludovic Orban. 

„Dacă Stelian Ion va câștiga primăria, voi face un tandem cu el, ca viceprimar“ - a spus Bogdan Bola, răspunzând la întrebări. 


Despre sondaje, Stelian Ion spune ca deși stau bine în sondajele celorlalte partide, campania se face până în ultima clipă. De asemenea, Stelian Ion spune ca și Alianța Dreapta Unită are în derulare propriul sondaj. 

În cadrul conferinței Stelian Ion vorbește despre presiuni din mandatul de ministru și despre procedura de selectarea magistraților pentru funcții de conducere pe care o începuse până la momentul demiterii. 

„Avem o șansă și la Consiliul Județean Constanța. Se ridică un val de nemulțumire în tot județul, în toată țara. ADU va merge în continuare si în alegerile Prezidențiale și la Parlamentare​“ - a mai spus Ludovic Orban

Pe de altă parte, Ludovic Orban a vorbit și despre candidatura lui Klaus Iohannis la funcția de secretar general al NATO. 

„Nu pot s-o înțeleg. Nu știu ce ar putea câștiga România din asta și nu cred ca Iohannis are vreo șansă să fie desemnat secretar general NATO " - a spus Ludovic Orban care a reiterat că în principiu susține orice politician român care reușește să obțină o funcție internațională. Citește și: 

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEO Claudiu Iorga Palaz, candidatul ADU pentru președinția Consiliului Județean Constanța reclamă o problemă cu panourile electorale

10 May 2024 538

Alianța Dreapta Unită Constanța i-a retras sprijinul politic candidatului la Primăria Comunei Amzacea după postarea unui mesaj discriminator

04 May 2024 928

LIVE TEXT+VIDEO Lista candidaților ADU de la CJC. Claudiu Palaz își depune candidatura la președinția CJ Constanța -„Alianță Dreapta Unită este alternativa corectă!”

29 Apr 2024 916

Sondaj INSCOP Intenţie vot alegeri locale

25 Apr 2024 2745

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 912

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 798

ZIUA LIVE Viziunea și strategia pentru renașterea comunei Agigea. Interviu cu candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu

01 Apr 2024 1257

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 871

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 980

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 959

Oficial! Alianța Dreptei Unite s-a constituit legal! ÎCCJ a anulat decizia BEC

19 Mar 2024 602

Este oficial! USR, PMP și Forța Democrată vor participa la toate ciclurile electorale din 2024 ca Alianța Dreapta Unită

18 Dec 2023 859

PNL Constanţa „Victor Ponta ne convinge în fiecare zi că are un comportament politic cameleonic“

30 May 2014 1934