LIVE TEXT. Constanța RAJA SA, prezentare a proiectelor de modernizare și dezvoltare din județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Conferință SC RAJA SAConducerea RAJA S.A. susține vineri, 6 mai, de la ora 11.00, o conferință de presă, ce are ca obiectiv principal prezentarea stadiului de implementare a proiectelor de modernizare și dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu apă și de canalizare, aflate în derulare sau finalizate prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

În cadrul acesteia, vor fi furnizate informații detaliate în ceea ce privește proiectele din județul Constanța, dar și alte lucrări de investiții desfășurate la nivelul sistemelor operate pentru creșterea productivității și eficienței companiei RAJA S.A.

UPDATE: ora 11.00

În debutul conferinței se face o scurtă prezentate a investițiilor RAJA SA - dezvoltarea infrastructurii de apă uzată în municipiul Onești - progresul fizic este de 45% și proiectul mare, în aria de operare a RAJA Constanța. Valoarea acestora a ajuns la peste 3 miliarde de lei. 

„Două contracte au fost finalizate și 4 contracte de lucrări reziliate. În momentul de față lucrăm în 82 de localități, avem 97 firme pe cele 94 șantiere pe toată zona de operare RAJA. La sistemul de canalizare avem un progres de 54,1%", a precizat Aurel Presură. 

„Până la sfârșitul anului ne-am propus să mai facem recepția încă la 13 contracte. Trebuie să facem acest lucru ca să ne încadrăm în grafic. În județul Constanța, facem recepție în 46 localități, iar în celelalte județe (Ialomița, Dâmbovița, Călărași) vom face recepție în 7 localități. Am reușit să ridicăm cu SICAP două contracte. Mai avem încă două contracte pe care săptămâna viitoare probabil le vom ridica.

În Constanța sunt 11 contracte, 10 sunt în curs. Progresul fizic în Constanța este de 30,4%. Am reziliat contracte pentru că antreprenorul ne-a anunțat că nu poate să mai continue lucrările.

Am avut și niște probleme. Au fost două situații la strada Lahovari și Ștefan Cel Mare. Cea mai sensibilă zonă la care am acordat o atenție deosebită a fost Ștefan cel Mare.

Avem 4 echipe care lucrează permanent. Există un grup de lucru, există un plan de coordonare, în acest grup de lucru sunt colegii mei care execută lucrările conform contractului. După ce am reziliat contractul cu firma care obținuse contractul am luat echipe de la RAJA și am continuat lucrările.

Ca dovadă, tronsonul Atelierelor - I G Duca a fost predat acum două săptămâni. I. G. Duca - Mihăileanu, acum o săptămână. I. G Duca - Mihai Viteazu se predă săptămâna viitoare. (...) suntem în grafic. Avem o colaborare foarte bună cu Primăria“, a mai menționat Presură.


Aurel Presură a precizat că exista mulți factori externi care îngreunează proiectele, „așa cum sunt peste tot". 


UPDATE: Ora 11.20

„Politica noastră de investiții - ne-am gândit să înlocuim magistralele mari, să facem toate lucrările necesare în stația de pompare de la Galeșu. Am gândit un sistem de sectorizare pe banii companiei. Încercăm să rezolvăm problema în doi pași - am împărțit orașul în 97 de sectoare mai mici. Trebuie să le izolăm", a declarat directorul general al SC RAJA SA, Aurel Presură, adăugând că în cazul unei avarii, disconfortul este minim.

Aurel Presură a menționat că poate spune ca a fost facută prima etapa importanta de trecere de la sistemul vechi la sistemul nou.

„Pentru fiecare metru cub de apă, plătim la Enel 2 lei. Până mai luna trecută, plăteam 0,9 lei. Plătim mai mult decât alți colegi din țară. Noi avem foarte multe proiecte în zona energetică“, a mai precizat Aurel Presură.


Directorul general, Aurel Presură, a explicat că RAJA desfășoară proiecte în valoare de sute de mii de euro în zona Bucureștiului.

„Vom ține cu tot dinadinsul să facem aceste investiții și pe bani europeni. Vrem să facem un ghid la care să aibă acces toți operatorii de apă din România“, a mai precizat Aurel Presură.

Aurel Presură a afirmat că instituția dorește înființarea a 30 de parcuri care să producă energie.


De asemenea, toate stațiile de epurare vor fi modernizate cu un sistem de monitorizare a calității aerului.
 

„Luăm tot felul de măsuri ca să reducem consumul de energie", a afirmat directorul general al SC RAJA SA, Aurel Presură.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

RAJA Constanța anunță oprirea apei în muncipiul Constanța din cauza unei avarii

26 Apr 2024 695

RAJA Constanța Se execută lucrări de întreținere a rezervoarelor din Năvodari, Sibioara și Corbu de Sus!

26 Apr 2024 313

RAJA Se oprește apa în Năvodari, Sibioara și Corbu de Sus! Vezi când

25 Apr 2024 389

RAJA Constanța Se oprește apa în localitățile Poiana, Săcele și Traian!

24 Apr 2024 357

Constanța Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la RAJA (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 499

Atenție, se oprește apa în mai multe cartiere din Constanța!

23 Apr 2024 1100

O lucrare programată de RAJA SA în județul Constanța, va fi replanificată. Ce localități erau vizate

23 Apr 2024 2903

RAJA SA Furnizarea apei în satele Palazu Mic și Piatra, din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, orpită joi

23 Apr 2024 401

Locuitorii din Mihai Viteazu și Corbu, județul Constanța, fără apă la robinete miercuri

23 Apr 2024 414

RAJA Constanța Apa, oprită în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

22 Apr 2024 550

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Corbu și Mihai Viteazu! Vezi când

22 Apr 2024 378

RAJA Constanța anunță întreruperea furnizării apei în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

21 Apr 2024 3123

Avarie RAJA în Constanţa. Ce zonă a municipiului este afectată?

19 Apr 2024 649

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

19 Apr 2024 430

RAJA ConstanțaSe oprește apa în localitățile Mihai Kogălniceanu, Culmea și Oituz!

18 Apr 2024 415