LIVE TEXT Elevii pot semnala cazurile de bullying, completând o fișă în format electronic. Evenimentul, găzduit de Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)







 
  • Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Constanța găzduiește, joi, 16 mai, evenimentul de lansare a fișei de identificare a cazurilor de bullying în format electronic, aprobată prin Ordinului Ministrului Educației, nr. 6235 din 6 septembrie 2023.

Fișa urmează să fie completată, în perioada următoare, de toți elevii din cadrul unităților de învățământ preuniversitar din județul Constanța. 

La acțiune, alături de Prefectul județului Constanța, participă părțile semnatare ale protocolului de colaborare interinstituțională pentru informarea, conștientizarea, evaluarea și monitorizarea fenomenului de bullying în unitățile de învățământ din județul Constanța, respectiv Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Universitatea “Ovidius” din Constanța, Consiliului Județean al Elevilor Constanța și Organizația Salvați Copiii.

La eveniment sunt prezenți Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, Sorin Mihai, inspectorul școlar general de la ISJ Constanța, Liliana Piscanu, şef serviciu în cadrul Prefecturii Constanţa, profesorii și elevii Colegiului Național Mihai Eminescu.

UPDATE: 

Prefectul Coșa ia cuvântul.


„Fișa de identificare a violenței psihologice este stabilită de Ministerul Educației. Am apelat la un hub destinat digitalizării din care face parte Universitatea Ovidius. Acest hub  a realizat acest formular pe care îl puteți completa!", a spus prefectul.

„Varianta electronica a fișei va ajuta să o accesați mult mai ușor. Acum vom putea afla de la voi cazurile de bullyng, care vor ajunge la ISJ Constanța și la Prefectura Constanța. Putem afla mai repede despre aceste cazuri și intervenit unde este cazul! Fișa electronică este un mod de a comunica mai ușor. Împreună cu voi vom reuși să atenuăm acest fenomen", le-a spus celor prezenți la eveniment Sorin Mihai, inspectorul școlar general de la ISJ Constanța.

Elevii de la Colegiul National Mihau Eminescu din Constanța sunt primii din țară care vor completa această fișă!

Informaticianul Radu Vasie este acela care a elaborat această fișă. Precizăm că Radu Vasile este nevăzător.

Informaticianul prezintă elevilor fișa și le explică cum poate fi completată.




Radu Vasile reprezintă  CityInnoHub din cadrul Universității Ovidius din Constanța

Obiectivul general al proiectului CityInnoHubeste de a oferi expertiza tehnologică și facilități de experimentare la standarde europene, prin acoperirea nevoilor IMM-urilor si APL-urilor locale pentru transformarea digitală pentru Tourism 4.0 si sectoarelor de activitate TIC, atât în zonele urbane, cât si in cele rurale din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est a României. De asemenea, impactul proiectului ar putea fi extins nu numai la nivel regional, ci și, intr-un sens mai larg, la nivelul întregii regiuni a Mării Negre, prin expunerea și la retelele internaționale oferite de Universitatea Ovidius. CiTyInnoHub poate răspunde nevoilor regionale și poate contribui la atingerea obiectivului general specificat în Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, și anume de a asigura un cadru favorabil pentru actorii-cheie din regiune care, prin dezvoltarea unor inițiative concrete de acțiune în domeniile de specializare inteligentă, vor avea un impact pozitiv asupra dezvoltării durabile a regiunii.




Citește și
Polițiștii au discutat cu elevii din Constanța despre prevenirea violenței și a furturilor

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni ale polițiștilor în școli din Constanța și Năvodari

13 Jun 2024 413

ZIUA LIVE Radu Vasile, din Constanța, primul nevăzător din România licențiat în informatică, despre prejudecățile cu care s-a confruntat în domeniul IT

13 Jun 2024 979

Acțiuni ale polițiștilor în școli din municipiul Constanța și Năvodari

08 Jun 2024 570

Județul Constanța Activități preventive ale polițiștilor. Iată la ce școli au fost

07 Jun 2024 500

IPJ Constanța Prevenirea consumului de droguri, a bullying-ului și a violenței în unități de învățamânt

01 Jun 2024 519

Județul Constanța Lecții de circulație și de combatere a bullyingului, predate de polițiști

29 May 2024 624

Știri Constanța Activități desfășurate de polițiști în „Săptămâna școală în siguranță”

17 May 2024 557

Prefectura Constanța Lansare a fișei de identificare a cazurilor de bullying în format electronic

16 May 2024 475

Polițiștii au discutat cu elevii din Constanța despre prevenirea violenței și a furturilor

09 May 2024 549

Activități ale polițiștilor IPJ Constanța în școli, licee și stațiunile Costinești și Vama Veche

24 Apr 2024 600

Activități preventive ale polițiștilor în unități școlare din municipiul Constanța

20 Apr 2024 641

Poliția și elevii din Constanța discută despre traficul de persoane și violența în școli

19 Apr 2024 600

Activități ale polițiștilor în școli din județul Constanța

17 Apr 2024 557

Propunere pentru a reduce violența în scoli Sindicaliștii din Educație cer ca media la Purtare să conteze la admiterea la liceu

08 Apr 2024 825

Acțiune în școlile din județul Constanța ale polițiștilor

05 Apr 2024 683