LIVE TEXT Mircea Fechet, ministrul Mediului, prezent la Constanța cu prilejul conferinței regionale „Reciclăm în România” (GALERIE FOTO)

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, participă vineri, 4 august 2023, la Constanța, începând cu ora 09.30, la Conferința Regională „Reciclăm în România”, dedicată promovării campaniei privind colectarea separată a deșeurilor. La eveniment va fi prezent și Vergil Chițac, primarul Municipiului Constanța, transmite un comunicat de presă din partea Adminstrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral. 

La eveniment participă și prefectul județului Constanța, Silviu Coșa. 

UPDATE: ora 10.25

„Suntem la mijlocul conferințelor regionale prin care încercăm să prezentăm populației că nu este suficient să ai doar un serviciu bun de salubritate. Cetățenii trebuie să fie foarte bine instruiți. Pentru prima dată în istorie Ministerul mediului investește 1,2 miliarde de euro în insule ecologice. Am avut discuții cu Ligia Deca și mi-am propus sa investim 100 de milioane de lei pentru educație și conștientizare în toate școlile în cadrul săptămânii verzi“ - a precizat Mircea Fechet, ministrul Mediului. 

Vorbind despre rata de colectare, ministrul spune că România are un procent de 12% din totalul de deșeuri colectate selectiv. 

Mircea Fechet spune că în prezent capacitățile de reciclare ale României nu funcționează la parametrii maximi. 

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, prezent la eveniment  aprecizat că rata de reciclare în Constanța este sub media națională. 

„Ieri ar fi trebuit să ne reamintim că suprasolicitam pământul. Oamenii consumă mai mult decât planeta oferă într-un an de zile. Sunt trei entități care trebuie să funcționeze în vederea reciclării. Una dintre ele este Primăria,  apoi serviciile de salubrizare.  Noi ca primărie trebuie să creăm infrastructură. Trebuie să lucrăm și cu cetățenii. Până oamenii nu vor conștientiza că gunoiul are un preț, nu vom avansa. Salubrizatorul trebuie și el să colecteze mai des“ - a precizat primarul Vergil Chițac.


Știrea inițială: 
 
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor derulează din decembrie 2022, cea mai amplă campanie de informare ce își propune să schimbe comportamentul cetățenilor, astfel încât separarea deșeurilor să devină un demers firesc în majoritatea familiilor din România.
 
Conferința, a patra din seria celor opt care se vor desfășura în această vară, are ca scop o mai profundă înțelegere a importanței și beneficiilor colectării separate a deșeurilor, precum și a rolului cheie pe care unitățile administrativ teritoriale îl au în acest proces.
  

1. Declarațiile de presă au loc în intervalul 10.30 - 11.00, la The View, Strada Regina Elisabeta 2A, Constanța.
2. În continuarea vizitei de lucru, ministrul Mircea Fechet va susține o conferință de presă privind stadiul salubrizării plajelor de pe litoralul românesc. Evenimentul va avea loc pe plaja Modern din Constanța (barieră acces auto dinspre Portul Tomis), începând cu ora 14:30. La conferință vor participa și secretarul de stat Dan Chiru, comisarul general al GNM Andrei Corlan, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale.


3. Începând cu ora 16:30, ministrul Mircea Fechet va vizita lucrările realízate pe plaja Olimp, în cadrul proiectului de combatere a eroziunii costiere, a încheiat sursa citată

Citește și: 

ConstanțaMinistrul Mediului, Mircea Fechet, participă la Conferința Regională „Reciclăm în România”

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Ministrul Mediului, Mircea Fechet, participă la Conferința Regională „Reciclăm în România”

03 Aug 2023 904