LIVE Vergil Chițac, conferință de presă despre celebrarea „Zilei Constanței 2021“

  • Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, participă astăzi  la o conferința de presă în cadrul căreia vor fi prezentate acțiunile organizate cu ocazia celebrării „Zilei Constanței 2021“.
Evenimentul se desfășoară în colaborare cu Instituția Prefectului Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța.
 
Programul evenimentelor include o expoziție de icoane la Muzeul de Artă Populară din Constanța, maraton al vaccinarii, vor fi organizate vernisaje și acțiuni sportive si cu caracter ecologic, a transmis Chițac.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă, miercuri, 19 mai a.c., despre acțiunile organizate cu ocazia celebrării „Zilei Constanței 2021“. Evenimentul se va desfășura în colaborare cu Instituția Prefectului Județul Constanța și Consiliul Județean Constanța.

Pe 22 și 23 mai, va fi organizat un maraton de vaccinare anti COVID, în Portul Tomis.

În municipiul Constanța se lansează campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, o inițiativă unică în România, prin care locuitorii și turiștii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun, plătind la schimb cu PET-uri și doze de aluminiu.

Vineri, 21 mai 2021, locuitorii și turiștii din Constanța vor putea circula cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 3 deșeuri colectate. Campania “Schimbă PET-ul cu biletul”, este lansată de Primăria Municipiului Constanța şi Asociația Act for Tomorrow cu sprijinul Federației Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța, Kaufland România și Green Ambalaje, în contextul ediției din acest an a Zilei Municipiului Constanța și a programului național “Vinerea Verde”, lansat de Ministerul Mediului, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe, prin care toți cetățenii sunt încurajați să utilizeze transportul alternativ pentru deplasarea la și de la serviciu.

La rândul său și prefectul judetului, Silviu Coșa vorbeste despre necesitatea continuării campaniei de vaccinare, astfel încat și în anii urmatori, zilele orașului sa devină o normalitate.

Si vicepreședintele,CJC, Stelian Gima mulțumește constănțenilor care au înteles că relaxarea vine mână în mână doar cu vaccinarea.

Toti cei trei oficiali așteaptă constănțenii la toate evenimentele care se vor organiza în acest weekend.

Lista evenimentelor este disponibilă pe site-ul Consiliului Județean Constanța.


Și directorul DSP, Cristina Schipor le cere constănțenilor ca de zilele orașului să vină să se vaccineze la centrele din Portul Tomis.





 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.