LIVE VIDEO Au început pregătirile de Bobotează, la Arhiepiscopia Tomisului! (FOTO+VIDEO)





Iată și programul zilelor următoare declarat de arhiepiscopul Tomisului.

Mâine dimineața, de la ora 5, va avea loc slujba în biserică.
Tot mâine, la 7.20- 7.30 , IPS Teodosie va ieși pentru aghiazmă în fața Catedralei. Apoi, arhiepiscopul va vizita două penitenciare din județ.
La 13.30 va sfinți apa Dunării, în localitatea Hârșova.

În ziua Bobotezei, la ora 15.00, IPS Teodosie va mai avea un program la lacul Siutghiol, în Ovidiu.
În aceeași zi, la ora 17.00, va fi la vecernie, la biserica Sf. Ioan Botezătorul din Constanța.
De asemenea, de Bobotează va fi desfășurat programul procesiunii cu care alegorice, cu boi și măgari, așa cum se întâmplă an de an.

La ora 12.00 va începe slujba Botezului Domnului, la Catedrală, urmată de tradiția aruncării crucilor, în număr de trei (daruri sfinte).
Butoaiele cu aghiazmă vor merge prin oraș, pentru a putea lua apă sfințită și credincioșii care nu pot participa la slujbă”.



IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului:

„S- au pregatit deja etichetele. Mâine se vor umple cele 200.000 de sticle cu aghiasma de la Bobotează. Este folositoare și se ia cu post și dezlegare. Se săvârșește o singură dată pe an și se ia de pe 5 pana pe 14 ianuarie. Anul trecut, la timpul cuvenit, pe calendar am fost și eu în Iordania și am fost martor la acea minune când Iordanul s-a oprit și toată lumea s-a bucurat de această minune”. Este marea minune cu care își începe mântuitorul Hristos activitatea sa de propovăduire a dragostei părintelui ceresc.


UPDATE1:  Zeci de femei se ocupa de cele 200 de mii e sticle.

 
  • IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, organizează joi, 4 ianuarie 2024, la ora 11.00, la sediul Arhiepiscopiei Tomisului, o întâlnire cu presa pentru o documentare privind pregătirile de Bobotează.

Vineri, 5 ianuarie, de la ora 05.00, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, urmată de Sfințirea Mare a Apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează. Apa sfințită va fi îmbuteliată în 200.000 de PET-uri ce vor fi oferite credincioșilor constănțeni de Bobotează.


Citește și
Slujba de Sfințire a Apei specifică Bobotezei, oficiată de IPS Teodosie în localitatea Ovidiu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare

12 Jun 2023 1075

ÎPS Teodosie, despre cazul șoferului său, surprins circulând cu 235 km/h pe Autostrada A 2 București Constanța (VIDEO)

21 Dec 2022 2342