LIVE-VIDEO Convoiul cu cel mai mare ajutor umanitar al Franţei pentru Ucraina pleacă de la Constanța spre Suceava (GALERIE FOTO+VIDEO)

Convoi umanitarConvoiul cu cel mai mare ajutor umanitar al Franţei pentru Ucraina, de peste o mie de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare, care a ajuns printr-un transport maritim în portul Agigea (Constanţa), pornește în această dimineață către HUB-ul umanitar de la Suceava.

Mașinile de pompieri și salvare sunt transportate într-un convoi al securității civile franceze, grație deplasării la fața locului a unui detașament de 34 de pompieri din formațiunile militare ale securității civile și a doi marinari-pompieri din cadrul batalionului de specialitate din Marsilia.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România și din Ucraina, donațiile vor fi distribuite beneficiarilor ucraineni identificați, printre care Serviciul ucrainean de Urgență, Ministerul ucrainian al Sănătății, dar şi orașele Cernihiv și Harkov, municipiile Odesa și Stryi.
Ajutoarele constau în:
- 15 vehicule de pompieri și salvare aduse la standardele ucrainene, inclusiv; 8 motomarine semirigide; 19 tone echipament (echipament de salvare, degajare și protecție);
- 25 de tone de medicamente de urgență și de resuscitare și un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie care permite efectuarea examinărilor pe teren;
- 60.000 de rații alimentare (două mese per rație), 48 de tone de preparate și 13 tone de lapte;
- 5 generatoare, materiale de construcție și prelate.
- peste 200 de metri de poduri de urgență care vor fi utilizați pentru operațiuni de reabilitare rapidă a infrastructurilor civile ucrainene.

Convoi umanitarAceastă operaţiune, denumită „Un bateau pour l’Ukraine / O navă pentru Ucraina", este coordonată de Centrul de criză și sprijin al Ministerului francez pentru Europa și Afaceri Externe. Acest transport maritim fără precedent este realizat cu sprijinul Fundației CMA CGM, care a pus la dispoziție pentru această operaţiune nava sa „Aknoul”.

UPDATE: Ora 8.50

Potrivit ISU Constanța - începând cu ora 08:50 a început deplasarea convoiului umanitar către Fetești, de unde va fi preluat de către ISU Ialomița.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.